|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Obróbka plików z filmami |
Autor |
Wiadomość |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 12-05-2007, 16:52 Obróbka plików z filmami
|
|
|
Mam pytanie do ludzi z kompem w głowie
Jak wyciąć fragmenty filmów-jaki program sie tym zajmuje
Powiedzmy ze: mam najzwykleszy film (mpeg) z netu i chciałbym z 90 min wyciąć fragmenty i zrobic 60min- czy jest to możliwe
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
konrad1704
Mitsumaniak

Auto: Colt`95 CA0 1.6 16 V benzyna
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 05 Sty 2007 Posty: 1002 Skąd: Olsztyn
|
Wysłany: 12-05-2007, 18:43
|
|
|
tak na szybko to jest prosty program zintegrowany z winda xp, windows movie maker. mysle ze do podzielenia pliku powinien wystarczyc. |
|
 |
piotras
Forumowicz

Auto: Nissan Pathfinder LE 2,5 dCi
Pomógł: 6 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 392 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 12-05-2007, 20:04
|
|
|
Jak chcesz coś wiecej zrobic to możesz użyć Adobe Premiere, Sony Vegas. Do domowej zabawy może byc Pinnacle Studio. Zrobisz na nim to co chcesz i możesz sobie poźniej z niego wyeksportować plik do kliku popularnych formatów lub wypalić płytke DVD z gotowym menu. Program jest banalny w obsłudze. |
_________________ Colt CJ0 1.6 GLX '97
Maciek Wisławski Edition
sprzedany 16.06.2008
Nissan Pathfinder 2,5 dCi po lekkim sofcie 210,8 KM - 467,4 Nm
 |
|
|
|
 |
turek61
Mitsumaniak Zgred :)

Auto: Outlander I Turbo
Pomógł: 22 razy Dołączył: 09 Lis 2006 Posty: 1694 Skąd: Szczecin/Police
|
Wysłany: 12-05-2007, 20:24
|
|
|
dm17, w.g. mnie najlepszym, posiadającym ogromne możliwości i najprostszym w obsłudze(wersja PL) jest VirtualDubMod.Ja pracuje z wersją starszą ale spolszczoną 1.5.10.0.
Wykonuję nim konwersję filmów do różnych formatów i mnóstwo innych rzeczy.Bardzo proste jest właśnie wycięcie/skrócenie filmu.Po wczytaniu filmu stawiasz suwaki w miejscach wybranych przez ciebie jako pocz. i koniec i zapisujesz nowy skrócony film.Ja wykonuje tak sampel filmu.
PS
W dodatku nie musisz go instalować.Kopiujesz na dysk twardy, uruchamiasz i jedziesz.
Ważne aby system posiadał komplet kodeków.
Acha...i jest bezpłatny |
|
|
|
 |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 12-05-2007, 21:23
|
|
|
A jak za pomoca Shrink DvD zsypuje dvd na dysk -wiadomo film jes powiedzmy w 4 plikach to wycinam kazdy z osobna i potem wypalam je w formacie dvd i sie łączą tak
A jakbym chcial je np połączyć w jeden plik avi czy cos takiego jest mozliwe chyba ze jest program, który od razu zgrywaja plytki dvd na dysk w formacie avi
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
turek61
Mitsumaniak Zgred :)

Auto: Outlander I Turbo
Pomógł: 22 razy Dołączył: 09 Lis 2006 Posty: 1694 Skąd: Szczecin/Police
|
|
|
|
 |
Leppe
Mitsumaniak

Auto: Lancer GLXi/Legnum S/Grand Voy
|
Wysłany: 02-06-2007, 08:41
|
|
|
Movie Maker 2 odpada wyeksportuje tylko pliki w WMV.
Zdecydowanie najleprzy jest Adobe Premier oraz After Efectts będzie dla Ciebie za trudna (tych programów trzeba się uczyć miesiącami) ale jak się nauczysz to można robić Matrixa.
Pinnacle Studio też dla początkującego będzie trudne.
Ja Ci polecam Cyberlink Power Director wersją od 3 do 6 - w tym programie wytniesz fragment filmu wstawisz PIP, zrobisz dzwięk przestrzenny, zrobisz napisy,menu, a w wersji 6 można wyedytować obras w FULL HD do domowego użytku w zupełności wystarczy.
W power Directorz tak jak w profesjonalnych programach pracujesz na timekine-ie ale masz możliwość przejście do pracy w okienkach, pozatym ma moduł do przechwytywania obrazu prosto z kamerki oraz mixer audio.
Bardzo ciekawą pozycją jest też Photodex Pro Show Producer.
Do zrobienia dość dobrego MENU na płytką polecam Ulead DVD WorkShop 2. |
_________________ Rafał
MITSUBISHI Lancer Kombi GLXi (sprzedany)
MITSUBISHI Legnum Type S VR-4
MITSUBISHI Pajero 3500 V6 GDI
MITSUBISHI Pajero 3000 V6
Chrysler Grand Vojager Town & Country (sprzedany)
Ford Transit
Ford Transit
 |
|
|
|
 |
|
|