Misio zaczoł się mulić |
Autor |
Wiadomość |
zln2 [Usunięty]
|
Wysłany: 24-08-2007, 19:58 Misio zaczoł się mulić
|
|
|
mam skrzynie automatyczną, wiec jak jade tak gdzies 50km/h i wciskam pedał gazu mocniej ,wtedy redukuje mi sie bieg na dwójke (czy jedynke ) obroty rosną do 5000 i wzwyż a silnik wogóle nie chce się bujnąć szybciej.O co chodzi? |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 24-08-2007, 23:52
|
|
|
Automat lubi jazdę płynną i raczej z płynnym energicznym dociskaniem gazu w miarę jak przyśpiesza. Gorzej reaguje na but w dechę - fakt że zredukuje ale w zależności od prędkości i obrotów po tej redukcji różnie mu tam wychodzi z tym przyśpieszaniem - trzeba braćpod uwagę fakt że ma dużo dłuższe biegi bo w końcu są tylko 3 lub 4ry (INVECS II) (w nowych skrzyniach INVECS III już 5) |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
zln2 [Usunięty]
|
Wysłany: 25-08-2007, 06:08
|
|
|
no tak,ale chodzi o to że tak nie było.np. przy wyprzedzaniu wciskałem mocniej gaz to następowała redukcja i czuć było przyspieszenie a teraz zupełnie nic.silnik buczy i mocy żadnej |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 25-08-2007, 12:32
|
|
|
A kiedy wymieniałeś olej i filtr w tym automacie? Bo objawy takie jakby się sprzęgiełka w skrzyni do końca nie zapinały i jedzie ci na lekkim hmmm... ,,półsprzęgle'' nie przekazując całości mocy i momentu na koła. Może czas na wymianę oleju? |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
zln2 [Usunięty]
|
Wysłany: 25-08-2007, 16:21
|
|
|
no moze i tak.olej był wymieniany ze dwa lata temu jak nie lepiej.dziex za info .byłem niedawno u mechanika to mi powiedzial ze musi zobaczyc czy wogóle da sie wymienic .moze to jakis mechanik byle jaki.podjade do innego i sie zobaczy.mam nadzieje ze to tylko to.dziex |
|
|
|
 |
Anazar [Usunięty]
|
Wysłany: 01-09-2007, 22:30
|
|
|
.... poczytaj to:
http://www.mitsubishi-gra...opic.php?t=3267
Wymienił katalizator na strumienicę i pomogło.
Mam podobny problem.
Obstawiam jednak układ zapłonowy.
... a dokładniej którąś z części aparatu zapłonowego |
|
|
|
 |
|