Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[E33A 2.0] Maly remoncik:)
Autor Wiadomość
Artur86r
[Usunięty]

Wysłany: 05-06-2007, 20:04   [E33A 2.0] Maly remoncik:)

Tak jak w temacie postanowilem troche zainwestowac w swojego miska i oddalem go do blacharza aby poprawic niedoskonalosci po ostatniej wlascicielce (babcia) przy okazji wymiana uszczelki pod klawiatura konserwacja i remont wydechu. Polecilem mechanikowi zeby jak juz sciagnie pokrywe zaworow to niech sprobuje dociagnac te moja troszke pocaca sie glowice i jestem bardzo ciekawy jakie beda efekty tego wlasnie zabiegu bo od wymiany uszczelki pod nia przejechane jest prawie 19tyś km. No i tutaj chcialbym sie dowiedziec o wasze zdania jak myslicie pomoze to cos czy nie pomoze??Pozdrawiam:)

Adaho_krak 
moderator

Auto: Megane GTline
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 05-06-2007, 20:09   

Artur86r napisał/a:
juz sciagnie pokrywe zaworow to niech sprobuje dociagnac te moja troszke pocaca sie glowice i jestem bardzo ciekawy jakie beda efekty tego wlasnie zabiegu bo od wymiany uszczelki pod nia przejechane jest prawie 19tyś km. No i tutaj chcialbym sie dowiedziec o wasze zdania jak myslicie pomoze to cos czy nie pomoze??

Uważam że więcej zaszkodzi niż pomoże. Głowicę warto dociągnąc max miesiąc po wymianie, lub po 1000 km później może być różnie z naciskiem na gorzej.

Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku
. - Przynajmniej się staram :)

Adam 00302/KMM

Artur86r
[Usunięty]

Wysłany: 05-06-2007, 20:29   

Mam nadzieje ze jednak tak nie bedzie mechanik sam to zaproponowal tak sobie mysle ze ciekawe jak zrobic by to najlepiej. Na cieplym silniku glowica po dociagnieciu lepiej by sie ulozyla ale jest ryzyko zerwania szpilek znowu na zimnym silniku moze wlasnie byc problem z odpowiednim ulozeniem sie glowicy.Juz sam nie wiem:(

[ Dodano: 06-06-2007, 16:03 ]
No moi drodzy nadal prosze o wasze opinie bo w razie czego jeszcze nic straconego zawsze mozna odwolac te dokrecanie

Odpowiedz do tematu