|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8 GDI] kamienie w kanale powietrza?!!??gdi |
Autor |
Wiadomość |
Martyna [Usunięty]
|
Wysłany: 04-06-2007, 19:29 [Cari 1.8 GDI] kamienie w kanale powietrza?!!??gdi
|
|
|
czesc
mam gdi bez klimy ,od czasu do czasu slysze w kanale wlotowym od nawiewu do kabiny dziwne grzechotanie i halasy ,jakby cos tam bylo-jakies kamyki,albo liscie.pomocy!!co robic??
nie mam filtra przeciwpylkowego w kabinie
gdi 1997 rok,bez klimy |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 04-06-2007, 21:05
|
|
|
daj dmuchawe na maksa, a moze cos wyleci.
ja tak mialem u siebie na ostatnim biegu, costam sie przewracalo w kanalach i czasem cos z nich wyleci, a to lisc, a to jakis smiec.
tak to jest z autami bez filtra PP. |
|
|
|
 |
Martyna [Usunięty]
|
Wysłany: 04-06-2007, 21:19
|
|
|
czesc i dzieki
a jak bym tak zagonila meza do roboty i chcielibysmy wyczyscic(ten kanal) TO JAK GO ROZKRECIC?
a gdyby tak zalozyc drobniutka metalowa siatke na komin p-wlot-przy szybie? |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 04-06-2007, 22:05
|
|
|
mozesz zagonic ale bez rozkrecania polowy samochodu sie nie obedzie, dokladnie bez rozkrecania deski rozdzielczej.
siatka nic nie pomoze, bo i tak zawsze cos wpadnie. |
|
|
|
 |
Geloo_Jedi [Usunięty]
|
Wysłany: 05-06-2007, 00:21
|
|
|
trzeba porozkręcać konsolę środkową deski rozdzielczej, dolne elementy deski rozdzielczej, schowek przed pasażerem, zegary, tunel środkowy przy dźwigni ręcznego i po tym już chyba pozostaje tylko sama deska rozdzielcza (jeśli pamiętam około 8-10 śrub nasadkowych 10mm) - pod nią jest już łatwy dostęp do wszystkich kanałów powietrznych, chyba, że jakieś większe syfy są jeszcze w elementach ogrzewania/klimatyzacji, to wtedy trzeba jeszcze rozkręcać te 3 duże elementy, które są schowane pod deską rozdzielczą. Dla osoby, która to robi pierwszy raz, to jest to zajęcie na cały dzień z rozkręceniem i złożeniem, dla kogoś, kto to już robił to kwestia 2 godzin. |
|
|
|
 |
|
|