|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Dziwne problemy z O3 |
Autor |
Wiadomość |
Szczykawka
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander 3 2020
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 16 Kwi 2024 Posty: 10 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 15-06-2024, 20:27 Dziwne problemy z O3
|
|
|
Witajcie,
Czy ktoś z Was ma założonego CanLock'a w swoim O3? pod koniec maja założyłem do swojego O3 (3.0 V6 2020r.) i zaczęły się dziwne problemy. średnio raz na tydzień bądź dwa auto zaczyna wyświetlać błędy na desce, aż w końcu gaśnie. W ubiegły piątek (tydzień temu) doszło do tego, że nie działały mi nawet wskaźniki na desce, wspomaganie, klima itp - jadąc do pracy ostatni kilometr pokonałem w zasadzie tylko na skrzyni i silniku - nic więcej nie działało. A jak stanąłem to nie dało się go odpalić (ani z mojego boostera, ani z kabli i drugiego auta). Wezwałem więc assistance - ale czekałem na gościa półtorej godziny, auto przestygło i bach, uruchomiło się.
Przez tydzień było dobrze, a dziś powtórka, najpierw błędy na wyświetlaczu między zegarami, potem wyłączyło się radio, klimatyzacja, a na parking przed sklepem wjechałem już bez wspomagania. auto zamknąłem i zostawiłem na 4 godziny. jak wróciłem uruchomiło się normalnie. Problem z uruchomieniem wygląda tak, jakby przekaźnik strzelał ale rozrusznik nie kręcił. Akumulator jest nowy, sprawdzony przez mechanika, ładowanie jest w porządku. Odczyt błędów przez mechanika skutkował dużą ilością komunikatów "brak prądu". Jedyną zmianą jest ten CanLock. Macie jakiś pomysł jak to dokładnie zdiagnozować? |
|
|
|
 |
Fred.X
Forumowicz
Auto: Lancer Sportback + Outlander 3
Pomógł: 5 razy Dołączył: 15 Paź 2017 Posty: 315 Skąd: Toruń
|
Wysłany: 15-06-2024, 20:52
|
|
|
No to na moje masz odpowiedź , najwyraźniej ten Canlock powoduje konflikt w szynie can pojadu , jeśli wcześniej było ok to nie masz się nad czym zastanawiać |
|
|
|
 |
Szczykawka
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander 3 2020
Pomógł: 2 razy Dołączył: 16 Kwi 2024 Posty: 10 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 07-07-2024, 09:08
|
|
|
Cześć,
Jestem po długiej diagnostyce (c.a. 2000km) - to był alternator. przez pierwsze 40-60 minut ładował, a potem drenował akumulator (prawdopodobnie gdzieś było zwarcie). CanLock działa poprawnie. Diagnostyka warsztatowa wraz z naprawą u speca od alternatorów trwała tydzień i kosztowała 500 PLN. przez te 2000 km raz się zapalił checkengine (P2252 pierwsza sonda lambda) ale po skasowaniu nie wróciło. |
|
|
|
 |
|
|