Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CA1A 1.3] Gumy łącznika, przód
Autor Wiadomość
swistak81
[Usunięty]

Wysłany: 31-03-2007, 10:34   [CA1A 1.3] Gumy łącznika, przód

Mam do zmiany te gumy, nie wiem czy dobrze je nazwałem. To nie są gumy stabilizatora (bo takie kupiłem po 20zł oryguinalne, i to nie te) tylko takie co są prawie na końcu, 2 gumy na jedną stronę.
Pytanie moje - czy kupić zamienniki? Dzwoniłem do ASO i mają ale też zamienniki i po 45zł za komplet na stronę (że tam jakieś śruby, podkładki itp.). Troche to dużo. Nie da się samych tych gum kupić??
Możecie mi przybliżyć trochę ten temat?
Ostatnio zmieniony przez harpagan 24-10-2007, 21:38, w całości zmieniany 1 raz  

nnk59
[Usunięty]

Wysłany: 31-03-2007, 11:43   

To się nazywa łącznik stabilizatora i nie spotkałem się jeszcze aby można było kupić same gumy. Ale mogę się mylić.

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 31-03-2007, 12:24   

Łączniki stabilizatora występują zawsze z śrubą. Zamienników nie kupuj, bo nie warto. Po paru miesiącach będzie to samo. Ja kupiłem najpierw zamienniki, a po czterech miesiącach wymieniałem na oryginały. U Japaneze za komplet oryginałów zapłaciłem 135 PLN.

swistak81
[Usunięty]

Wysłany: 31-03-2007, 16:04   

Tak dla pewności, czy mówicie o tej części?

Kurcze w ASO Mitsubishi zaproponowali mi zamiennik!
To pewnie kupię u Japaneze.
A czy jeżdżenie z tym w takim stanie grozi czymś poważniejszym? Myślę o wymianie tylko i wyłącznie dlatego, że mechanik powiedział że "pasowałoby"...

zdzislavo
[Usunięty]

Wysłany: 07-06-2007, 20:44   

Mi potrzebna wlasnie jest ta sruba z tymi gumkami czy kupie gdzies sama ta srube czy musze kupowac caly lacznik stabilizatora?

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 08-06-2007, 08:23   

zdzislavo napisał/a:
Mi potrzebna wlasnie jest ta sruba z tymi gumkami czy kupie gdzies sama ta srube czy musze kupowac caly lacznik stabilizatora?
Nie kupisz samej śruby. Łącznik występuje tylko w całości z metalowymi podkładkami i gumkami. Używaj funkcji SZUKAJ, bo to było pisane ze 100 razy.

dzinia
[Usunięty]

Wysłany: 10-06-2007, 16:35   

tez tyle płaciłem za łączniki 45zł za strone ale waliło dalej i wymieniłem gumy stabilizatora i teraz jest pięknie polecam wymiane

mechu102 
Forumowicz

Auto: Colt CA0 '93 4G92 1,6 16V
Wysłany: 11-06-2007, 19:59   

ja mialem ten sam problem. na dziurach walilo jak szalone. jzu myslalem ze bede mial po zimie wachacze do wymiany i chyba caly uklad kierowniczy ale okazalo sie ze wystarczylo wymienic dwie gumki na stabilizatorze i sprawa calkiem ucichla.
polecam jak najbardziej wymiane tych gumek tak jak kolega.
koszt tych gumek to okolo 10zl jedna firmy JC. innych nieszukalem bo nie mialem czasu zbytnio.
pozdrawiam

Odpowiedz do tematu