Przesunięty przez: mjsystem 22-07-2015, 19:14 |
Bagażniki dachowe - boxy. |
Autor |
Wiadomość |
jmb7
Forumowicz
Auto: Lancer 2DiD,Grandis 2DiD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-03-2008, 23:30 Bagażniki dachowe - boxy.
|
|
|
zaczale szukac belek i okazalo sie, ze na razie jest kiepsko
oczywiscie firmowe belki i stopy oferowane przez Mitsu kosztuja 2 razy tyle co Thule czy MontBlanc w porownywalnej wersji ; a pewnie dla Mitsu robi to Thule lub MontBlanc; cena podana przez Mitcar to 1284zl /caly zestaw belki alu + stopy/
Thule na razie nie podaje niczego w katalogach, chociaz sprzedawcy maja katalogi na 2008; na stronie Thule na Europe nie ma Lancera na rok 2008 czy nawet 2007; jak zaczalem sprawdzac na stronach Thule na US, to owszem jest Lancer na 2008, ale nie maja odpowiednich zestawow montazowych;
podobno MontBlanc bedzie pasowal, ale montowany pod drzwi, a ja chcialem wykorzystac punkty montazowe na dachu; to co sprzedaje Mitsubishi jest montowane ladnie z wykorzystaniem punktow dachowych;
bylem w dwoch punktach w Warszawie i jeszcze rozmawialem z trzecim i nikt nie podejmuje sie dobierania zestawu montazowego Thule od innego samochodu; uparlem sie na Thule, bo mam belki ktore uzywalem wczesniej;
jutro jade sprawdzic, czy bedzie cos MontBlanca do Grandisa w wykorzystaniem zaczepow na dachu /nie pod drzwi/ i jezeli bedzie pasowalo i da sie dokupic to tych samych belek stopy i zestaw montazowy do Lancera i bedzie to pasowalo to pewnie bedzie to rozwiazanie tymczasowe; niestety do Lancera na razie tylko uchwyty montowane pod drzwi;
ProAlpina tez na razie niczego nie ma
jakies inne pomysly? |
_________________ jmb, Lancer'08 2,0DiD + Grandis'06 2,0DiD; |
Ostatnio zmieniony przez tyku 22-07-2015, 11:36, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
 |
m4t3us2 [Usunięty]
|
Wysłany: 12-06-2008, 16:43 Bagażnik dachowy
|
|
|
Witam,
Na wstępie proszę o wyrozumiałość, jeśli temat jest gdzieś poruszony. Przejrzałem forum i niewiele znalazłem na w sprawie bagażników na dach do nowego Lancerka. Jedyny temat to:
bagażnik
Tak, więc… Zbliża się czas urlopu i zastanawiam się nad bagażnikiem na dach – chciałbym by w lecie można było „wygodnie” przewieźć rowerek, zimą narty a w przyszłości, jeśli zaistnieje taka konieczność to jakąś trumnę.
Jak pewnie wszyscy zauważyliście w dachu jest miejsce na montaż belek i stąd moje pytania – Jakie belki tam pasują? Gdzie można kupić? Możecie jakieś polecić?
Pozdrawiam
Mateusz |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

Auto: inny
Pomógł: 21 razy Dołączył: 16 Maj 2005 Posty: 2784 Skąd: jestem z miasta
|
Wysłany: 12-06-2008, 16:48
|
|
|
Temat bagaznika do nowych Lancerkow jest jeszcze niezbyt popularny, bo poza oferta firmowa ciezko cos znalezc.
Brak jest nowego Lancera np. w katalogu THULE. Trzeba by cos dopasowywac ... albo czekac. |
_________________ odszkodowania.pl serwis z bezpłatną wiedzą i poradami w zakresie samodzielnego uzyskania odszkodowania |
|
|
|
 |
Forensic [Usunięty]
|
|
|
|
 |
jmb7
Forumowicz
Auto: Lancer 2DiD,Grandis 2DiD
|
Wysłany: 16-06-2008, 12:00
|
|
|
w marcu jak potrzebowalem i nie bylo jeszcze Thulego dobrano mi cos MontBlanca;
jezeli potrzeba moge sprawdzic numer zestawu montazowego;
niestety MontBlanc montowany pod drzwi; oryginalny to jakies kosmiczne pieniadze, a robi dla nich Thule |
_________________ jmb, Lancer'08 2,0DiD + Grandis'06 2,0DiD; |
|
|
|
 |
Forensic [Usunięty]
|
Wysłany: 25-06-2008, 18:43
|
|
|
Od kilku dni posiadam w/w podstawę i bagażnik rowerowy Atera. Jakość wykonania, montaż bez zarzutów. Jest jedna wada -niesamowity hałas w czasie jazdy. Przy 100km/h wycie w aucie jest trudne do zniesienia.
Do tej pory (w poprzednim aucie) używałem bagażnika rowerowego Thule montowanego na tylnej klapie -rewelacja, cicho, bardzo łatwy montaż i można było szybciej pojechać. |
|
|
|
 |
m4t3us2 [Usunięty]
|
Wysłany: 05-07-2008, 17:40
|
|
|
Ja chwilowo wstrzymałem się z poszukiwaniami, ale wygląda na to iż nie ma zbyt wielu alternatyw |
|
|
|
 |
niutiger [Usunięty]
|
Wysłany: 24-12-2008, 21:29
|
|
|
Odświeżam wątek - czy może ktoś od lipca coś znalazł? Ja w norauto na próżno szukałem bazy do nowego lancerka. Na allegro też nic. A wyjazd na narty coraz bliżej. Dodam, że kiedyś do space stara znalazłem właśnie w norauto bardzo przyzwoitą bazę za 200 zł (marki norauto). Macie jakieś nowe w tym temacie? |
|
|
|
 |
ElemenT
Mitsumaniak

Auto: Subaru Forester XT
|
Wysłany: 25-12-2008, 12:51
|
|
|
generalnie 2 dni temu dzwonilem do hossy (hossa.pl)
maja bardzo rozbudowana oferte ale niestety
na nowego lancera nic
szukalem glownie mont blanc ze względu na fakt, że mam już belki i stopy, więc jedynie co bym musiał dokupić to zestaw dopasowujący...
ale niestety nie było, thulla też jakoś marnie... |
_________________ ******* |
|
|
|
 |
Forensic [Usunięty]
|
Wysłany: 25-12-2008, 18:38
|
|
|
Wpisz w wyszukiwarkę na allegro "nowy lancer". Jest tam oferta sprzedawcy, od którego kupiłem podstawę i bagażnik rowerowy marki Atera. Jakością nie odbiega od Thule. Ogólnie jestem zadowolony, nie miałem żadnych problemów w czasie użytkowania. Belki podstawy są grube (nie każdy bagażnik na nią pasuje), mają taką rynienkę montażową, która wyje jeżeli jeździ się z samą podstawą -to jedyna wada. Po założeniu bagażnika lub specjalnych pasków gumowych jest ciszej. Aha, warto się potargowac |
|
|
|
 |
m4t3us2 [Usunięty]
|
Wysłany: 04-03-2009, 00:11
|
|
|
Pozwólcie, że wskrzeszę temat. Czy ktoś zakupił podstawę bagażnika, którą warto polecić?
Mnie jak do tej pory udało się nawet wyjechać na narty bez konieczności „nadbudowy” miśka, ale to może się wkrótce zmienić.
Podsumowując: jak na razie jedyną wartą rozważenia ofertą jest gwiżdżąca „ATERA” z alledrogo. |
|
|
|
 |
ElemenT
Mitsumaniak

Auto: Subaru Forester XT
|
Wysłany: 04-03-2009, 09:03
|
|
|
579 zł ?
Taniej już chyba wyjdzie Thule.
Jak się orientowałem w listopadzie to było to tak:
belki - 100 zł
zestaw dopasowujący do lancera 100 zł
stopy 250 zł
ew zamki za 50 zł
www.hossa.pl
by wiedzieć co kupić trzeba na stronie thule.pl skorzystać z konfiguratora, wybrać lancera z fixpointami
i wszystko wypisze
ja jako że jade w 3 osoby chowam narty do środka
nawet moje 180cm długości wejdą bez problemu dobry sportback ) |
_________________ ******* |
|
|
|
 |
Luk
Forumowicz
Auto: Lancer Sportback 1.8 Invite
Pomógł: 26 razy Dołączył: 16 Lis 2008 Posty: 1733 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 04-03-2009, 10:36
|
|
|
Ja kupowałem w lutym w hossa, cena ok. 550 zł. Tyle że wybrałem belki stalowe - moim zdaniem bardziej uniwersalne i nie ma tej szpary, co świszcze Na narty jechaliśmy ze sprzętem (i bagażnikiem) w środku, przykręciliśmy dopiero później, do wożenia nart w Szczyrku. Pojeździłem jednak jeden dzień na próbę po Warszawie i hałasuje lekko już od 80 km/h... |
|
|
|
 |
dex
Nowy Forumowicz dex
Auto: Lancer Sedan 1.8 2008
|
|
|
|