|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[C62A 1.5] wspomaganie |
Autor |
Wiadomość |
zln2 [Usunięty]
|
Wysłany: 29-05-2007, 22:03 [C62A 1.5] wspomaganie
|
|
|
moim następnym problemem w moim miśku jest to ze skręcajac w prawa strone kierownica wraca na miejsce,ale skrecajac w lewa strone musze sam ja skrecac zeby wyprostowac ja.moze wiecie o co chodzi? |
Ostatnio zmieniony przez akbi 29-05-2007, 22:05, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21939 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 30-05-2007, 00:40
|
|
|
Najprawdopodobniej masz tu odpowiedź na swoje 2 problemy: czyli stuki w przednim zawieszeniu i to co tu piszesz. Są to na 99% wybite tuleje metalowo-gumowe wahaczy. Ja miałem bardzo podobne objawy. I nie tylko ja w Colcie C5x. |
|
|
|
 |
zln2 [Usunięty]
|
Wysłany: 30-05-2007, 06:15
|
|
|
a moze orientujesz sie jakie koszty mnie czekaja? |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21939 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 30-05-2007, 16:39
|
|
|
Koszt jednej tulei to 30-40 zł. A są dwie. Robocizna: nie wiem. Takie rzeczy robię sam. Myślę, że max. 100 zł. Sprawdź tuleje wzrokowo: one mają na obu końcach gumowe kołnierze, przeważnie wybija się ten przedni. Wtedy wahacz przesuwa się przód-tył w zależności od obciążenia. Przy skręcie występują problemy takie jak wyżej napisałeś. Oraz sprawdź siłowo: podnieś jedną stronę auta i poruszaj kołem do siebie i od siebie. Powinieneś wyczuć luz. Wymiana tych tulei jest bardzo prosta. Ale trzeba wyjąć wahacz. |
|
|
|
 |
|
|