Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Nowy Eclipse Cross
Autor Wiadomość
grabolo 
Forumowicz

Auto: Outlander 2017 2.0 City Style,
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 30-01-2018, 17:45   Nowy Eclipse Cross

Myślę, że należy założyć nowy temat. Bo to już nie rozmowy nt. cen a można poopowiadać o naszych Eclipse Cross. Pierwszy jest! Stoi w garażu i pierwsze 100km ma na liczniku! Na 100% nie jest to wyścigówka, raczej bezpieczne auto do jazdy które jeśli trzeba to przyspieszy ale bez przesady. Ale jeśli chodzi o ergonomię, wygodę, wykończenie i wyposażenie jest daleko przed Outlanderem a VW może się czegoś nauczyć!! Próbowałem toto wyprowadzić z rownowagi ale na suchym się nie da. Z wad na pewno pianino na środku kokpitu. W słoneczny dzień będzie odbijało promienie słoneczne prosto w oczy. Gładzik jest genialny! a nawigacja z telefonu sterowana głosem-palce lizać( android auto ). Nie wiem czemu w Skodach z tego zrezygnowali. Na zdjęcia już dzisiaj za późno. Cisza w środku jest genialna chociaż przy dodaniu gazu skrzynię słychać. Dokładnie jak w Outlanderze. Niestety knefli w środku jest tyle, że trochę czasu zajmie ich ogarnięcie. Dla żony to genialne autko. Teraz idę do Niej po buziaka!

artisan 
Forumowicz

Auto: był Lancer SB jest O III CVT
Wysłany: 30-01-2018, 20:12   

Gratulacje !

Tylko z tym opowiadaniem o "naszych" Eclipse Cross to na razie chyba będzie krucho, poza tobą :)
No i czas chyba dodać w rubryce "auto" oprócz Outlandera - Eclipse Cross.

Blog o małej Mitsu Bisi.
http://orzeszekzgabonu.blogspot.com/

grabolo 
Forumowicz

Wysłany: 31-01-2018, 08:15   

Trochę się pobawiłem w nocy Android Auto w Eclipsie. Bajer może i jest tylko nie w tym kraju. Udało się zamontować aplikację w telefonie dzięki poradom internautów, ale tylko po angielsku. Dla mnie to bez różnicy ale problem jest. Bo jeśli auto przeznaczone jest na polski rynek i nie posiada nawigacji licząc na Android Auto, to jest to duże niedopatrzenie ze strony Mitsubishi. Na stronie sklepu Google cały czas informacja, że to nie dla takich biednych krajów jak Polska. Nie dosyć, że sami siebie nie lubimy to jeszcze inni mają nas gdzieś.
Chciałem dopisać resztę moich miśków ale w rubryce 'samochód' daje się wpisać tylko jeden. Czy czegoś nie wiem? :lol:

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 31-01-2018, 08:26   

grabolo napisał/a:
daje się wpisać tylko jeden
a po przecinku? ;)

artisan 
Forumowicz

Wysłany: 01-02-2018, 11:36   

grabolo napisał/a:

Chciałem dopisać resztę moich miśków ale w rubryce 'samochód' daje się wpisać tylko jeden. Czy czegoś nie wiem? :lol:

To jest ich więcej niż 2 ? Powinieneś mieć specjalne fory w Mitsu jako osoba promująca ich markę :)

[ Dodano: 01-02-2018, 11:40 ]
A już zobaczyłem w podpisie, że jest jeszcze L 200. No to tylko z normalnych aut brakuje Pajero. Z normalnych bo do takich nie zaliczam nowego Space Stara :mrgreen:

Nie wiem po co Mitsu w ogóle bawi się w sprzedaż tego auta w Europie. Gdzieś czytałem że niedługo znowu będą go wprowadzać do oferty, po co ?

Blog o małej Mitsu Bisi.

grabolo 
Forumowicz

Wysłany: 01-02-2018, 20:26   

[quote="artisan"]
grabolo napisał/a:

To jest ich więcej niż 2 ? Powinieneś mieć specjalne fory w Mitsu jako osoba promująca ich markę :)

Upodobanie i pochwały samochodów którymi jeździmy zaczynają się na pewno dość przypadkowo. Od tego który okazuje się niezawodny. I tak było w moim przypadku. Kupiłem pierwszego Outlandera bo miał wszystko czego potrzebowałem od samochodu. A do tego okazał się niezawodny. Po przygodach z Oplem i Renault to może nie jest trudne ale Misiek był absolutnie bezawaryjny! I tak jeżdżę Mitsubishi od 12lat. Potem był ASX jak się ukazał, ale trochę za mały. Outlander po zmianie budy był trochę kontrowersyjny, ale rury i paleta się mieściły dalej więc nie było dyskusji. Duża też zasługa człowieka w salonie który mnie obsługuje.Teraz w firmie jeżdżą cztery Miśki i dwa Swifty. I jeszcze nie miały ŻADNEJ awarii. Najbardziej żal zakończenia EVO. Teraz, jak mnie na niego stać to go zlikwidowali. Chamstwo :)

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 01-02-2018, 21:41   

grabolo napisał/a:
Po przygodach z Oplem i Renault to może nie jest trudne
zrobiłeś mi dzień :) - też miałem renówkę i wiem o czym piszesz :)

artisan 
Forumowicz

Wysłany: 02-02-2018, 12:57   

@grabolo

No to w zasadzie tak jak u mnie. Wcześniej miałem 2 Mazdy i jedną Hondę. potem przez 7 lat był Lancer (absolutnie bezawaryjny) plus dobre stosunki (niemal przyjacielskie) w salonie i jest Outlander. Teraz być może kupiłbym Eclipse Cross, bo co raz bardziej mi się podoba, tylko ten bagażnik... Mam duże umiejętności "pakowacze" wyniesione kiedyś z dorywczej pracy na bazarze, ale aktualnie przy dwójce dzieci chybaby było za mało miejsca w bagażniku.

Blog o małej Mitsu Bisi.

grabolo 
Forumowicz

Wysłany: 03-02-2018, 10:03   

artisan napisał/a:
@grabolo

No to w zasadzie tak jak u mnie. Wcześniej miałem 2 Mazdy i jedną Hondę. potem przez 7 lat był Lancer (absolutnie bezawaryjny) plus dobre stosunki (niemal przyjacielskie) w salonie i jest Outlander. Teraz być może kupiłbym Eclipse Cross, bo co raz bardziej mi się podoba, tylko ten bagażnik... Mam duże umiejętności "pakowacze" wyniesione kiedyś z dorywczej pracy na bazarze, ale aktualnie przy dwójce dzieci chybaby było za mało miejsca w bagażniku.

Z bagażnikiem nie ma szału. Pamiętaj, że jest jeszcze sporo miejsca pod ''podłogą'' bagażnika. Można tam dać sporo drobnych rzeczy. Dla dzieci siedzenia można z pewnością dać sporo do przodu i zyskać na przestrzeni bagażnika. Podróż z dziećmi to faktyczniue inne wymagania niż jeżdżenie po zakupy :biggrin: Pod podłogą jest tylko kompresor i cały zestw naprawczy którego i tak nikt normalny nie uzywa. Jedno dziecko by się mogło zmieścić. Ale małe :badgrin:

[ Dodano: 03-02-2018, 10:06 ]
A tak przy okazji. Jak tu się zamieszcza zdjęcia? :roll:

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 03-02-2018, 10:57   

grabolo napisał/a:
A tak przy okazji. Jak tu się zamieszcza zdjęcia?

Przez podanie linka do jakiegoś hostingu zdjęciowego typu fotosik, imageshack :wink: .

grabolo 
Forumowicz

Wysłany: 03-02-2018, 12:08   

Nie wiem o czym come on. Chyba już za stary jestem Poproszę dziecka :(

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Wysłany: 08-02-2018, 00:48   

a ja Wam powiem, że oni powariowali.
Wchodzisz do salonu i masz praktycznie takie same auta...
ASX, Eclipse i Outlander (swoją drogą "malutki" przy Eclipsie :shock: ).

Masakra - albo coś wiedzą o czym jeszcze inni nie wiedzą, albo dali się po raz kolejny sprowokować "reszcie świata" - co patrząc na historię premiery przed Ecli czyli Mirage/SpaceStar vel "auto niesprzedawalne", a potem perypetie właścicielskie jest całkiem realne.

Sam Eclipse - totalne rozczarowanie.
Niestety jak na tak szumnie zapowiadane "wskrzeszenie legendy" to jakaś masakra jest... i piszę to z olbrzymim smutkiem...

grabolo 
Forumowicz

Wysłany: 09-02-2018, 23:39   

Ludziom nigdy nie dogodzisz. Mówia, że Mitsu to niszowa marka ale np w Austrii się sprzedają i ludzie w górach są zachwyceni. Kumpel jeździ 12 letnim Audi Q5 i nos nosi pod sufitem. A przy Eclipsie wygląda to i jeździ jak taczka. Różnica między Outlanderem a Eclipse Cross jest diametralna. Poszedłem do garażu, stoją koło siebie Eclipse i Outlander i nie zauważyłem żeby Outlander był malutki. Jest większy ale jeśli do niego ładuję paletę widlakiem to do Eclipsa już bym się nie ośmielił. I to nie tylko dlatego, że to mojej żony. To zupełnie inna klasa auta! Wkurza tylko ten Android Auto, ale cała reszta jest super. Nie wspomnę o SAWD. Teraz spadł śnieg i miałem okazję trochę poszaleć. W Audi bałbym się takiej jazdy. Może to do ludzi dotrze ale na pewno nie w Polsce. Tutaj jest tylko jedno pytanie: ile to to pali? A diesel jest? A to prosto od niemca czy z salonu? To już trzy pytania. Jeśli Eclipse Cross jest rozczarowaniem to może nie widziałeś projektów i pierwszych pokazów? Niestety boję się o ten mariage z Renault. To jedyne co psuje mi humor. A widziałeś projekt nowego L200? Też rozczarowanie? To będzie rozczarowanie jeśli ten koncept nie wejdzie w tym stanie do produkcji. Aaa, idę sobie jeszcze do garażu popatrzeć na nowy wóz strażacki :D

[ Dodano: 09-02-2018, 23:50 ]
Wóz jak wóz, ale ten kolor bije po oczach! :lol:

artisan 
Forumowicz

Wysłany: 11-02-2018, 23:53   

@Grabolo nie słuchaj malkontentów, ważne że Tobie samochód odpowiada. Ja gdybym nie był zadowolony z marki to drugiego Mitsu bym nie kupił, ty zapewne tez.

Blog o małej Mitsu Bisi.

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Wysłany: 12-02-2018, 00:29   

artisan, co ma piernik do wiatraka?
Sprawdź w słowniku zanim napiszesz, bo używasz słów, których znaczenia najwyraźniej nie znasz.

Żebyś zrozumiał postaram Ci się wytłumaczyć.

Wchodząc do Mazdy mam wybór spośród modeli od dwuosobowego roadstera po dużego SUV-a.
Wchopdząc do Toyoty - to samo. Pełny wybór z różnych segmentów.
A w Mitsubishi?
Trzy smutne "suvy", których moja matka nie rozróżnia, bo w sumie niewiele się różnią, a "nowość" wcale nie wygląda na "nowość" tylko jak zlepek pozostałości po konceptach wożonych po targach od 10lat...

Mnie jest z tym źle - Tobie też będzie, bo trzeciego już nie kupisz - chyba, że pod inną marką.
Nie chciało mi się wierzyć w koniec Mitsubishi, ale niestety - trzeba uwierzyć, a wszystkie bajki o "inwestujemy" w segment SUV można wsadzić między bajki.
Niestety - Eclipse się nie przebije - gdyby wyszedł wcześniej to być może - teraz? Przy tej konkurencji? Bez szans.
Jakościowo, stylistycznie, wyposażeniowo wygląda na lifting czegoś robionego od lat, a nie tak wyczekiwaną i zapowiadaną "nowość".

Boję się, że przy tym co oferuje EclipseCross skończy jak Space Star/Mirage.

Odpowiedz do tematu