Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Obnizenie Cari
Autor Wiadomość
nidi 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1.6 GL 16V
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 14-11-2010, 11:16   Obnizenie Cari

Witam wszystkich zamierzam obnizyc przod w mojej Cari 1(1.6 GL 73 kw rok 99) pomozcie mi przy doborze sprezyn o ile najlepiej obnizyc ja myslalem o 3-4 cm aby na fabrycznych amorkach bo sa w eleganckim stanie a chce tylko troche obnizyc aby nadac jej takiego bardziej agresywnego wygladu no ale nie przesadzajac przy tym bo nie mam lekkiego wyjazdu od siebie (droga wspolna) jezeli moze macie na sprzedaz jakies sprezynki tylko na przod to piszcie chetnie je kupie nawet i dzis. Napiszcie mi jak sie za to zabrac wszystko co i jak musze zrobic bo ja swiezak jestem a chce sie nauczyc wszystkiego no bo mlody jestem i chlone wiedze:) pozdrawiam wszystkich mitsumaniakow:)

remi 
Forumowicz

Auto: Lancer VIII 1,8 Pb
Wysłany: 16-11-2010, 01:55   

ja też tak chciałem zrobić ale odradzili mi to. Jak się trochę popytałem to powiedzieli mi mechanicy, że jeśli założę krótszą sprężynkę a zostawię stary amortyzator to on zaraz się posypie, bo na krótszej sprężynie pracuje w innym miejscu ( w miejscu w którym od lat nie pracował) i z pewnością tego nie wytrzyma. Ja czekam aż będę musiał zmienić amorki i w tedy pomyślę.

SHARK1979 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Colt CZT
Wysłany: 16-11-2010, 16:37   

nidi, witam Panowie, więc sprawa jest taka że da się wszystko zrobić :mrgreen:
Ja posiadam Cari na sprężynach Jamex -40 i wsio ok jak na taki (-) oryginalne amory dają rade do -40 i jest git. Brykam na takim zestawie już ponad 1,5 roku i spadek amorów nie jest szokujący a autko klei się do drogi jak dzikie aż miło zakręty pokonywać oraz prawie odpada efekt nurkowania przy hamowaniu :twisted: Mam nadzieje że Wam deczko pomogłem pozdr :mrgreen:

Najładniejsza Cari zlotu 2011 :)
Najładniejsza Cari zlotu 2012 :D
Najładniejsza Cari zlotu 2013 :mrgreen:
Najładniejszy Colt zlotu 2014 :D :D

Odpowiedz do tematu