|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
zgrzyt po wrzuceniu trójki i silnik nie odpala |
Autor |
Wiadomość |
seban_2010
Nowy Forumowicz
Auto: Eclipse
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-09-2015, 07:50 zgrzyt po wrzuceniu trójki i silnik nie odpala
|
|
|
Witam
Mam problem ze swoim miskiem, otóz wczoraj podczas jazdy przy wrzucaniu biegu trzeciego uslyszałem zgrzyt dosyć głośny w okolicy silnika, zjechałem na pobocze i już nie mogłem odpalić auta. Rozrusznik kreci normalnie ale zero odzewu silnika. Czy skrzynia biegów ma wpływ na uruchomienie silnika? Nieznam dobrze tego silnika jeszcze.
Eclipse 1G 95r silnik 2.0 DOHC 150KM. |
|
|
|
 |
tom580
Forumowicz tom580
Auto: Mitsubishi Eclipse GST 1995
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 15 Kwi 2009 Posty: 41 Skąd: Koszalin
|
Wysłany: 28-09-2015, 15:35
|
|
|
Witam a czy po zgrzycie silnik dalej pracował czy od razu zgasł, rozrusznik zaczął kręcić szybko czy normalnie jak wcześniej? Skrzynia nie ma żadnego wpływu na uruchomienie silnika więc ona nie jest winą. Bardziej bym obstawiał na rozrząd lub pasek od wałków balansowych sprawdź czy są całe, jeśli tak to wtedy zabieraj się za dalszą diagnozę silnika zaczynając od tego czy jest iskra na wszystkich świecach czy podaje paliwo zbadać kompresje silnika. Powodzenia z miśkiem |
|
|
|
 |
|
|