|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Światła do jazdy dziennej gdzie podłączyć? |
Autor |
Wiadomość |
Gawronsky
Nowy Forumowicz
Auto: Mitshubishi Outlander 2
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 15-01-2025, 01:03 Światła do jazdy dziennej gdzie podłączyć?
|
|
|
Dzień dobry
Pierwszy mój post, nie znalazłem odpowiedzi w innych wątkach.
Kupiłem Outlandera 2 z xenonowymi lampami (fabrycznie), chciałem zamontować światła do jazdy dziennej i wszystko cacy ale gdzie mogę podłączyć plusik tak aby załączał się po przekręceniu kluczyka. Wiem że będzie potrzebny przekaźnik rozwierno zwierany.
Czy da się uruchomić fabryczny system DRL? Można gdzieś dokupić wiązkę czy lepiej się w to nie bawić?
Pomocy ludziska, podpowiedzcie skąd wsiąść prąd lub jak zrobić wiązkę Drl. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24316 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 15-01-2025, 08:48
|
|
|
Ogólnie to miernik w dłoń i się sprawdza - gdzie jest plus po stacyjce, w jakim bezpieczniku. Ja potem korzystam z rozgałęźników bezpiecznika (są w 3 rozmiarach). |
|
|
|
 |
Moody
Forumowicz
Auto: Peugeot 4007 2.2 HDI 156KM
Pomógł: 12 razy Dołączył: 24 Kwi 2015 Posty: 403 Skąd: Wielkopolska, PNT
|
Wysłany: 24-01-2025, 22:12
|
|
|
@Gawronsky, nie wiem jaką masz wersję silnikową ale u mnie we "francuskim outku" można z interfejsu (Lexia) uruchomić DRL.
No ale wtedy ich rolę pełnią Xenony czego akurat ja chciałem uniknąć.
Jeżeli kupiłeś jakiś zestaw DRL to już nie potrzebujesz żadnego dodatkowego przekaźnika.
Ja dla siebie aby nie dostawiać kolejnych świateł kupiłem takie combo (przeciwmgielne+DRL Osram) w jednej obudowie
i wkręciłem je zamiast ori przeciwmgiel.
Jak Cię to nadal interesuje to mogę wystawić fotkę gdzie pobrałem sygnał. To miejsce jest o tyle dla mnie atrakcyjne,
że jest odłączane ładnych kilka sekund po wyciągnięciu kluczyka co dodatkowo daje czas aby opuścić ciemny garaż nim zgasną.
Tyle, że jak już pisałem nie wiem jaką masz wersję silnikową (a są różnice w obsadzeniu gniazd) i czy te piny nie będą zajęte. |
|
|
|
 |
jacek11
Mitsumaniak Yatsu~eku
Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Pomógł: 122 razy Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 11165 Skąd: Radomsko
|
Wysłany: 25-01-2025, 18:16
|
|
|
A jak to w oryginale wygląda? Które światła odpowiadają za dzienne? W trzeciej generacji przeciwmgłowe robią za dzienne. |
|
 |
|
|