|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Galant 1.8 TD - 4D65 - Wymiana turbiny |
Autor |
Wiadomość |
synah_TD [Usunięty]
|
Wysłany: 27-07-2006, 13:45 Galant 1.8 TD - 4D65 - Wymiana turbiny
|
|
|
Panowie czy zmiana turbiny na inna, "bardziej wydajniejsza" spowoduje przyrost mocy w silniku 4D65 ??
Jesli tak to na jaka zmienic swoja stara turbine ? Moja i tak juz sie rozsypuje i mysle o wymianie, a wiec czemu nie zyskac na mocy ... Czy ktos moglby mi udzielic dokladniejszych informacji w tej kwestii. Od czego zaczac ??
Prosze o pomoc |
|
|
|
 |
Truman [Usunięty]
|
Wysłany: 09-05-2007, 12:26
|
|
|
Mam ten sam model silnika z tego samego roku i równierz jestem ciekaw co i jak z turbiną, chcociaż narazie nie planuję wydatku 4 000 PLN to miło byłoby wiedzieć.
Udało Ci się jakoś bez przesadnych inwestycji dołożyć Miśkowi pare kucyków?
pozdrawiam |
|
|
|
 |
dylson [Usunięty]
|
Wysłany: 09-05-2007, 22:39
|
|
|
Po pierwsze musisz szukac turbiny, ktora podejdzie pod Twoj kolektor. Po derugie wieksze turbo=wiekszy lag. Po trzecie nie wiem jaka ten silnik ma wytrzymalosc. Starsze diesle czesto maja delikatna glowice. Czy to auto ma ic? Jezeli nie to musisz je zalozyc jezeli chcesz miec wieksze turbo. Nie wiem jak wyglada sprawa z mbc, czyli urzadzonka do regulowania doladowania. Wieksze turbo moze dawac za duze doladowanie. |
|
|
|
 |
|
|