|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[1G] Czy w 4G63 jest wtryskiwacz rozruchowy? |
Autor |
Wiadomość |
mitutoyo [Usunięty]
|
Wysłany: 23-05-2007, 23:08 [1G] Czy w 4G63 jest wtryskiwacz rozruchowy?
|
|
|
Nie wyczytałem jeszcze nigdzie ani na oczy nie widzialem w swoim samochodzie wtryskiwacza rozruchowego,pomyslalem ze jesli inni to stosuja to moze go tylko nie widze. Fakt jest taki ze jak slysze odpalającą np fabie to jest moment a swojego musze chwilke przytrzymac, zawsze tyle samo czasu wiec sie nie martwie ale fakt faktem moze japończycy nie pomyśleli o takim wtryskiwaczu?? |
Ostatnio zmieniony przez Adaho_krak 30-05-2007, 01:49, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 24-05-2007, 11:00
|
|
|
mitutoyo napisał/a: | na oczy nie widzialem w swoim samochodzie wtryskiwacza rozruchowego, |
Bo go nie ma
Dawka paliwa przy rozruchu podawana jest przez wtryskiwacze - jest to 40 ms/cykl (dla porównania podczas pracy na pełnym obciążeniu silnik dostaje 18 ms/cykl. |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
mitutoyo [Usunięty]
|
Wysłany: 24-05-2007, 11:07
|
|
|
No bo już się martwiłem ze mi zaćma sie wkrada....Fakt faktem mojego Misia musze chwilke pokręcić zeby załapal okolo 2-3 sekund, to normalne? dodam jeszcze raz ze zawsze zapala po takim samym czasie kręcenia. |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 24-05-2007, 11:23
|
|
|
Czy podczas jazdy na LPG masz odłączaną pompę paliwa? |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
mitutoyo [Usunięty]
|
Wysłany: 24-05-2007, 11:36
|
|
|
Szczerze Ci powiem ze nie wiem ale jeśli dążysz do tego ze jak mam wyłączona i zgasze na gazie to przewody są puste to raczej nie bo jak gasze na benzynie tez tak samo kręci, więc w sumie chyba pompa sie nie wyłącza na czas jazdy na gazie. |
|
|
|
 |
SAMAEL [Usunięty]
|
Wysłany: 27-05-2007, 18:39
|
|
|
to źle. na gazie odcina się wtryski nie pompę z tego co mi wiadomo. pompa sobie pompuje cały czas a z raci zamkniętych wtysków paliwo przewodem powrotnym wraca z powrotem do baku będąc upuszczane przez regulator ciśnienia paliwa seryjny. |
|
|
|
 |
|
|