[CA1A 1.3] Gumy łącznika, przód |
Autor |
Wiadomość |
swistak81 [Usunięty]
|
Wysłany: 31-03-2007, 10:34 [CA1A 1.3] Gumy łącznika, przód
|
|
|
Mam do zmiany te gumy, nie wiem czy dobrze je nazwałem. To nie są gumy stabilizatora (bo takie kupiłem po 20zł oryguinalne, i to nie te) tylko takie co są prawie na końcu, 2 gumy na jedną stronę.
Pytanie moje - czy kupić zamienniki? Dzwoniłem do ASO i mają ale też zamienniki i po 45zł za komplet na stronę (że tam jakieś śruby, podkładki itp.). Troche to dużo. Nie da się samych tych gum kupić??
Możecie mi przybliżyć trochę ten temat? |
Ostatnio zmieniony przez harpagan 24-10-2007, 21:38, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
nnk59 [Usunięty]
|
Wysłany: 31-03-2007, 11:43
|
|
|
To się nazywa łącznik stabilizatora i nie spotkałem się jeszcze aby można było kupić same gumy. Ale mogę się mylić. |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 31-03-2007, 12:24
|
|
|
Łączniki stabilizatora występują zawsze z śrubą. Zamienników nie kupuj, bo nie warto. Po paru miesiącach będzie to samo. Ja kupiłem najpierw zamienniki, a po czterech miesiącach wymieniałem na oryginały. U Japaneze za komplet oryginałów zapłaciłem 135 PLN. |
|
|
|
 |
swistak81 [Usunięty]
|
Wysłany: 31-03-2007, 16:04
|
|
|
Tak dla pewności, czy mówicie o tej części?
Kurcze w ASO Mitsubishi zaproponowali mi zamiennik!
To pewnie kupię u Japaneze.
A czy jeżdżenie z tym w takim stanie grozi czymś poważniejszym? Myślę o wymianie tylko i wyłącznie dlatego, że mechanik powiedział że "pasowałoby"... |
|
|
|
 |
zdzislavo [Usunięty]
|
Wysłany: 07-06-2007, 20:44
|
|
|
Mi potrzebna wlasnie jest ta sruba z tymi gumkami czy kupie gdzies sama ta srube czy musze kupowac caly lacznik stabilizatora? |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21936 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 08-06-2007, 08:23
|
|
|
zdzislavo napisał/a: | Mi potrzebna wlasnie jest ta sruba z tymi gumkami czy kupie gdzies sama ta srube czy musze kupowac caly lacznik stabilizatora? | Nie kupisz samej śruby. Łącznik występuje tylko w całości z metalowymi podkładkami i gumkami. Używaj funkcji SZUKAJ, bo to było pisane ze 100 razy. |
|
|
|
 |
dzinia [Usunięty]
|
Wysłany: 10-06-2007, 16:35
|
|
|
tez tyle płaciłem za łączniki 45zł za strone ale waliło dalej i wymieniłem gumy stabilizatora i teraz jest pięknie polecam wymiane |
|
|
|
 |
mechu102
Forumowicz

Auto: Colt CA0 '93 4G92 1,6 16V
|
Wysłany: 11-06-2007, 19:59
|
|
|
ja mialem ten sam problem. na dziurach walilo jak szalone. jzu myslalem ze bede mial po zimie wachacze do wymiany i chyba caly uklad kierowniczy ale okazalo sie ze wystarczylo wymienic dwie gumki na stabilizatorze i sprawa calkiem ucichla.
polecam jak najbardziej wymiane tych gumek tak jak kolega.
koszt tych gumek to okolo 10zl jedna firmy JC. innych nieszukalem bo nie mialem czasu zbytnio.
pozdrawiam |
|
|
|
 |
|