Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
L200 przewóz nart
Autor Wiadomość
manfred_250
[Usunięty]

Wysłany: 02-12-2007, 17:16   L200 przewóz nart

Witam, mam problem z przewozem nart. Czy macie jakiś patent aby jechały na pace?

elili
[Usunięty]

Wysłany: 02-12-2007, 19:41   

Hi hi ...bagażnik dachowy.
Albo przez otwarte okno do kabiny (jak jest hardtop) albo skosem nad kabiną gdy tylko masz orurowanie.

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 02-12-2007, 20:58   

Ewentualnie przyssawkowy bagażnik na narty i wewnątrz paki przyssać gada do podłogi albo bocznej ściany...

Ali-En
[Usunięty]

Wysłany: 02-12-2007, 23:10   

saphire napisał/a:
Ewentualnie przyssawkowy bagażnik na narty i wewnątrz paki przyssać gada do podłogi albo bocznej ściany...
Ale tu chodzi o to ze sie nie mieszcza a nie jak je zamontowac.

mugino
[Usunięty]

Wysłany: 03-12-2007, 00:38   

a co ty jstes skoczkimem narciarskim? teraz moda na krotkie narty :wink:

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Wysłany: 03-12-2007, 07:18   

Przekatna najmniejszej paki to cos 1.90 wiec musisz miec tego towaru sporo i to dlugiego aby sie nie zabrac. Choc z drugiej strony ja juz gdzies wspominalem o pace, ktora nie calkiem miesci tego typu zabawki.
Mysle, ze dobrym rozwiazaniem bedzie bagaznik dachowy z uchwytem na narty. Jesli masz solidna zabudowe to mozesz uzyc mocowan do relingow i przypiac do zabudowy paki. Jesli nie to pozostaje dach kabiny.

http://interpack.com.pl/i...?n=category&c=1
http://item.express.ebay....cmdZExpressItem
http://www.prolineracks.com/ski-racks.html
http://www.thulegroup.com/en/

mysle, ze cos sie znajdzie :wink:

Kibloo 
mod L200
pomorski łącznik

Auto: SS MY'15 1,2 INVITE
Wysłany: 03-12-2007, 10:49   

Zazwyczaj hardtop ma solidne relingi... mój HT Low ma przynajmniej, bo juz po nich sie wciagałem na pakę, więc tylko poprzeczki i huzia...
tylko jedna uwaga: nie montuj bagażnika jednocześnie na pace i dachu, bo są montowane niezależnie (z tego co wiem kabina ma dodatkowe amortyzowanie) a to oznacza, że sie ruszają oddzielnie na wertepach.

pozdro i powodzenia

spyrant
[Usunięty]

Wysłany: 03-12-2007, 12:23   

Cytat:
nie montuj bagażnika jednocześnie na pace i dachu, bo są montowane niezależnie (z tego co wiem kabina ma dodatkowe amortyzowanie) a to oznacza, że sie ruszają oddzielnie na wertepach.

Coś w tym jest, bo na nierównej drodze widać jak tylna szyba (z budy) oraz tylna szyba z hardtop low ruszają się względem siebie (widać to we wstecznym lusterku)[/quote]

manfred_250
[Usunięty]

Wysłany: 03-12-2007, 18:38   

Dzięki za rady chyba przywalę mocowania do rury pod kątem 45

Odpowiedz do tematu