Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
L200 SUper select
Autor Wiadomość
Eko Driver 
Forumowicz

Auto: Pajero 3 ,3,2did
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-05-2023, 10:07   L200 SUper select

WItam,mam zamiar kupić L200 z skrzynią SS...Ale jako były posiadacz Pajero 3 mam lekkie obawy?!..Czy to wciąż ten sam ss czy zostały te skrzynie poprowione? w Pajero 3 były raczej mało wytrzymałe oraz bardzo kosztowne w naprawie...Jako mało wtajemniczony potrzebuje również info ogólnie jaki model jaki silnik żebym mógł bezawaryjnie podróżowaćz rodziną.Ogólnie za kazdego typu poradęco do zakupu slicznie dziękuje..

pablo eldiablo 
Forumowicz

Auto: L200, Outlander
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-05-2023, 12:05   

Mam L200 z 2007 z SS manual, obecnie przebieg ok. 330kkm. Przy ok. 290kkm miałem awarię reduktora, choć to za dużo powiedziane. Mój błąd, przełączanie podczas ciurania w terenie gdy auto nie do końca stało nieruchomo, spowodował mocny zgrzyt i uszkodzenie łańcucha na jednym ogniwie.
W sumie nie była to wina skrzyni, tylko moja, więc mojej dobrej opinii to nie zmienia.
4H używam bardzo często, w zasadzie zawsze, jak się robi mokro lub ślisko, blokady i reduktor w terenie, więc nie jest tak, że skrzynia nie ma co robić.
Acha, olej w skrzyni i reduktorze wymieniam co 40kkm albo po topieniu ;-)

Odpowiedz do tematu