|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[C61A 1.3] Montaz czujnikow cofania |
Autor |
Wiadomość |
Optic
Mitsumaniak 00693/KMM :)

Auto: Gal EA2A A/T K-tronik Prestige
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 26 Mar 2007 Posty: 149 Skąd: bardziej na południe
|
Wysłany: 05-05-2007, 12:34 [C61A 1.3] Montaz czujnikow cofania
|
|
|
Hehe, przechodzimy w drugi etap rozbudowy mojego Sokola Millennium.
Tym razem przyszla pora na Czujniki Cofania:
Wobec powyzszego mam dwa pytania na poczatek:
1. Wie ktos jak biegnie kabelk do lampy cofania w moim Misku (wersja w profilu po lewej)? A w szczegolnosci: podlaczanie sie do lampy, ktora jest wmontowana w dolna czesc zderzaka (narazona na ogromne ilosci wody przy jezdzie po deszczu) nie jest chyba zbytnio bezpieczne, prawda? Zastanawia mnie wiec, gdzie moze znajdowac sie kostka, w ktora moznaby sie wpiac...
2. Do wyboru sa setki roznych uniwersalnych czujnikow. Odrzucam te video i te, ktore powiadamiaja komendami glosowymi. Zastanawiam sie nad tymi do 150zl za zestaw. Myslicie ze sa godne uwagi?
Dzieki za podpowiedz. |
Ostatnio zmieniony przez akbi 30-05-2007, 17:18, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 05-05-2007, 13:38
|
|
|
No to poczytaj ten wątek o czujnikach cofania ja centralkę umieściłem w misce koła zapasowego i wiązkę do sensorów przepuściłem pod tylnym lewym światłem (bez wiercenia bo przez otwór na lapme wyszedłem) i za zderzak, do przodu pod tapicerką lewą stroną przy progu aż na przód do wyświetlacza, piszczek na rzepie pod fotelem kierowcy. Parę fotek z tego jest u mnie w galerii na mojej stronce. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
Optic

|
Wysłany: 07-05-2007, 12:14
|
|
|
saphire, czytalem wczesniej tamten watek o Waszych wspanialych Carismach i juz dokladnie wiem, jak poprowadzic kable w autach jak Wasze.
Stad moje dwa szczegolowe pytania dot. mojego Lancera:
1. W Cari jest swiatlo cofania zespolone z tylna lampa - u mnie jest w zderzaku, u dolu blosko krawedzi.
2. Zgodnie stwierdziliscie ze najlepszy jest Golden Eye za 250zl. Ja niestety takiej kwoty nie chce przeznaczac na czujke, stad moje drugie pytanie.
Czy znasz, Drogi saphire, na nie odpowiedz? |
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 07-05-2007, 12:58
|
|
|
tutaj masz to samo w tej cenie nic tylko brac [phantom=goldeneye],
co do podlaczenia - wykrec lampke cofania zobacz gdzie ida kable i jakie maja kolory - dalej znajdz je wewnatrz auta[bagaznik-wiazka] i tam podepnij centralke - oczywiscie najpierw sprawdz czy to na pewno przewod od cofania - szpilke wbijasz w przewod i probowka na 12v sprawdzisz czy pojawi sie prad po wrzuceniu wstecznego - tyle |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
Optic

|
Wysłany: 07-05-2007, 13:10
|
|
|
Ba!
Jakiez to proste!
No to kupuje i robie - w razie pytan czy problemow, z pewnoscia sie odezwe.
Gracias. |
|
 |
|
|