|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Carisma i LPG Legionowo |
Autor |
Wiadomość |
bez_tlenowiec [Usunięty]
|
Wysłany: 20-07-2006, 17:21 Carisma i LPG Legionowo
|
|
|
Wlasnie zostalem posiadaczem Carismy 1,6 Classic z 2001. Dzieki wszystkim za info ktore zebralem z forum, gdyby ktos mial link do manuala to rozplywam sie z wdziecznosci. Poczytalem troche o "gazowaniu" i wlasciwie sie zdecydowalem. Znalazlem w jednym z watkow wzmianke, ze w Leginowie jest dwoch magikow godnych zaufania. Lokalizacja bardzo mi odpowiada, bo moja Carisma prawdopodobnie przejezdzi najwiecej km na trasie Warszawa-Zegrze. Znalazlem w Legionowie kilka adresow. Bylbym wdzieczny za wskazowke ktory z nich jest mistrzem/wicemistrzem "gazownictwa". Z gory dziekuje za podpowiedzi i pozdrawiam wszystkich uczestnikow Forum.
Eko-Auto. Kruszewski A. - samochodowe instalacje gazowe
Sprzedaż, montaż, serwis instalacji gazowych.
(0-22) 784 19 81
05-120 Legionowo, Ogrodowa 5a
godziny otwarcia:
poniedziałek - piątek: 16-22
P.H.U. MOTORSERWIS - montaż instalacji gazowych
05-123 Legionowo Przystanek, ul. Kościuszki 131
(0-22) 774 02 03
(0-22) 784 42 42
godziny otwarcia:
poniedziałek - piątek: 8-18
sobota: 8-13
Kopczyński Marek - samochodowe instalacje gazowe
(0-22) 774 50 18
05-120 Legionowo, Wrzosowa 11
godziny otwarcia:
poniedziałek - piątek: 8-16
sobota: 8-14
Auto Gaz - samochodowe instalacje gazowe
05-120 Legionowo, al. Legionów 16
(0-22) 784 35 89, 0 600 222 333 |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 98 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 4814 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 20-07-2006, 18:25
|
|
|
witam
ano tutaj jest link do manuala
pozdrawiam |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
kamilek
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.4 A/T '87
Pomógł: 44 razy Dołączył: 15 Kwi 2006 Posty: 1107 Skąd: Legionowo
|
Wysłany: 20-07-2006, 19:33
|
|
|
Odradzam Ci tych z al. Legionów. Założyli mi instalację, na której bardzo ciężko się jeździło: mocy zero, pali jak smok, w dodatku na zewnątrz czuć gaz, a po jakimś czasie od jej założenia spalił mi się moduł zapłonowy, choć nie wiem, czy to jest ze sobą powiązane. W końcu się zdenerwowałem i przestałem do nich jeździć. Oddałem parownik do regeneracji facetowi z Kościuszki, przy okazji uszczelnił go, wyregulował i jak na razie jest OK, ale nie mogę go polecić, gdyż nie znam nikogo, komu zakładał instalację, więc nie wiem, jakiej klasy jest z niego fachowiec.
PS. Ci z al. Legionów, z tego, co się orientuję, to mają dość dobrą opinię, może warto się do nich przejechać, może jak robili moją instalację to mieli zły dzień
PS2. A dlaczego chcesz robić w Legionowie? Czy w Wa-wie nie ma dobrych gazowników? |
_________________ Długa historia jeszcze nie mojego Galanta - 100% gotowy, teraz jak nowy
Galant E33 - koniec przygody
"Galant E15 - teraz już nie robią takich samochodów miał 20lat ale takiego komfortu to już nigdy później nie widziałem" - by Burst |
|
|
|
 |
bez_tlenowiec [Usunięty]
|
Wysłany: 20-07-2006, 19:51
|
|
|
Cytat: | A dlaczego chcesz robić w Legionowie? Czy w Wa-wie nie ma dobrych gazowników? |
Wszystko mi jedno gdzie (w granicacg rozsadku, bo nie np. we Wroclawiu), ale na tym forum znalazlem entuzjastyczne opinie o mistrzach z Legionowa (choc niekoniecznie z al. Legionow, adresu nie bylo). Za kazda rekomendacje bede wdzieczny. Nie mam doswiadczen, nie zamierzam przesadnie zalowac kasy, ale po poczytaniu roznych postow powoli nabieram opinii ze najwazniejsze jest kto to robi. |
|
|
|
 |
stanik
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
Pomógł: 26 razy Dołączył: 15 Lut 2006 Posty: 1248 Skąd: Legionowo k/Wawy
|
Wysłany: 20-07-2006, 20:11
|
|
|
witam
ja zakładałem u tego z Wrzosowej. To prawie moj sasiad (ale nie to mna kierowalo gdy wybieralem gazownika). Slysalem o nim sporo dobrych opinii, nawet w Pułtusku mi o nim wspomnieli. Do tego fakt ze mam Go prawie pod reka tez byl wazny, gdyby (odpukac) cos sie dzialo. Zalozylem "zwykla" (nie sekwencje) instalacje za 1900 PLN (2 lata temu) i jestem bardzo zadowolony. Od samego poczatku bardzo dobre wyregulowana. Nawet po 1000 km nie wymagala "doregulowania". Generalnie do teraz przejechalem jakies 40 tys km i zero problemow. Raz mi swieca padla i musialem wymienic wszystkie, ale tak zero klopotow, autko pali srednio 10,5 litra gazu (srednia z tych 40tys km) , na trasie okolo 8,5 a max jak ostrzej przycisnalem to wyszlo mi 13 litrow. Wiec pali ok, bo est to dokladnie tak jak podaja specjalisci okolo 10% wiecej niz palil mi na benzynie.
Co do tego z ogrodowej to tez mam o nim dobre zdanie. Moj brat zakladal u Niego instalacje gazowa, ale sekwencyjny wtrysk, w BMW 318. Autko jezdzi jak na benzynie, rowniez zero problemow. Z tego co slyszalemkoles ma niezla opinie i dluuugie kolejki. Takze tych dwoch gazownikow moge polecic. Pozostalych nie znam.
Pozdrawiam |
_________________ #0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8 |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24337 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 20-07-2006, 20:12
|
|
|
bez_tlenowiec napisał/a: | najwazniejsze jest kto to robi. |
bo jest - w koncu czesci i elementy skladowe sa te same, tych samych firm (Prins, Elpigaz itd...), wiec tylko od doswiadczenia, wiedzy i checi wykonawcow zalezy czy bedzie dobrze czy zle |
|
|
|
 |
bez_tlenowiec [Usunięty]
|
Wysłany: 20-07-2006, 20:25
|
|
|
Cytat: | Instrukcja serwisowa (ENG) Carisma 1996-2000
(Service manual (English) Galant 1996-2001) |
No wlasnie. To juz sciagnalem i tu kolejne dzieki. Zczynam czytac, tylko sie zastanawiam czy nie bylo jakichs duzych zmien pomiedzy 2000 a 2001. Na razie wszystko mi sie zgadza.
[ Dodano: 20-07-2006, 20:47 ]
Dzieki, stanik.To z twojego posta zaczerpnalem te informacje o LPG w Legionowie. Teraz juz wiem ze arcymistrz galaktyczny pracuje na Ogrodowej:-) Zobaczymy jakie dluuugie te kolejki. Teraz to chyba nie sezon. |
|
|
|
 |
jedras
Forumowicz

Auto: CARISMA1.8GDI '01/MSS1.3 '00
|
Wysłany: 26-07-2006, 22:57
|
|
|
Wal na ogrodowa. Moj brat zakladal instalacje w luminie gdzies poza warszawa i tak mu spier........... ze oni sami a pozniej i inni mie mogli jej poprawic. Az w koncu trafil na ogrodowa. Chyba troszku trza poczekac na wizyte i usluga nie jest najtansza ale facet jest na prawde profesjonalista i u mojego brata cala instalke robil od nowa zostawil tylko butle w bagazniku bo tego nie spieprzyli a reszte musial przeprawiac. |
_________________ Pozdrawiam
JEDRAS
Cari 1.8 GDI 2001
MSS 1.3 2000 |
|
|
|
 |
magi [Usunięty]
|
Wysłany: 20-04-2007, 22:29
|
|
|
ja zakladalem do swojej carismy instalacje na ogrodowej i jest wszystko oki tylko potrafi czesto kichnac jak sie nie wymieni na czas swiec i filtra powietrza ale to podobno norma |
|
|
|
 |
czarek1005 [Usunięty]
|
Wysłany: 30-05-2007, 18:01
|
|
|
witam wszystkich od dwóch tygodni jestem posiadaczem carismy 1.6GL Sedan z 98roku mam ochotę założyć do niej gaz boję się ponieważ słyszałem że po założeniu gazu często pada przepływomierz a to koszt ok.2.500zł. i nie wiem czy to musi być sekwencyjny gaz czy ze zwykłym komputerem.Jeżeli już ktoś przetestował w takiej wersji samochodu to proszę dać znać mam namiar na gazownika w Radzyminie za 1.450zł z podobno lepszym komputerem .hmm lepszy ciekawe jaki to jest może macie jakieś nazwy firm takich lepszych komputerów. Czekam na wiadomości od was. Pozdrawiam Czarek. |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 30-05-2007, 18:51
|
|
|
Jeśli już musisz mieć LPG to załóż porządną sekwencję. Oszczędzisz na przyszłych naprawach uszkodzeń pogazowych których niechybnie doświadczysz instalując nie-sekwencję. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
stanik
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
Pomógł: 26 razy Dołączył: 15 Lut 2006 Posty: 1248 Skąd: Legionowo k/Wawy
|
Wysłany: 30-05-2007, 21:20
|
|
|
eee, bez przesady, ja mam niesekwencje i jakos 70 tys km zrobila bez zadnych awarii tylko standardowe wymiany filterkow i swiec raz w roku, z regulacja i smiga az milo. Po prostu trzeba wybrac tego odpowiedniego gazownika.
Co do pytania to jesli masz zamiar trochę pojezdzic autkiem i robisz troche kilometrow to ja bym zakladal teraz tylko sekwencje. Ceny juz sa przystepne i jesli tylko Ci sie zwroci z nawiazka to moim zdaniem warto.
Ja moge poleciec tylko dwóch z Legionowa którzy byli już chyba opisywani wcześniej.
Pozdrawiam |
_________________ #0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8 |
|
|
|
 |
|
|