|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
czy są problemy ze zdjęciem butli gazowej??? |
Autor |
Wiadomość |
zln2 [Usunięty]
|
Wysłany: 31-05-2007, 19:31 czy są problemy ze zdjęciem butli gazowej???
|
|
|
witam,chodzi mi o wyjecie bytli z bagażnika ponieważ nie moge dostac sie do glosnikow tylnych bo butla mi przeszkadza.Czy wiecie moze jak to zrobic zeby wszystko bylo OK |
|
|
|
 |
EciQ [Usunięty]
|
Wysłany: 03-06-2007, 12:03
|
|
|
Siemka,
Myślę, że nie powinieneś mieć problemów z demontażem butli. Zakręć zawory na butli i możesz śmiało odłączać przewody. Oczywiście ostrożność wskazana
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
gondoljerzy [Usunięty]
|
Wysłany: 03-06-2007, 14:48
|
|
|
Najpierw zakręć zawory, jeśli masz elektryczny to zdejmij wtyczkę z kabelkiem zasilającym. Potem zapal silnik i wypal gaz z przewodu i filtra. Dopiero wtedy odkręcaj ostrożnie przewody. Trochę posyczy, ale niczego sobie nie zamrozisz. Jesli przewody miedziane są długie i poprowadzone w bagażniku "pokrętnie" to można też spróbować odkręcić taśmy mocujące butlę i przesunąć ją tylko w inne miejsce bagażnika bez odkręcania rurek. |
|
|
|
 |
Tomas79 [Usunięty]
|
Wysłany: 04-06-2007, 10:31
|
|
|
Ja bym zaczął on wypróżnienia butli, odkręcając zawór odcinający lub podając napiecie na elektrozawór. Potem to tylko mechanika - odkręcenie dwóch przewodów miedzianych oraz odłączenia zasilania elektrozawóru oraz przewodów z czujnika wskazania.
Po ponownym zamontawaniu butli przykręć przewody (moze sie zdarzyć ze bedziesz potrzebował nowych baryłek uszczelniających)
Jak juz wszystko zamontujesz napełnij bule ok 10 l gazu wlącz zapłon i sprawdz szczelność połączeń, lub zajedz do gazownika by ci to sprawdzili
Pozdro! |
|
|
|
 |
|
|