|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
slowacja-wegry wyjazd |
Autor |
Wiadomość |
arek 69 [Usunięty]
|
Wysłany: 17-06-2007, 20:09 slowacja-wegry wyjazd
|
|
|
jadę w te kraje trochę się pobyczyć i trochę poszaleć rowerowo.wybralem trasę w tomtomie, ktora omija wszystkie płatne i winietkowe sprawy.nie wiecie czy tamtejsza policja może sie przyp....lić, że nie mam tych durnych nalepek? |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 17-06-2007, 21:34
|
|
|
nie przyczepi sie jesli nie bedziesz jechal platnymi autostradami ale czy warto za kilkadziesiat zlotych kluczyc po lokalnych drogach?
no chyba ze chcesz pozwiedzac okoliczne wsie |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 18-06-2007, 10:54
|
|
|
Ja zawsze jadąc na południe pomykam na Barwinek a później po stronie słowackiej kawałek za Svidnikiem na wschód lecąc na Stropkov, przy ichnich zalewach na Vranov n/Toplu i Slovenskie Nove Mesto i przejście na Węgry w Satoraljaujhely a później na Sarospatak i albo na Szerenc i przez Miskolc dalej na południowy zachód albo na Tokaj i tez dalej na południowy wschód. Ta droga przez Słowację jest szybka, pusta i bezwinietkowa a i policję z raz może tam widziałem na drodze. Nawet przy zalewach widoczki całkiem ładne. Choć jeśli chodzi o winietki to na Słowacji potrzebne są gdy chcesz lecieć przez Koszyce (kilkanaście zł. do kupienia na przejściu w Barwinku) i później węgierskimi autostradami (od Miszkolca zaczyna się autostrada a winietka 3dniowa 1400 forintów (1000 Ft to około 16zł) do kupienia na zielonych stacjach benzynowych MOL - można płacić kartą visa). Generalnie na Węgrzech opłaca się jeździć autostradami bo są OK i winietki czasowe są bardzo tanie. Na Słowenii tylko i wyłącznie bramki - dość drogo wychodzi bo co parenaście km bramka, na Chorwacji także bramki - przejazd od Letenye do Splitu w przeliczeniu coś koło 100zł, w Bośni brak jakichkolwiek opłat, w Serbii ,,autostrada'' transbałkańska relacji Zagrzeb na Belgrad i dalej na Skopje całość około 45 euro, w Macedonii o ile pamiętam bramki ale dość tanio, w Grecji bramki ale cała trasa autostradą od granicy obok Salonik, przez rivierę olimpijską aż do Volos ledwie kilka euro, we Włoszech także bramki i jest dość drogo ale najdrożej we Francji. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
arek 69 [Usunięty]
|
Wysłany: 18-06-2007, 12:12
|
|
|
ja na Węgrzech chcę dojechać do hajduszoboszlo.w zeszłym roku kupowalem winiety i na slowację i na wegry na cały pobyt-miesięczne ale myslę że to bezsensu więc jakby się dało to wykupię jedynie kilkudniowki |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 18-06-2007, 18:44
|
|