|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Sygnał dźwiękowy podczas jazdy pikanie |
Autor |
Wiadomość |
HU6ERT
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi ASX 1.6 benzyna2015
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 30-04-2025, 08:20 Sygnał dźwiękowy podczas jazdy pikanie
|
|
|
Cześć wszystkim, niedawno zakupiłem mitsubishi asx 1.6 benzyna 2015r. Po miesiącu jazdy auto zaczęło dawać sygnał dźwiękowy tak jakby pikanie czasami podwójne czasami pojedyncze kilka razy pod rząd ale nie zawsze. Dźwięk przypomina sygnał z informacji o niskiej temeraturze, lecz na dworzu jest ciepło, a na ekraniku nie pojawia się żaden błąd. Były spalone zarówki od postojówek i rejestracji wymieniłem ucieszony ze sygnalizuje a tu jednak pikanie jest nadal. Czy ktoś się spotkał z takim problemem ktoś coś na ten temat wiem i pomoże co sprawdzić. Z góry dziękuję i pozdrawiam |
|
|
|
 |
pitt63
Forumowicz pitt63
Auto: Mitsubishi ASX 1,6 Blue Sky Ed
Pomógł: 18 razy Dołączył: 24 Lut 2020 Posty: 510 Skąd: Gliwice
|
Wysłany: 30-04-2025, 19:20
|
|
|
Kompa podłączałeś? Sprawdź baterie w pilocie a najlepiej wymień, jeśli tego jeszcze lub dawno nie robiłeś. |
_________________ piotr57 |
|
|
|
 |
zbigniew77
Forumowicz

Auto: Mitsubishi ASX 1,6 MIVEC 2018r
Pomógł: 4 razy Dołączył: 18 Sty 2019 Posty: 207 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 11-05-2025, 09:28
|
|
|
Po zakupie samochodu miałem takie zdarzenie .Czasami pojawiało się pikanie .... pojedyńcze sygnalizowanie też zastanawiałem się co to jest bo nie zawsze to pikanie było... pojawiało się sporadycznie aż zorientowałem się że nieopatrznie kładłem na bocznym fotelu pasażera torbę z zakupami i niewielką saszetkę z dokumentami ... te elementy swoim ciężarem uruchamiały sygnalizację dźwiękową fotela pasażera ,że pasażer nie ma zapiętych pasów. Działo się to jak jechałem po nierównym odcinku drogi Jak auto stało lub jechało po równej drodze nic się nie włączało
Może masz podobnie
A może masz ustawione i włączone przypomnienie o przerwie w podróży na kawę ??? wejdź w menu info i sprawdź |
_________________ Zbigniew
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
 |
|
|
|
|
 |
|
|