|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Hubeeert 29-05-2007, 19:15 |
[E57A 2.0D] czy tak ma dymić 2.0TD |
Autor |
Wiadomość |
ćwiek
Forumowicz

Auto: Galant 2.0TD 93r.
|
Wysłany: 01-05-2007, 13:24 [E57A 2.0D] czy tak ma dymić 2.0TD
|
|
|
Witam. Mam pytanie czy wasze auta z takim silnikiem (2.0TD z 93) tez dymią przy szybkim ruszaniu na dobrze rozgrzanym silniku czy to normalne?? |
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 29-05-2007, 19:16, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
KaczA [Usunięty]
|
Wysłany: 01-05-2007, 15:12
|
|
|
Witam
Mam taki sam silnik i jak jest rozgrzany to sobie zadymi:)ale tylko jak go dobrze pogonie:)to normalen bo wtryski juz swoje przejechały:)225 tyś km bez wymiany!!zaden niemiec tego nie wytrzyma:) więc albo regeneracja albo wymiana wtryskow!!jeden ok 120 zł plus wymiana 20 zł!!
jak bardzo nie dymi to jeszcze pojeżdzi!!! chyba ze Ci turbo zabiera olej albo leje!! |
|
|
|
 |
ćwiek
Forumowicz

Auto: Galant 2.0TD 93r.
|
Wysłany: 01-05-2007, 16:16
|
|
|
Mój ma przejechane 190 tyś km w dodatku na gwintach dwóch wtryskiwaczy widać ze przeciekają niewiem co z tym zrobić, a w sprwaie turbiny to niedawno regenerowałem i niepowinna brać oleju. I jak mozna sprawdzić stan wtryskiwaczy?? |
|
|
|
 |
Andrzej F [Usunięty]
|
Wysłany: 08-05-2007, 01:26
|
|
|
Jeżdżę dieslem od 1984 r i dymienie w takim przypadku jak Twój to normalka. Przy raptownym przyśpieszeniu dostaje zwiększoną dawkę paliwa i ma prawo zadymić, jeśli potem już przy równej jeździę nie dymi to wszystko powinno być ok.Zwracaj też uwagę na paliwo, czasem zdarza się, że mam wątpliwą przyjemność jechać za dymiącym olejem opałowym(zapach) no i wtedy to nie jest normalne, a silnika szkoda.Na moim pierwszym galu przejechałem ponad 300 tys km i jeździ nadal w rodzinie, a cały czas na tych samych wtryskiwaczach- i nie dymi, chyba że w takim przypadku jak Twój- przy raptownym przyśpieszeniu. Obecnie jeżdżę drugim właśnie z silnikiem 2,0 , przebieg ponad 250 tys i wszystko jest ok. Myślę, że na razie możesz jeździć spokojnie. |
|
|
|
 |
emiime [Usunięty]
|
Wysłany: 08-05-2007, 12:07
|
|
|
niestety najczesciej jest tak ze dymi własnie dlatego ze turbo bierze olej albo leje.... |
|
|
|
 |
cimon102 [Usunięty]
|
Wysłany: 08-05-2007, 14:02
|
|
|
Kazdy TDi potrafi puscic dymka, to jest normalne.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
COBRA [Usunięty]
|
Wysłany: 08-05-2007, 15:14
|
|
|
td przy nagłym dodaniu gazu chmure zapuści |