|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Hubeeert 03-06-2007, 23:52 |
[CK1A 1.3] Licznik z obrotomierzem Lancer 98-01 |
Autor |
Wiadomość |
Foxik [Usunięty]
|
Wysłany: 24-05-2007, 20:32 [CK1A 1.3] Licznik z obrotomierzem Lancer 98-01
|
|
|
Witam Szanownych Klubowiczów,
Mam pytanie dotyczące przekładki licznika bez obrotomierza na licznik z obrotomierzem:
1) Czy da się wrzucić licznik z Colta z tych lat(97-02)???. Wygląda identycznie jak ten w Lancerze.
2) Kogo polecacie w Krakowie do tej roboty (Tylko nie ASO Mitsubishi Filipowicz, bo gościu z serwisu "nie był pewien czy się da", a potem stwierdził, że oni tego nie robią!!!!!!!!!.
Dodam tylko, że mam wersję GL, a w wersji GLX obrotomierz był seryjny, więc musi się dać.
Jeśli ktoś ma doświadczenie w tej kwesti, to prosze o odpowiedź.
Pozdrawiam |
Ostatnio zmieniony przez akbi 29-05-2007, 21:58, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Molcia [Usunięty]
|
Wysłany: 24-05-2007, 23:56
|
|
|
Foxikja mam Lancerka takiego jak Ty (tzn. ten drugi model z `98) i powiem Ci tylko tyle, że do tego modelu ciężko cokolwiek dostać. Przynajmniej ja miałam problemy z dostaniem części karoseryjnych. Ale jest coś co mnie wkurzyło i zaskoczyło: kiedy szukałam w. w. części, to lakiernik mi powiedział, że do tego modelu nie pasuje nic z poprzednich lat. I ja mu uwierzyłam, ale w końcu wkurzona bezowocnymi poszukiwaniami porównałam sobie dokładnie `96 i `98 i okazało się, że błotnik z `96 pasuje idealnie do mojego. Oczywiście kupiłam go bez problemu A co do Filipowcza, to już tam byłam -drogo jak to w serwisie firmowym Pozdrawiam i powodzenia |
|
|
|
 |
Andrzej C. [Usunięty]
|
Wysłany: 25-05-2007, 13:36
|
|
|
Witam.
Ja tez mam ten model Lancera i też "choruje" na licznik z obrotomierzem. Myślę że da sie przełożyć licznik od Colta. Poniżej masz link gdzie nasz kolega też przekładał zegary;
Przekładka licznika
P.S Jeśli można zapytać; to gdzie kupiłeś taki licznik i za ile?
Pozdrowionka |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 25-05-2007, 13:48
|
|
|
Sam sobie przełożysz - 10 minut roboty i po sprawie. Wystarczy wkrętak. |
|
|
|
 |
Foxik [Usunięty]
|
Wysłany: 25-05-2007, 20:18
|
|
|
Dzięki za informację, ale dalej mam problem, gdyż w tym liczniku jest licznik kilomertów cyfrowy (wyświetlacz), a nie analogowy. Chciałbym mieć te same kilometry na nowym.
I co z tym?
Licznik kosztuje ok 200PLN, chyba że z anglika to 100PLN. |
|
|
|
 |
pierafal
Mitsumaniak

Auto: GALANT EA V6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 5 razy Dołączył: 06 Maj 2006 Posty: 207 Skąd: Zawiercie
|
Wysłany: 25-05-2007, 21:22
|
|
|
Jakis czas temu tez mialem taki problem, ale juz po klopocie .
Kupilem licznik z obrotomierzem od angielskiego colta. przelozylem i wszystko bylo fajnie tylko przebieg pokazywal w milach. Wiec wpadlem na genialny pomysl i rozebralem oba liczniki, tzn. moj orginalny i ten nowy z obrotomierzem. Nastepnie w tych licznikach zamienilem sam zegar predkosciomierza z komputerkiem od przebiegu. I teraz jest super. Stan licznika mam orginalny taki jak mialem. Jedyny mankament to taki ze teraz mam tarcze orotomierza, poziomu paliwa i temperatury szare, a predkosciomierza czarna.
Nie ma problemu z przelozeniem licznika, odkrecasz obudowe- 2 srubki od gory i na dole 2 zatrzaski i pozniej licznik -4 srubki. Wyjmujesz stary, wkladasz nowy, przykrecasz i dziala.
Tylko pamietaj zebys kupil licznik do takiego silnika jak ty masz. Jesli masz 1.3 to ten od 1.6 nie bedzie do konca dobrze dzialal- jest inaczej wyskalowany. Pozdrawiam
PS. Gdybys mial problemy to jestem codziennie w Krakowie |
_________________ pozdrawiam, Rafał
|
|
 |
Foxik [Usunięty]
|
Wysłany: 26-05-2007, 09:08
|
|
|
Dzięki Bardzo Kolego za informację.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
tommi14 [Usunięty]
|
Wysłany: 04-06-2007, 19:49
|
|
|
po 20.06 będe miał na opylenie taki zegar o od 1,3 z obrotką ! ,co do tematu działa bez problemów w 100% |
|
|
|
 |
Foxik [Usunięty]
|
Wysłany: 04-06-2007, 22:42
|
|
|
Właśnie kupiłem na Allegro i czekam na przesyłkę. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok, bo gość twierdzi, że to też od modelu 1.3. Jak zamontuje i coś będzie nie tak (ODPUKAĆ!!!) to się odezwę. Pozdrawiam.
[ Dodano: 07-06-2007, 22:44 ]
Witam,
Licznik zamontowany bez żadnych problemów i działa jak złoto .
Dzięki za wszystkie informację.
Pozdrawiam wszystkich mitsumaniaków |
|
|
|
 |
|
|