|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Jaka pojemność...........? |
Autor |
Wiadomość |
Tomo49 [Usunięty]
|
Wysłany: 27-05-2007, 22:22 Jaka pojemność...........?
|
|
|
Nie lubię zadawać zbędnych pytań więc siedziałem chyba z dwie godziny przed kompem, żeby znaleźć odpowiedź na moje pytanie ale niesstety nie znalazłem.....
Przechodzę do rzeczy-jaką pojemność ma bak paliwa w Cari 1.9 DID 2001r.? Doczytałem się, że w modelach do 99r. do baku wchodzi 60l a jak to jest w moim modelu nie wiem!
Z góry dziękuję za odpowiedź!
Pozdro |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 27-05-2007, 22:27
|
|
|
nigdy nie probowales zatankowac do pelna? po zapaleniu sie rezerwy masz w baku ok 7l ropy. |
|
|
|
 |
Tomo49 [Usunięty]
|
Wysłany: 27-05-2007, 22:45
|
|
|
To złożona sprawa:P! Wskaźnik poziomu paliwa mi nie działa i zawsze tankowałem na czuja-za 50zł i robiłem na tym 200km, aż do wczoraj bo wlałem za 40zł i okazało się, że mam pełen bak (nazbierało się z mojego marginesu bezpieczeństwa) no i teraz chciałbym wiedzieć ile paliwa wchodzi do baku, żebym mógł ustalić ile mogę mniej więcej przejechać!
Ps. Wskaźnika nie działa bo pływak paliwa jest do wymiany, a wymienię go dopiero po wakacjach bo to okoł 500zł a w tej chwili to dla mnie za duży wydatek:) |
|
|
|
 |
Pieniek
Mitsumaniak
Auto: Carisma DiD HP 2001
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 24 razy Dołączył: 16 Sty 2007 Posty: 284 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 28-05-2007, 00:42
|
|
|
Masz zbiornik 60 litrów. Przy czym jeżeli wszystko działa to rezerwa zapala się dość wcześnie czyli jak jest jeszcze ok. 10 litrów paliwa. Jak zatankujesz do pełna to z klimą i w korkach przejedziesz spokojnie 750 km i to z bezpieczną rezerwą paliwa. Poza tym w tym silniku jest ręczna pompka paliwa której uzywa się w przypadku wyjeżdżenia ropki do sucha i zapowietrzenia układu paliwowego. Znajduje sie ona pomiędzy akumulatorem a rurą od intercoolera nieco głębiej. To taka gumowa spłaszczona gruszka.
Ja do tej pory nawięcej wlałem 56 litrów ale jeździłem na rezerwie ok. 90 km i wskazówka paliwa leżała grubo poliżej zera. |
_________________ Pieniek |
|
|
|
 |
Tomo49 [Usunięty]
|
Wysłany: 28-05-2007, 09:27
|
|
|
Dzięki wielkie! |