|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Akumulator Mitsubishi Outlander |
Autor |
Wiadomość |
Miro19
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 31-07-2024, 16:09 Akumulator Mitsubishi Outlander
|
|
|
Hej wszystkim,
padł mi akumulator w moim Mitsubishi Outlander III generacja, silnik 2.2 Diesel.
Jakie akumulatory polecacie kupić? |
|
|
|
 |
Rander
Forumowicz
Auto: Outlander III PHEV
Pomógł: 10 razy Dołączył: 04 Lis 2011 Posty: 371 Skąd: Dębica & Warszawa i nie tylko ;)
|
Wysłany: 01-08-2024, 10:55 Re: Akumulator Mitsubishi Outlander
|
|
|
Miro19 napisał/a: | Hej wszystkim,
padł mi akumulator w moim Mitsubishi Outlander III generacja, silnik 2.2 Diesel.
Jakie akumulatory polecacie kupić? |
A czego oczekujesz?
Jeśli maksymalnej żywotności, to jest prywatna firma, która robi klasycznie akumulatory:
FAW
Jeśli chcesz naprawdę dobre, też o długiej żywotności, to Optima RedTop.
Obydwa powyższe typy będą żyły wiele lat i dopiero później przez wiele miesięcy powoli będą tracić pojemność, więc będzie dużo czasu na znalezienie kolejnego.
Ale przypuszczam, że szybciej zmienisz auto.
Natomiast z bardziej zwykłych, to nie szukaj żadnych wapniowych (zdychają z godziny na godzinę), tylko możliwie klasycznych.
Kilka jeszcze lat temu były dobre ukraińskie, też robione klasycznie, bez kratek-siatek i innych wynalazków, też długo żyły. Ale odkąd je kupiłem do kilku aut, to te auta jeżdżą i nie wiem, czy teraz jeszcze te akumulatory są dostępne. Firma Amega. Uwaga: oni też robią "nowoczesne" wapniowe.
Natomiast przejeździłem wiele różnych, łącznie z najlepiej ocenianymi, typu Yuasa YBX produkcji japońskiej. One mają 3 lata gwarancji. Ale po 4 lub 5 latach też padają na pysk z dnia na dzień.
Najdłużej pracujący akumulator pamiętam w FSO 125p - 14 lat i nadal był sprawny - zwykła polska Centra - ale on był jeszcze w starej technologii - tak, jak FAW. |
_________________ Pozdrawiam.
Adam. |
|
|
|
|
 |
To masz
Forumowicz
Auto: Outlander III 2012 2.2DID AT
Pomógł: 11 razy Dołączył: 21 Wrz 2022 Posty: 555 Skąd: Warszawa