|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Outlander 2013 4x4 cvt - huczenie |
Autor |
Wiadomość |
mara88
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander 2013
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: Wczoraj 14:37 Outlander 2013 4x4 cvt - huczenie
|
|
|
Cześć, przejrzałem wszystkie tematy i nie znalazłem podobnego problemu.
Dość często w trakcie jazdy jak puszczę gaz słyszę dziwne huczenie (nie jest to bardzo głośny dźwięk, jednakże ja go słyszę), przypomina łożysko. W trakcie przyśpieszania albo chociażby na trzymaniu gazu nic nie słychać. Wcześniej tego chyba nie było albo nie zwróciłem na to uwagi. Skrzynia płynnie zmienia biegi, nie przerywa. Na lekkim wzniesieniu na D pojazd stoi w miejscu, na płaskim delikatnie sobie rusza do przodu. Olej w skrzyni wymieniony 8kkm temu, na podstawie stanu oleju oraz czystości miski spec uznał, że jeszcze 50 kkm skrzynia zrobi.
W rozmowie tel. z dwoma różnymi ASO uznali, że niekoniecznie może to być dzwięk skrzyni.
Ktoś miał podobny problem, gdzie szukać rozwiązania ?
Ewentualnie jeśli to skrzynia to gdzie szukać sprawdzonego warsztatu i jakie koszty mogą mnie czekać ? |
|
|
|
 |
Fred.X
Forumowicz
Auto: Lancer SB + Outlander IV 2.5
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 5 razy Dołączył: 15 Paź 2017 Posty: 326 Skąd: Toruń
|
Wysłany: Wczoraj 19:01
|