Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Carisma i LPG Legionowo
Autor Wiadomość
bez_tlenowiec
[Usunięty]

Wysłany: 20-07-2006, 17:21   Carisma i LPG Legionowo

Wlasnie zostalem posiadaczem Carismy 1,6 Classic z 2001. Dzieki wszystkim za info ktore zebralem z forum, gdyby ktos mial link do manuala to rozplywam sie z wdziecznosci. Poczytalem troche o "gazowaniu" i wlasciwie sie zdecydowalem. Znalazlem w jednym z watkow wzmianke, ze w Leginowie jest dwoch magikow godnych zaufania. Lokalizacja bardzo mi odpowiada, bo moja Carisma prawdopodobnie przejezdzi najwiecej km na trasie Warszawa-Zegrze. Znalazlem w Legionowie kilka adresow. Bylbym wdzieczny za wskazowke ktory z nich jest mistrzem/wicemistrzem "gazownictwa". Z gory dziekuje za podpowiedzi i pozdrawiam wszystkich uczestnikow Forum.

Eko-Auto. Kruszewski A. - samochodowe instalacje gazowe
Sprzedaż, montaż, serwis instalacji gazowych.
(0-22) 784 19 81
05-120 Legionowo, Ogrodowa 5a
godziny otwarcia:
poniedziałek - piątek: 16-22

P.H.U. MOTORSERWIS - montaż instalacji gazowych
05-123 Legionowo Przystanek, ul. Kościuszki 131
(0-22) 774 02 03
(0-22) 784 42 42
godziny otwarcia:
poniedziałek - piątek: 8-18
sobota: 8-13

Kopczyński Marek - samochodowe instalacje gazowe
(0-22) 774 50 18
05-120 Legionowo, Wrzosowa 11
godziny otwarcia:
poniedziałek - piątek: 8-16
sobota: 8-14

Auto Gaz - samochodowe instalacje gazowe
05-120 Legionowo, al. Legionów 16
(0-22) 784 35 89, 0 600 222 333

Chooper 
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 20-07-2006, 18:25   

witam

ano tutaj jest link do manuala :)

pozdrawiam

kamilek 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.4 A/T '87
Wysłany: 20-07-2006, 19:33   

Odradzam Ci tych z al. Legionów. Założyli mi instalację, na której bardzo ciężko się jeździło: mocy zero, pali jak smok, w dodatku na zewnątrz czuć gaz, a po jakimś czasie od jej założenia spalił mi się moduł zapłonowy, choć nie wiem, czy to jest ze sobą powiązane. W końcu się zdenerwowałem i przestałem do nich jeździć. Oddałem parownik do regeneracji facetowi z Kościuszki, przy okazji uszczelnił go, wyregulował i jak na razie jest OK, ale nie mogę go polecić, gdyż nie znam nikogo, komu zakładał instalację, więc nie wiem, jakiej klasy jest z niego fachowiec.

PS. Ci z al. Legionów, z tego, co się orientuję, to mają dość dobrą opinię, może warto się do nich przejechać, może jak robili moją instalację to mieli zły dzień :?:
PS2. A dlaczego chcesz robić w Legionowie? Czy w Wa-wie nie ma dobrych gazowników?

Galant E33 - koniec przygody

"Galant E15 - teraz już nie robią takich samochodów miał 20lat ale takiego komfortu to już nigdy później nie widziałem" - by Burst

bez_tlenowiec
[Usunięty]

Wysłany: 20-07-2006, 19:51   

Cytat:
A dlaczego chcesz robić w Legionowie? Czy w Wa-wie nie ma dobrych gazowników?

Wszystko mi jedno gdzie (w granicacg rozsadku, bo nie np. we Wroclawiu), ale na tym forum znalazlem entuzjastyczne opinie o mistrzach z Legionowa (choc niekoniecznie z al. Legionow, adresu nie bylo). Za kazda rekomendacje bede wdzieczny. Nie mam doswiadczen, nie zamierzam przesadnie zalowac kasy, ale po poczytaniu roznych postow powoli nabieram opinii ze najwazniejsze jest kto to robi.

stanik 
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
Wysłany: 20-07-2006, 20:11   

witam
ja zakładałem u tego z Wrzosowej. To prawie moj sasiad (ale nie to mna kierowalo gdy wybieralem gazownika). Slysalem o nim sporo dobrych opinii, nawet w Pułtusku mi o nim wspomnieli. Do tego fakt ze mam Go prawie pod reka tez byl wazny, gdyby (odpukac) cos sie dzialo. Zalozylem "zwykla" (nie sekwencje) instalacje za 1900 PLN (2 lata temu) i jestem bardzo zadowolony. Od samego poczatku bardzo dobre wyregulowana. Nawet po 1000 km nie wymagala "doregulowania". Generalnie do teraz przejechalem jakies 40 tys km i zero problemow. Raz mi swieca padla i musialem wymienic wszystkie, ale tak zero klopotow, autko pali srednio 10,5 litra gazu (srednia z tych 40tys km) , na trasie okolo 8,5 a max jak ostrzej przycisnalem to wyszlo mi 13 litrow. Wiec pali ok, bo est to dokladnie tak jak podaja specjalisci okolo 10% wiecej niz palil mi na benzynie.
Co do tego z ogrodowej to tez mam o nim dobre zdanie. Moj brat zakladal u Niego instalacje gazowa, ale sekwencyjny wtrysk, w BMW 318. Autko jezdzi jak na benzynie, rowniez zero problemow. Z tego co slyszalemkoles ma niezla opinie i dluuugie kolejki. Takze tych dwoch gazownikow moge polecic. Pozostalych nie znam.
Pozdrawiam
#0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 20-07-2006, 20:12   

bez_tlenowiec napisał/a:
najwazniejsze jest kto to robi.

bo jest - w koncu czesci i elementy skladowe sa te same, tych samych firm (Prins, Elpigaz itd...), wiec tylko od doswiadczenia, wiedzy i checi wykonawcow zalezy czy bedzie dobrze czy zle

bez_tlenowiec
[Usunięty]

Wysłany: 20-07-2006, 20:25   

Cytat:
Instrukcja serwisowa (ENG) Carisma 1996-2000
(Service manual (English) Galant 1996-2001)

No wlasnie. To juz sciagnalem i tu kolejne dzieki. Zczynam czytac, tylko sie zastanawiam czy nie bylo jakichs duzych zmien pomiedzy 2000 a 2001. Na razie wszystko mi sie zgadza.

[ Dodano: 20-07-2006, 20:47 ]
Dzieki, stanik.To z twojego posta zaczerpnalem te informacje o LPG w Legionowie. Teraz juz wiem ze arcymistrz galaktyczny pracuje na Ogrodowej:-) Zobaczymy jakie dluuugie te kolejki. Teraz to chyba nie sezon.

jedras 
Forumowicz

Auto: CARISMA1.8GDI '01/MSS1.3 '00
Wysłany: 26-07-2006, 22:57   

Wal na ogrodowa. Moj brat zakladal instalacje w luminie gdzies poza warszawa i tak mu spier........... ze oni sami a pozniej i inni mie mogli jej poprawic. Az w koncu trafil na ogrodowa. Chyba troszku trza poczekac na wizyte i usluga nie jest najtansza ale facet jest na prawde profesjonalista i u mojego brata cala instalke robil od nowa zostawil tylko butle w bagazniku bo tego nie spieprzyli a reszte musial przeprawiac.
MSS 1.3 2000

magi
[Usunięty]

Wysłany: 20-04-2007, 22:29   

ja zakladalem do swojej carismy instalacje na ogrodowej i jest wszystko oki tylko potrafi czesto kichnac jak sie nie wymieni na czas swiec i filtra powietrza ale to podobno norma

czarek1005
[Usunięty]

Wysłany: 30-05-2007, 18:01   

witam wszystkich od dwóch tygodni jestem posiadaczem carismy 1.6GL Sedan z 98roku mam ochotę założyć do niej gaz boję się ponieważ słyszałem że po założeniu gazu często pada przepływomierz a to koszt ok.2.500zł. i nie wiem czy to musi być sekwencyjny gaz czy ze zwykłym komputerem.Jeżeli już ktoś przetestował w takiej wersji samochodu to proszę dać znać mam namiar na gazownika w Radzyminie za 1.450zł z podobno lepszym komputerem .hmm lepszy ciekawe jaki to jest może macie jakieś nazwy firm takich lepszych komputerów. Czekam na wiadomości od was. Pozdrawiam Czarek.

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 30-05-2007, 18:51   

Jeśli już musisz mieć LPG to załóż porządną sekwencję. Oszczędzisz na przyszłych naprawach uszkodzeń pogazowych których niechybnie doświadczysz instalując nie-sekwencję. :badgrin:

stanik 
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
Wysłany: 30-05-2007, 21:20   

eee, bez przesady, ja mam niesekwencje i jakos 70 tys km zrobila bez zadnych awarii tylko standardowe wymiany filterkow i swiec raz w roku, z regulacja i smiga az milo. Po prostu trzeba wybrac tego odpowiedniego gazownika.
Co do pytania to jesli masz zamiar trochę pojezdzic autkiem i robisz troche kilometrow to ja bym zakladal teraz tylko sekwencje. Ceny juz sa przystepne i jesli tylko Ci sie zwroci z nawiazka to moim zdaniem warto.
Ja moge poleciec tylko dwóch z Legionowa którzy byli już chyba opisywani wcześniej.
Pozdrawiam
#0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8

Odpowiedz do tematu