Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
aparat zapłonowy
Autor Wiadomość
smosen
[Usunięty]

Wysłany: 18-04-2007, 15:45   aparat zapłonowy

Witam,mam do Was pytanie.Kupiłem Colta CJO 1.3 12V 96rok z uszkodzonym aparatem zapłonowym i chcialbym wiedziec czy po zalozeniu sprawnego aparatu zaplonowego trzeba ustawiac zaplon czy wystarczy wkrecic nowy aparat podpiac kable i jezdzic??Dzis bede wiedzial czy dadza rade mi to naprawic,no chyba,ze ktos ma na pozbyciu aparat zaplonowy do w/w Colta o symbolu T2T59571 to prosze o kontakt.Pozdrawiam

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-04-2007, 15:58   

trzeba zgrac silnik z aparatem - aparat ustawic na znaki, silnik na T, a po zamontowaniu ustawic zaplon

smosen
[Usunięty]

Wysłany: 23-05-2007, 11:10   

Mam dalej problem z tym aparatem.Cewka kupiona nowa w JC i zmontowane wszystko.Auto bylo pare razy u mechanika,zeby ustawil zaplon tak zeby nie przerywalo podczas przyspieszania w dolnym zakresie obrotow.Najlepiej chodzi przy kacie 10 st. bo przy 5+-2st nie da sie nim jechac.Nie wiem juz co robic,szukam aparatu z innego auta zeby go podmienic na chwile i wybrobowac ale zaden szrot w malopolskim nie ma,i czy tej cewki nie sprzedali mi wadliwej.Wszystko z rzeczy ekspl. jest wymienione.Gdyby ktos moglby mi pomoc to prosze pisac tu.Dzieki

mitutoyo
[Usunięty]

Wysłany: 23-05-2007, 23:37   

To czy aby przerywanie na wolnych obrotach może być zależne od ustawienia zapłonu?? ( w odniesieniu również do mojego silnika)

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 24-05-2007, 11:22   

smosen, ten mechanik to jak zaplon ustawia? - masuje zlacze zaplonu???

Odpowiedz do tematu