|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
żarówki LED i ich jasność |
Autor |
Wiadomość |
stanik
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 26 razy Dołączył: 15 Lut 2006 Posty: 1248 Skąd: Legionowo k/Wawy
|
Wysłany: 07-05-2007, 22:11 żarówki LED i ich jasność
|
|
|
Witam
z tego co widziałem tematu nie powtórzę. Otóż znajomy poprosił mnie o rozwiązanie problemu. Jest on taksówkarzem i chciał rozjaśnić swojego "koguta" (bo na tle konkurencji jakiś taki żółty jego jest) Wpadł mi do głowy pomysł że może zastosować zamiast zwykłych żarówek rurkowych żarówki na diodach LED, np te:
http://moto.allegro.pl/sh...?item=191480892
Tylko pytanie czy w porównaniu do zwykłych będzie zauważalna różnica (bo potrzeba ich aż 5, wiec cena niemała).
No i druga sprawa, to czy w światełku od podświetlenia wnętrza wszystkie samochody mają taką samą tą żarówkę rurkową, czy może różne? Bo na allegro są długości 36, 40 i 42 mm (mi się wydawało, że w autach jak to zwykle jest jakiś jeden standard a tu aż trzy modele.... :/ ) i nie bardzo wiem które to będą, a nie chce mi się światełka rozbierać u siebie (jak będę musiał to trudno, ale może już ktoś przerabiał ten problem )
Pozdrawiam |
_________________ #0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8 |
|
|
|
 |
mitutoyo [Usunięty]
|
Wysłany: 07-05-2007, 23:27
|
|
|
A czy przy rozjaśnieniu koguta nie pomoże wyczyszczenie szkiełka? Mozesz jeszcze zrobic sobie "odblask" domowej roboty z folii aluminiowej i tektury.20 min roboty a moze nie bedziesz musial ryzykowac kupowanie diodek. |
|
|
|
 |
|
|