Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Wybór głosników
Autor Wiadomość
szol25
[Usunięty]

Wysłany: 25-04-2007, 18:08   Wybór głosników

Od jakiegos czasu noszę sie z zamiarem wymiany głosników w Cari. Mój wybór padł na JBL GTO 6537 . Radyjko mam takie [Alpine CDA-9854R które powinno bez problemu uciągnąc te glośniki. Jedyne co zauwazyłem w tych glośnikach, ze mają 2Ohm - a raczej wiekszośc glośników ma 4Ohm.
Może ktoś miał stycznośc z tymi glosnikami, bądź tej firmy i czy móglby sie wypowiedziec. Ewentualnie doradzcie jakie inne w tej cenie....Pozdrawiam

P.s Od razu pisze, ze będą one wstawione na tył.... ("gusta i guściki")

leser
[Usunięty]

Wysłany: 25-04-2007, 21:13   

GTO to jedne z najgorszych głosników, moze i bassu trochę bedzie ale jakości zero !

szol25 napisał/a:

P.s Od razu pisze, ze będą one wstawione na tył.... ("gusta i guściki")

To nie kwestia gustu, przeczytaj to od A do Z i wiele spraw rozjaśni Twój umysł ;)
link:
http://www.gdynia.mm.pl/~...ioFAQ01beta.pdf

pozdr

maniakowy
[Usunięty]

Wysłany: 25-04-2007, 21:37   

gdzies czytalem ze mocne glosniki na tyl to domena lysych w bmw;) tzw. dres stajl 8)

dylson
[Usunięty]

Wysłany: 25-04-2007, 23:48   

Jak masz troche zdolnosci manualnych to wrzuc glosniki w drzwi 16. Dodatkowy wyglusz je mata dekarsko samoprzylepna i bedzie super efekt. Jak nie masz wzmaka to mozesz pomyslec o phonocarach zoltych, albo jakis zestaw alpine. Oczywiscie zestaw odseparowany.

leser
[Usunięty]

Wysłany: 26-04-2007, 00:46   

Prędzej coś z Rainbowa, signata, Powerbassa, dlsa, audio systema,
byle nie alpine - seria L, E i S woła o pomste do nieba...
Alpine robi fajne radyjka ale na pewno nie głośniki.

Te Phonocary też trochę nędznawe, jakosciowo nawet pod radiem pobiją je Helix Blue MK2, choc trochę mało bassu oferują.

szol25
[Usunięty]

Wysłany: 26-04-2007, 11:06   

No to Mnie teraz chłopaki dobiliście.... myśłałem, ze JBL to porządna firma...:(((

Dylson uwierz mi, ze o Car Audio po czytałem troche - nie tylko na Naszym forum. Specjalnie napisałem, że głośniki mają być na tył - bo jak sam napisałeś, ze jak ktoś ma zdolności manualne to zrobić przód - porządnie wygłuszyć itd. - ja ich niestety nie mam, a nie chce oszpecić misia....

Maniakowy dobry ekst zapodałeś bede pamiętał przy zakupie głośników.....

Cóż bede szukał dalej....

Pozdrawiam

maniakowy
[Usunięty]

Wysłany: 26-04-2007, 11:17   

jesli chodzi o glosniki alpina.. sam mialem takowe na tyle we wczesniejszym aucie.. i powiem szczerze, ze nie bylem zachwycony -> jak dla mnie o wiele lepiej graly JBL.

jestem w trakcie instalacji glosniczkow PowerBass takze jak skoncze to dam znac jak to mi sie widzi;)

[ Dodano: 26-04-2007, 11:20 ]
a dodajac jeszcze male slowo o glosnikach z tylu: mi takze lata temu wszyscy mowili ze glosniki z tylu powinny byc podstawa:) lecz kiedy jedziesz autem i slyszysz praktycznie mocniejszy tyl to efekt mizerny.. juz nie wspominajac ze pasazerowie z tylu slysza 1/3 wiecej niz Ty:) efekt taki ze Ty jestes zadowolony a z tylu ludzie wolaja: LITOSCI :lol: 8)

szol25
[Usunięty]

Wysłany: 26-04-2007, 11:37   

W zupełności masz racje....
Hamulcem w rozwoju Car Audio w moim miśku oprócz kasy jest także brak zdolności manualnych....
Juz jest jakiś postęp, bo zaczynam myśłec o odseparowanym zestawie glośników....:)))
Ostatnio zmieniony przez szol25 26-04-2007, 12:24, w całości zmieniany 1 raz  

Trociniarz
[Usunięty]

Wysłany: 26-04-2007, 11:38   

szol25 napisał/a:
o Car Audio po czytałem troche - nie tylko na Naszym forum

To gdzie Ty czytałes, skoro chcesz pakowac głośniki do tyłu ? Na elektrodzie moze ?

szol25 napisał/a:
Specjalnie napisałem, że głośniki mają być na tył - bo jak sam napisałeś, ze jak ktoś ma zdolności manualne to zrobić przód - porządnie wygłuszyć itd. - ja ich niestety nie mam, a nie chce oszpecić misia....

To jedz do zakładu Car Audio i daj to do zrobienia ludziom, którzy wiedzą jak to zrobić.

pozdr,
Kuba

szol25
[Usunięty]

Wysłany: 26-04-2007, 12:27   

Do użytkownika Trociniarz:
Cytat:
Hamulcem w rozwoju Car Audio w moim miśku oprócz kasy jest także brak zdolności manualnych....

Trociniarz
[Usunięty]

Wysłany: 26-04-2007, 12:33   

To odłoż pare złotych, poczekaj troche i zrób wtedy kiedy ilość kasy przeznaczonej na poprawę brzmienia, załatwi Ci problem braku zdolności manualnych...

Podejcie pod tytułem ..." nie mam kasy, ani nie umiem zrobić, wiec kupie byle co, wsadze byle gdzie...moze cos z tego będzie..." zawsze bede krytykował, bo jak cos robic to albo porzadnie albo wcale.

pozdr,
Kuba

szol25
[Usunięty]

Wysłany: 26-04-2007, 12:47   

Kolego nie każdy ma zajebistą sytuacje finansową i czasem nie pomoże nawet fakt odkładania... Na bierząco wyskakują jakies wydatki...., a kto powiedzial, ze chce kupić byle co.... koluś zastanów sie nad tym co piszesz !!! Głośniki za 300 czy 400 zł to badziewie....super.....
Zawsze możesz mi zasponsorowac jak takiś mądry!!!

Trociniarz
[Usunięty]

Wysłany: 26-04-2007, 12:55   

szol25 napisał/a:
koluś zastanów sie nad tym co piszesz !!!

Ja sie "koluś" zawsze zastanawiam nad tym co pisze.

szol25 napisał/a:
Głośniki za 300 czy 400 zł to badziewie....super.....

Słuchaj przyjacielu, dla mnir to Ty mozesz wydac i kawałka na głośniki, jak włozysz je do tyłu to bedzie kupa tak czy siak. Juz na poczatku koledzy starali sie naprowadzić Cie na własciwy tor, i nie dziw sie ze beda Ci odradzali głośniki z tyłu, bo kazdy kto ma troche choc pojecia o CA powie Ci to samo. Nie mysl ze jak wydasz 400zł na głośniki to jestes kozak, bo one beda na bank rewelacyjne i załatwia Ci dobra muze w aucie, bo tak nie bedzie. Nie spytales nawet ile jest roboty zeby wstawić glosniki do przodu i wytłumić drzwi, tylko ze okoniem stawiasz ze odkładac nie bedziesz, 4 paczki chcesz wydac i dajcie mi jakis extra towarek to w 10 minut zamontuje sobie w półce. Kumamy ?

pozdr,
Kuba

szol25
[Usunięty]

Wysłany: 26-04-2007, 13:02   

Juz napisałem, ze zgadazam sie zarówno z Twoim zdaniem jak i innych, jesli chodzi o przód....
Po drugie myslałem, ze na forum jest ze tak powiem wolna wola....a nie, ze musi być przód i tyle..... Moim zdaniem jesli ktos chce z tyłu ( w tym przypadku ja) wiec ok i sie doradza wg. zapytania osoby pytającej.
Po trzecie temat jest "wybór głośników" a nie "lokalizacja głośników" biorąc pod uwage tylną pułkę. Kumasz!!!

Trociniarz
[Usunięty]

Wysłany: 26-04-2007, 13:19   

szol25 napisał/a:
Po trzecie temat jest "wybór głośników" a nie "lokalizacja głośników" biorąc pod uwage tylną pułkę. Kumasz!!!

Wybór głośników, zawsze i bezwzglednie łączy sie z ich lokalizacją.

szol25 napisał/a:
Po drugie myslałem, ze na forum jest ze tak powiem wolna wola....a nie, ze musi być przód i tyle..... Moim zdaniem jesli ktos chce z tyłu ( w tym przypadku ja) wiec ok i sie doradza wg. zapytania osoby pytającej.

Forum to takie miejsce, gdzie kto pyta i dotaje odpowiedzi, jedni wyciagaja z tych odpowiedzi wnioski inni trwaja w swoich potanowieniach, nikt Cie do niczego nie zmusza, robisz jak uważasz. Od 10 lat jestem związany z CA i z czystym sumieniem powiem, ze nie znam glośnikow ktore fajnie graja z tyłu w półce, oto klarowna odpowiedz.

pozdr,
Kuba

Odpowiedz do tematu