|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
aparat zapłonowy |
Autor |
Wiadomość |
smosen [Usunięty]
|
Wysłany: 18-04-2007, 15:45 aparat zapłonowy
|
|
|
Witam,mam do Was pytanie.Kupiłem Colta CJO 1.3 12V 96rok z uszkodzonym aparatem zapłonowym i chcialbym wiedziec czy po zalozeniu sprawnego aparatu zaplonowego trzeba ustawiac zaplon czy wystarczy wkrecic nowy aparat podpiac kable i jezdzic??Dzis bede wiedzial czy dadza rade mi to naprawic,no chyba,ze ktos ma na pozbyciu aparat zaplonowy do w/w Colta o symbolu T2T59571 to prosze o kontakt.Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24281 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 18-04-2007, 15:58
|
|
|
trzeba zgrac silnik z aparatem - aparat ustawic na znaki, silnik na T, a po zamontowaniu ustawic zaplon |
|
|
|
 |
smosen [Usunięty]
|
Wysłany: 23-05-2007, 11:10
|
|
|
Mam dalej problem z tym aparatem.Cewka kupiona nowa w JC i zmontowane wszystko.Auto bylo pare razy u mechanika,zeby ustawil zaplon tak zeby nie przerywalo podczas przyspieszania w dolnym zakresie obrotow.Najlepiej chodzi przy kacie 10 st. bo przy 5+-2st nie da sie nim jechac.Nie wiem juz co robic,szukam aparatu z innego auta zeby go podmienic na chwile i wybrobowac ale zaden szrot w malopolskim nie ma,i czy tej cewki nie sprzedali mi wadliwej.Wszystko z rzeczy ekspl. jest wymienione.Gdyby ktos moglby mi pomoc to prosze pisac tu.Dzieki |
|
|
|
 |
mitutoyo [Usunięty]
|
Wysłany: 23-05-2007, 23:37
|
|
|
To czy aby przerywanie na wolnych obrotach może być zależne od ustawienia zapłonu?? ( w odniesieniu również do mojego silnika) |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24281 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 24-05-2007, 11:22
|
|
|
smosen, ten mechanik to jak zaplon ustawia? - masuje zlacze zaplonu??? |
|
|
|
 |
|
|