|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CA4A 1.6] Alarm zwariował! |
Autor |
Wiadomość |
markus78 [Usunięty]
|
Wysłany: 16-08-2007, 09:53 [CA4A 1.6] Alarm zwariował!
|
|
|
W moim CA0 mam seryjnie zamontowany alarm połączony z centralnym zamkiem. Nie było z nim żadnych problemów aż do wczoraj rano. Odpaliłem samochód i alarm się włączył. Najdziwniejsze jest to, że wydawał dźwięki zupełnie inne niż standardowo i nie reagował na wyłączenie go pilotem. Po minucie jednak się uspokoił, postanowiłem kontynuować jazdę ale alarm odezwał się jeszcze kilka razy po kilkanaście sekund. Po skończonej jeździe i uzbrojeniu alarmu wszystko było OK. Przez 2 minuty. Potem alarm się włączył i nie chciał już wyłączyć. Nie pozostało nic innego jak odłączenie syreny. Co może się dziać? I co z tym fantem zrobić? Z góry dziękuję za pomoc. |
|
|
|
 |
Kleju
Forumowicz Mivec Power

Auto: Mitsubishi Mirage Cyborg-R
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 26 razy Dołączył: 08 Wrz 2006 Posty: 1171 Skąd: Opole
|
Wysłany: 18-08-2007, 15:16
|
|
|
seryjnie zamontowany alarm? czy ktos go wczesniej zamontowal? Bo chyba nie bylo seryjnych alarmow w colcie (chyba ze sie myle)
Taki objaw czesto sie pojawia jak jest bardzo slaby aku. |
|
 |
markus78 [Usunięty]
|
Wysłany: 21-08-2007, 13:19
|
|
|
Kleju napisał/a: | seryjnie zamontowany alarm? czy ktos go wczesniej zamontowal? Bo chyba nie bylo seryjnych alarmow w colcie (chyba ze sie myle) |
No właśnie nie mam pewności - na syrenie jest naklejka gwarancyjna z datą produkcji 1993 ale syrena jest "made in Italy" więc wątpię, że alarm był montowany w Japonii Bardziej skłaniałbym się ku montażu w salonie we Francji skąd przyjechał Colcik.
Kleju napisał/a: | Taki objaw czesto sie pojawia jak jest bardzo slaby aku. |
Nie ma mowy - aku ma jakieś 3 miesiące, autko pali "na pół tyka".
Coś mi się zdaje, że alarm nadaje się do śmieci |
|
|
|
 |
Kleju
Forumowicz Mivec Power

Auto: Mitsubishi Mirage Cyborg-R
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 26 razy Dołączył: 08 Wrz 2006 Posty: 1171 Skąd: Opole
|
Wysłany: 21-08-2007, 14:37
|
|
|
Prosciej bedzie jak wymienisz alarm na nowy
/albo zobacz jeszcze baterie w pilocie, ewentualnie zasilanie i mase alarmu moze tam sie cos "poluznilo" |
|
 |
|
|