Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Hubeeert
19-06-2006, 16:49
Nie kupujcie Subaru, jeżeli chcecie przeżyć wypadek
Autor Wiadomość
wichura1 
moderator mitsumaniak
download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 03-12-2005, 01:06   Nie kupujcie Subaru, jeżeli chcecie przeżyć wypadek

Jeden z moich przyjaciół "Stasiu", kupił sobie wymarzone Subaru Forester, pojechał się pochwalić teściowi i dał mu się przejechać. Jechali w trójkę z teściem i szwagrem, wpadli w poślizg i pier.. w drzewo. Przyjaciel stracił przytomność, jego szwagier OK, teściu połamane nogi. Szwagier wyciągnął teścia zza kierownicy, a Stasia nie ,mógł bo od prawej strony samochód był dżem. I ta pier***ona Subaryna się zapaliła, a żaden ch** jadący tą trasą nie chciał się zatrzymać i pomóc. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Stasiu się spalił. kuuuur** dlaczegoo ludzie to takie bydło:?: :?: :?: Wczoraj byłem na pogrzebie :cry: :cry: :cry:

deenbe
[Usunięty]

Wysłany: 03-12-2005, 01:13   

wspolczuje :cry:

niezle musieli poginac tym autkiem(4lapy?) ze wpadli w poslizg i tak w drzewo przywalili :roll:

wichura1 
moderator mitsumaniak
download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Wysłany: 03-12-2005, 01:17   

4 łapy, ale już się nigdy nie dowiem ile, zresztą czy to ma znaczenie? :(

arekp 
Mitsumaniak

Auto: inny
Wysłany: 03-12-2005, 01:54   

Przykro mi. Niestety Twoj post tylko potwierdza to co napisalem kilka dni temu na newsach na pl.regionalne.szczecin (2005/11/28 o 21:14) a pozwole zacytowac sobie tutaj w calosci abyscie i Wy zrozumieli moj zal do innych ludzi.

"Witam,

zwracam sie do zmotoryzowanych czytelnikow grupy.

Jesli widzicie na drodze wypadek pomyslcie przez chwile glowa i choc nie wysiadajac z samochodu zapytajcie sie czy nie potrzeba pomocy.

Mialem okazje przekonac sie ile zadufanych w sobie ludzi porusza sie w Szczecinie i okolicach dzis wieczorem kiedy dojechalem do wypadku samochodowego w ktorym auto po zaczepieniu pobocza dachowalo i wpadlo do rowu.

Przez 2h od momentu kiedy bylem na miejscu a do czasu kiedy dotarla pomoc drogowa z pytaniem 'czy nie potrzeba pomocy' zwrocilo sie do nas 2 !! slownie dwoch kierowcow. Zaraz po samym wypadku kiedy auto polecialo na dach NIKT z przejezdzajacych sie nie zatrzymal!! Dopiero jak ludzie z samochodu sie SAMI wydostali i probowali zatrzymac jakies auto to po kilkunastu mijajacych ich samochodach dopiero ktos raczyl sie zatrzymac. Mam nadzieje, ze nie bedziecie w takiej sytuacji jak my lub napotkacie bardziej uprzejmych ludzi.

ps. winnym wypadku jest TIR jadacy z naprzeciwka wiecej niz swoim pasem na (a nie predkosc) co kierowca osobowego probowal sie ratowac delikatnie zjezdzajac na pobocze. Co dalej mozna sie domyslac. Efekt koncowy kieroca i pasazerka bez zadnego drasniecia, auto do gory kolami z pogniecionym dachem.

ps2. ogromne podziekowania do Pani i Pana ktorzy zainteresowali sie dwoma samochodami stojacymi na poboczu drogi (z czego jeden na dachu w rowie) kierunek z Glebokiego do Polic.

I tylko jedna przestroga dla kozakow na drodze. Jesli widzicie trojkat ostrzegawczy a 200m dalej auto na awaryjnych oraz obok auto w rowie to znaczy, ze na odcinku jest niebezpiecznie! i nalezy zwolnic!!

Watek rozpoczalem ku przestrodze a nie w celu jalowej dyskusji wiec. Od orzekania czyja wina, czy predkosc odpowiednia, czy opony byly zimowe jest Policja. Chcialem tylko zwrocic uwage, ze na ludzi z Zachodniopomorskiego raczej nie mozna liczyc w potrzebie i czas sie nad tym zastanowic.

--
Arek
"

adams12
[Usunięty]

Wysłany: 03-12-2005, 10:05   

naprawde mi przykro.... :(

:(

igi 
Mitsumaniak

Auto: Lancer Kombi 1.6 Invite
Wysłany: 03-12-2005, 10:38   

wichura1 napisał/a:
Wczoraj byłem na pogrzebie

:cry: wichura wspólczuje :cry:

Firebee 
admin mitsumaniak

Auto: A160, Space Gear,
Wysłany: 03-12-2005, 10:47   

wspolczucia.. [*]

shovel
[Usunięty]

Wysłany: 03-12-2005, 11:07   

moje kondolencje.
swoją drogą subaru chyba nigdy nie było demonem bezpieczeństwa, bo znajomy miał kiedyś imprezkę ad 97 i po uderzeniu w słup przy prędkości uderzenia 30 km/h spędził miesiąc w szpitalu... ja miałem podobną sytuacje fordem mondeo, i jakoś nic mi się nie stało.

Firebee 
admin mitsumaniak

Auto: A160, Space Gear,
Wysłany: 03-12-2005, 11:26   

niestety z ludzmi, ktorzy przejezdzaja tak jest.. akurat my mielismy szczescie, gdy rozbilem sie z zoncia galusiem, bo od razu byla przy nas kupa ludzi... Jak widac niestety nie zawsze tak jest...

Moominek 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II 2.0 benz. Intense
Wysłany: 03-12-2005, 15:24   

Współczuje....

Kiedys dachowałem maluchem na ul. Modlińskiej w wawie... myślicie, ze ktoś sie zatrzymał??
CX3A(black) - też ukatrupili...
OTII - 250 tys. km z nami i teraz służy dobrym ludziom
OTIII - zryty przez poprzednika ale happy z nami 😉

gumas_72
[Usunięty]

Wysłany: 06-12-2005, 10:23   

rok 2005 niech się kończy :cry:

bo jakiś nie fartowny jest :evil:

a nic nie powiem bo nie wiem co - trzym sie

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi