Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
22-04-2007, 21:17
[C52A 1.5] Przepływomierz powietrza????!!!!!!!
Autor Wiadomość
siwy
[Usunięty]

Wysłany: 22-12-2005, 23:43   [C52A 1.5] Przepływomierz powietrza????!!!!!!!

Witam !!!!!
Znowu wam zawracam cztery litery za co przepraszam i dziękuję za wszelką pomoc!
Ten post jest odnośnie przepływomierza powietrza bo właśnie się dowiedziałem dzisiaj na 100% iż właśnie on mi padł i dlatego nie chce zapalać. Mam Colta '89 1.5 silnik 4G15 czy moglibyście mi powiedzieć ile muszę zapłacić za to ustrojstwo nowe i za używane z tego co mi powiedzieli to muszę to wymienić razem z deklem na filtr powietrza bo jest do niego przyczepiony i raczej się nie rozbiera czy możecie mi powiedzieć ile może kosztować i gdzie mogę dostać.
Dziękuję za każdą pomoc a przy okazji żę się zbliżają Święta i Nowy Rok to życzę wszystkiego najlepszego smacznego jajka i mokrego dyngusa
POzdrawiam Artur
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 22-04-2007, 21:17, w całości zmieniany 1 raz  

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-12-2005, 09:32   

Po:
1. najpierw zamień na chwilę na przepływkę z dobrego silnika - będziesz wiedział na pewno czy to to (choć wątpię, bo z padniętą przepływką silnik powinien odpalić i chodzić ciulowo)
2. cena - od 300 do ??? tego nie wie nikt (chyba w ASO coś koło 4000 zł kosztuje)
3. od tej puchy można go odłączyć - tylko po co? - nikt tego nie robi, wymienia się całość
4. w 4G15 przyczyną nieodpalania jest najczęściej:
- padnięcie czujnika temperatury
- padnięcie aparatu zapłonowego (konkretnie cewki).

adams12
[Usunięty]

Wysłany: 23-12-2005, 10:35   

Krzyzak napisał/a:
...
4. w 4G15 przyczyną nieodpalania jest najczęściej:
- padnięcie czujnika temperatury
- padnięcie aparatu zapłonowego (konkretnie cewki).

dodam jeszcze ze wypadaloby sprawdzic swiece - Tomba tak mial a padly mu naprawde zaskakujaco szybko.

siwy
[Usunięty]

Wysłany: 23-12-2005, 15:49   

Witam
Auto było u elektronika posprawdzał wszystko, wszystkie czujniki są dobrei aparat zapłonowy też i powiedział że przepływomierz padł kazał mi sobie własnie poszukać tylko nie wiem w jakiej cenie można go dostać bo pewnie nowy to za tani nie będzie.
Dodam jeszcze że jak ściągne wtyczke z przepływomierza to szybciej odpala niż jak jest założona a świece wymieniane pare dni temu
Pozdrawiam i wesołych

marqs_b
[Usunięty]

Wysłany: 24-12-2005, 22:39   

Witam
Moja rada to zagadac do Japaneze z forum MKP.
Posiada wszystko co jest do Mitsubishi ;) a i ceny sa bardzo konkurencyjne.
Pozdrawiam

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 24-12-2005, 22:45   

japaneze z forum Mitsumaniaków i MKP
drugi post od góry - namiary na Marka/japaneze

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Wysłany: 27-12-2005, 12:41   

siwy - a kondensatory wymieniałeś w ECU? Masz LPG? Bo przepływomierz pada zazwyczaj od strzału gazu w dolot - pokrzywiony "plaster miodu" w przepływomierzu.
Jak dalej szukasz przepływki to daj znać - bardzo prawdopodobne że będę mógł szybko załatwić...

zieli
[Usunięty]

Wysłany: 19-04-2007, 00:04   

Witam, mam pytanie chce kupic przepływomierz bo wydaje mi sie że jest padniety jesli jest podłaczony obroty faluja pomiedzy 1000 a 1500 bardzo regularnie a jak odłacze przepływomierz tzn.zdejme rure dochodzaca do przepustnicy obroty staja na 1000 czy jest to przepływomierz ? czy moze mi ktos pomódz.

josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Wysłany: 19-04-2007, 00:09   

zieli, najpierw wyreguluj obroty. Drugi post od góry napisał Krzyzak, wejdz na jego WWW. Zastosuj regulacje wolnych obrotów dla 4G92. I najprawdopodobniej problem zniknie. Jeszcze czyszczenie przepustnicy polecam

zieli
[Usunięty]

Wysłany: 19-04-2007, 19:44   

josie dzieki za rade ale bola mnie juz rece od regulacji obrotów robiłem to juz tyle(oczywiscie według zalecen krzyzaka) razy i nic ciagle jest tak samo przepustnicy nie czysciłem tylko odkreciłem waz dochodzacy od filtra powietrza i tylko tyle na ile mogłe dojsc ale mechanik powiedziałmi ze jak wyciagne przepustnice to byc moze bede musiał jechac do serwisu zeby ustawili komputer ale nie musi tak byc wiec troche sie boje bo wizyta w serwisie to koszt ok 200euro

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Wysłany: 19-04-2007, 22:08   

ale - jak pisalem - regulacja jest poprawna pod warunkiem, ze silnik i jego osprzet jest sprawny; jak regulacja nie daje efektow, to nie jest jej wina

co do mechanika - gadal glupoty

zieli
[Usunięty]

Wysłany: 20-04-2007, 10:22   

i właśnie o to chodzi ze wydaje mi sie ze przepływomierz powietrza jest popsuty bo gdy go odłacze to silnik pracuje ok.

norsol
[Usunięty]

Wysłany: 24-04-2007, 19:29   

Proponuje odwiedzić te strone
www.mitsubishifan.webpark.pl (Kondensatory w ECU) może coś pomoże

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Wysłany: 24-04-2007, 21:50   

norsol napisał/a:
Proponuje odwiedzić te strone
www.mitsubishifan.webpark.pl (Kondensatory w ECU) może coś pomoże

No calkiem fajna strona :lol:

norsol
[Usunięty]

Wysłany: 25-04-2007, 10:35   

Krzyzak
No bardzo fajna tym bardziej że to Twoja.
ps.
Dzięki za dobre rady na tej stronie berdzo mi pomogły (Wolne obroty 4G15/4G37) :lol:

Odpowiedz do tematu