demonaz tylnich szyb |
Autor |
Wiadomość |
damianrally [Usunięty]
|
Wysłany: 03-04-2007, 19:42 demonaz tylnich szyb
|
|
|
witam mam zamiar przyciemnic sobie tylnie szyby i mam pytanie co do wyjmowania tylnich szyb w colcie c51 czy jest to takie proste jak np w maluszku czy moze bardziej skomplikowane i lepiej samemu sie do tego niezabierac |
|
|
|
 |
harpagan
Mitsumaniak Jaśnie Wielmożny Pan

Auto: Colt CC5A 4x4
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 42 razy Dołączył: 30 Wrz 2005 Posty: 2470 Skąd: wawrzyszewowo
|
Wysłany: 03-04-2007, 19:48
|
|
|
Co prawda nie wiem jak jest w C51, ale w CA0 trzeba wycinac wiec robota zdecydowanie bezsensu
Przyciemnailem u siebie siedzac w bagazniku/na kole zapasowym i nie bylo tragedii |
_________________ Frankenstein CC5A 4x4
 |
|
|
|
 |
damianrally [Usunięty]
|
Wysłany: 03-04-2007, 19:56
|
|
|
tesz tak myslałem ale niechce zeby wyszła mi szyba cała w pecherzykach powietsza lub z jakimis załamaniami |
|
|
|
 |
dondaj [Usunięty]
|
Wysłany: 03-04-2007, 23:54
|
|
|
Tylne szyby w C5x są wklejane, czyli czeka Cię niestety wycinanie. No i potem ponowne ich wklejenie
A w ogóle po co Ci przyciemnione szyby? Gangster jesteś? |
|
|
|
 |
Derpin [Usunięty]
|
Wysłany: 04-04-2007, 00:01
|
|
|
wycinałem ze znajomym tylne szybki w c5x i niestety jedna tego nie przeżyła a druga była tak odrapana ze szkoda gadać, a nie była to pierwsza szyba jaką wycieliśmy w życiu.... ogólnie bardzo przeszkadza zewnętrzna listwa która jest na około .... jest ona wklejona razem z szybą... lepiej oddaj autko zeby przyciemnili Ci gdzies porządnie szybki i mniej stresu i strat przy tym bedzie... a gwarancjie ze nie bedzie bąbli też powinni dać jak dobry zakład... w lancerniaku dali nawet 5 lat ze jak sie jakiś bąbel pojawi to albo go usuną albo na nowo bedą szybe kleić... i rzeczywiście zaden bąbelek sie nie zrobił... za 2 tylne boczne szyby nie powinnieneś zapłacić wiecej jak 150 zł... myśle ze jest to warto odżałowania niż posiadanie pociętych listew ;/ |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21958 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 04-04-2007, 00:47
|
|
|
dondaj napisał/a: | Gangster jesteś? | Dobre! Tak na mnie wołali gdy jeździłem swoim białym C51 i wszystkie szyby łącznie z przednią miałem czarne. W tym modelu wygląda to szczególnie imponująco, gdyż ma czarne słupki środkowe i tylne, a ja do tego polakierowałem na czarno jeszcze przednie
Efekt piorunujący, ale na bakier z prawem
Na fotce poniżej jeszcze jest przed lakierowaniem przednich słupków. |
|
|
|
 |
damianrally [Usunięty]
|
Wysłany: 04-04-2007, 20:41
|
|
|
no Hugo, biały colcik + wszystkie czarne szbki musiało wygladac to powalajaco szkoda ze na bakier z prawem , co do gangstera to moze nim niejeste ale colcik z czarnymi szybkami + fajne alusy wyglada swietnie nic wiecej do szczescia niepotrzeba ,no moze jeszcze białe kierunkowskazy ale to raczej poza zasiegiem. co do odpowiedzi to wielkie dzieki teraz napewno sie sam zato niebiore wole colcika powiezyc jakiejs firmie i spac spokojnie .
dziek za dobre rady |
|
|
|
 |
Hugo

|
Wysłany: 04-04-2007, 21:05
|
|
|
damianrally napisał/a: | nic wiecej do szczescia niepotrzeba ,no moze jeszcze białe kierunkowskazy | Prawda. Szukałem, ale nie znalazłem. |
|
|
|
 |
damianrally [Usunięty]
|
Wysłany: 04-04-2007, 21:32
|
|
|
ja szukałem szukam i raczej bede szukał ale predzej chba zmienie colta na nowszy model nisz kupie te kierunki |
|
|
|
 |
Hugo

|
Wysłany: 05-04-2007, 00:09
|
|
|
Jakby co to mam szybę tylnej klapy na sprzedaż. Jest wycięta z tego białego Colta (przyciemniona oczywiście), bo wymieniałem w nim całą tylną klapę. Cena to 30 zł (może i mniej ), ale odbiór tylko osobisty. Nie wyślę szyby. |
|
|
|
 |
damianrally [Usunięty]
|
Wysłany: 05-04-2007, 12:09
|
|
|
dzieki Hugo, za propozycje ale jak bede przyciemniał to wszystkie trzy szybki szkoda ze tak daleko odemnie mieszkasz bo moze bym skozystał ,czemu ją tak tanio sprzedajesz na alllegro zaniom bys dostał duzo wiecej |
|
|
|
 |
Hugo

|
Wysłany: 05-04-2007, 12:23
|
|
|
damianrally napisał/a: | czemu ją tak tanio sprzedajesz na alllegro zaniom bys dostał duzo wiecej | Bo nie jest mi już w ogóle potrzebna. Czy ja wiem czy dostałbym za nią więcej na Allegro. Może faktycznie spróbuję, bo denerwuje mnie jak coś mi jest niepotrzebne i zajmuje miejsce. |
|
|
|
 |
Kampi
Forumowicz ADMIN COLTMANII

Auto: CJ4A, C51A + MSS 1.3 [ojca]
|
Wysłany: 15-05-2007, 23:57
|
|
|
Wracając do tematu. Szyby są wklejane i wyciąć je można bardzo łatwo wyżynarką elektryczną... Przymierzam się do wycięcia szyby w colcie, którego mam na części.
Myślę że może być jednak problem z wklejaniem takiej szyby... |
_________________ Masz Colta/Protona/Mirage? to zarejestruj się także na forum:
COLTMANIA.PL |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Pomógł: 89 razy Dołączył: 15 Kwi 2005 Posty: 9211 Skąd: s kątowni
|
Wysłany: 16-05-2007, 00:06
|
|
|
Kampi napisał/a: | Szyby są wklejane i wyciąć je można bardzo łatwo wyżynarką elektryczną... |
zycze powodzenia
daj znac w ilu miejscach szyba Ci pekla |
|
|
|
 |
Kampi
Forumowicz ADMIN COLTMANII

Auto: CJ4A, C51A + MSS 1.3 [ojca]
|
Wysłany: 16-05-2007, 01:09
|
|
|
Rafal_Szczecin napisał/a: | daj znac w ilu miejscach szyba Ci pekla |
He, he... to się okaże i tak nie mam nic do stracenia... w zeszłym tygodniu zacząłem, a w sobotę może dokończe
Dodano: 2007-05-22 00:44:23
Wyżynarka sięga tylko w niektórych miejscach, resztę trzeba dokańczać brzeszczotem... |
_________________ Masz Colta/Protona/Mirage? to zarejestruj się także na forum:
COLTMANIA.PL |
|
|
|
 |
|