Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Nowe Gumy do Misia
Autor Wiadomość
gulgulq 
moderator
Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-04-2006, 14:24   Nowe Gumy do Misia

..w związku z ostatnim niestety z mojej winy uszkodzeniem opony - kraweżnik - zmuszony jestem zakupic dwie nowe gumy do przodu. kasiory u mnie nie zawiele wiec musze szukac oszczednosci i kupic niezbyt drogie gumy. Dobre opinie zbiera Fulda CARAT PROGRESSO i własnie zastanawiam sie nad zakupem tych opon. Rozmiar 195/55R15.
Co sadzicie o tym wyborze - warto czy nie. Cena za sztuke ok.250zl ale moze pojde w wyzsza opone i kupie 195/65R15 - wtedy cena to ok. 200zł za sztuke.
Albo ktoś poleci inne dobre oponki??

kupujepolskieprodukty.pl
Ostatnio zmieniony przez gulgulq 22-04-2006, 20:37, w całości zmieniany 1 raz  

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 23-04-2006, 00:19   

KLEBER Dynaxer HP2 - polecam - dobrze trzyma na suchym i mokrym, dobre prowadzenie w zakrętach i 60000 km ostrej jazdy wytrzymały.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Tanpit
[Usunięty]

Wysłany: 23-04-2006, 12:25   

Witam! Ja mam Dunlop'y SP Sport 01, oponki jak dla mnie rewelacja - polecam, ale to juz koszt ok. 320/szt. (195/60R15) Opony maja 5 lat gwarancji. Wybacz jesli mocno przekroczylem kwote, ktora jestes w stanie wylozyc, ale zawsze wychodze z zalozenia, ze lepiej troche dolozyc i miec cos naprawde dobrego... Pozdrawiam. :D

jedras 
Forumowicz

Auto: CARISMA1.8GDI '01/MSS1.3 '00
Wysłany: 28-04-2006, 23:34   

Witam
ostanio kupilem dunlopki sp sporty po 270 za sztuke w rozmiarze 195/60/15 na stronie opony.pl. Na razie cisza spokoj cacy jest. Natomiast w 5 letnia gwarancje nie wierze bo w 99% reklamacje nie sa uwzgledniane i tylko mozna sie powkurwiac procedurami producenta
MSS 1.3 2000

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Wysłany: 25-09-2006, 09:57   

Witam!!!
Zeby nie tworzyc takiego samogo tematu, "wykorzystam" ten :mrgreen:
Co Sądzicie o oponkach zimowych Goodyear UltraGrip 7 i Dunlop SP Winter Sport M3???...ewentualnie Fulda Kristall Montero lub Supremo?!
Ktora jest lepsza, zapewnia lepsza przyczepnosc, itp. Cenowo stoja dosyc podobnie, ...mam dylemat ktora wybrac... :?
Z gory dzieki!!!!
Pozdroo

Colto
[Usunięty]

Wysłany: 26-09-2006, 08:44   

Polecam Grip 7, miałem Dunlop M3, obecnie używam (oczywiście w zimie) Fuldy Supremo i są do d. Fulda jest dobra na mokrej nawierzchni - autostradka, droga szybkiego ruchu, ale jak jest śnieg to bardzo się ślizgają, nigdy więcej Fuldy.
W Dunlopach M3 rozwarstwiła mi się guma (po 2 latach), nie widać tego gołym okiem, a objaw był taki, że przy małych prędkościach drgała kierownica (koła były wyważone, tarcze proste, itp).

Polecam Grip7, albo Michelin Alpin - kolega jeżdzi na tych Michelinkach Clio Wiliamsem 170 konnym (po modyfikacjach) 8) Jest bardzo z nich zadowolony (cenowo stoją wyżej niż Gripy7).

Koraliki
[Usunięty]

Wysłany: 10-10-2006, 10:35   

Jezdzilam na Goodyearach zimowkach w tojce corolli ale cienko sie spisywaly (lapaly lekkie poslizgi), przed tojka, w focusie jezdzilam Michelinkach i byly super, jeszcze dobre i sprawdzone sa Pirelki i tym 2 markom ufam.
pozdrawiam
gosia

Student 
Mitsumaniak

Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Wysłany: 10-10-2006, 10:42   

Ja mam nowe FULDY i nigdy bym ich więcej nie kupił: generalnie twarde, śliskie na mokrym i jak wchodzę ostro w zakręt to słychać takie dziwne przetaczanie boku opony choć nie ma pisku.
Miałem Klebery i były lepsze.

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 10-10-2006, 10:46   

Jeszcze wiele dobrego słyszałem o oponach Continental.

szczeslaw 
moderator
Łamacz przepisow KRD

Auto: Carisma 1.6 99r
Wysłany: 10-10-2006, 11:37   

Krzyzak napisał/a:
Jeszcze wiele dobrego słyszałem o oponach Continental.

Nie wiem jak zimowe, ale letnie miałem w Carismie (Eco Contact). SZCZERZE ODRADZAM.

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 10-10-2006, 12:11   

Ja po pierwszych 2k km Carismą na japońskich Dunlop EC201 (już dotarte bo mają jakieś 5tys najechane od zwymiany) stwierdzam że na suchym są całkiem OK ale na mokrym przy ostrym hamowaniu dość chętnie testują sprawność ABS'u - w zakrętach na mokrym przyzwoicie ale nie miałem jeszcze okazji stestować w koleinach z wodą. Generalnie jednak Nokiany (NRT2) w Corsie miałem duuużo lepsze więc jak te EC201 zjeżdżę to kupie Nokiany i basta.

phixius 
Mitsumaniak
Gotów do lotu ;)

Auto: Carisma 1,8 GLS, CJO 1,3 Jazz
Wysłany: 10-10-2006, 12:42   

Co prawda na lato mam Bridgestony, ale to juz ostatni ich sezon i na wiosne czeka mnie zakup nowych. Jeszcze sie nie zdecydowałem ale po przejrzeniu testów chyba sie skłonię ku Fuldzie Carat Progresso.
Na zimę natomiast jak najbardziej polecam mało w Polsce znane oponki szwedzkie Gislaved. Dla mnie przynajmniej rewelacja. Trzymają dobrze na błocie i po śniegu też całkiem całkiem, nawet w górach. Nokiany miałem wcześniej i mimo że oponiarz mi mówił że to to samo niemal, to Gislavedy Euro Frost 3 Silica są niebo lepsze.

Alek
[Usunięty]

Wysłany: 10-10-2006, 16:44   

phixius napisał/a:
Na zimę natomiast jak najbardziej polecam mało w Polsce znane oponki szwedzkie Gislaved.

Tylko gdzie je można kupić??? To były moje pierwsze zimówki w Carismie (kupowane jesienią '97) i były naprawdę świetne, zwłaszcza jak na tę klasę cenową. Pięć lat później szukałem ich dobry miesiąc i (w każdym razie w Warszawie) nie było na nie szans.
Z letnich używam teraz polecone przez forumowiczów (tutejszych i MKP) Nokiany NRHi i jestem na tyle zadowolony, że gdy skończą się moje zimowe Fuldy (zabijcie, nie mam pojęcia jaki model) z chęcią spróbuję zimowych Nokianów. Nokian jest obecnie podobno jedyną w Europie firmą oponiarską niezależną od wielkich koncernów, dlatego warto ich popierać, by nie zostali wchłonięci i by nie pojawiły się problemy z dostępnoscią.

phixius 
Mitsumaniak
Gotów do lotu ;)

Auto: Carisma 1,8 GLS, CJO 1,3 Jazz
Wysłany: 11-10-2006, 07:26   

W serwisach oponiarskich ciężko właśnie je znaleźć, ale ja i tak bym wolał kupić przez internet. Spora oszczędność kasy. Jak zamawiasz komplet to zazwyczaj przesyłka jest gratis. Dochodzi tylko koszt wymiany. W Warszawie pewnie ciut więcej, ale w Kaliszu biorą 50 za 4 koła. A tyle można zaoszczędzić akurat na 1 oponce, więc czysty zysk;)
Poszukaj na opony.pl

Student 
Mitsumaniak

Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Wysłany: 11-10-2006, 08:44   

J aprzelatywałem internet wielokrotnie i w moim przypadku zakup był zupełnie nieopłacalny.
Wulkanizator dawał podobną cenę i założenie gratis a zamówienie zrobiłem na telefon i następnego dnia już zakładałem.

Odpowiedz do tematu