Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
4G63 + LPG wymiana oleju
Autor Wiadomość
micheal23
[Usunięty]

Wysłany: 01-05-2007, 22:40   4G63 + LPG wymiana oleju

jaki najlepiej olej kupic do Eclipsa 2.0 16V 4G63 z GASem ??mam 165tys przejechane jesli to jakas roznica...
Ostatnio zmieniony przez Adaho_krak 30-05-2007, 01:51, w całości zmieniany 1 raz  

GOLDI
[Usunięty]

Wysłany: 01-05-2007, 23:07   

a na jakim jezdziles wczesniej?

jesli jezdziles na pelnym syntetyku to taki zalej... jesli na pol to zalej pol... jesli na mineralnym to bede mial dla Ciebie przykra wiadomosc...

micheal23
[Usunięty]

Wysłany: 01-05-2007, 23:42   

Mobil1 10W40 wiec syntetyk....jaka firme polecasz ?a co jesli to bylby mineralny??

GOLDI
[Usunięty]

Wysłany: 02-05-2007, 01:49   

10w40 hmmm nie wiem czy mobil "1" wystepowal jako 10w40 za to mobil wystepowal 10w40 jako super s czy cus takiego :)

i to jest pol syntetyk ;)

to raczej dobry olej... i czasem zmiana oleju na inna firme moze pogorszyc sprawe niz polepszyc ;)

castrol (z tych bardziej dostepnych olejow) ma ponoc ostanimi czasy lepsza renome od mobila ale to tak naprawde jeden chu... co wlejesz:) dla dobra silnika rob zmiany oleju co 10 max12 tys (w GS'ach) :) a Twoj silniczek bedzie mial sie dobrze:)

do 16 zaworowych nie wolno zalewac mineralnych:) wykonczysz silnik na mineralnym

jesli Ci "bierze" olej i to "duzo" to przejsc na valvoline (czy jak sie to tam pisze :P ) maxlife :)

micheal23
[Usunięty]

Wysłany: 02-05-2007, 10:16   

Gosc od ktorego kupilem mowi ze lał Mobil 1 syntetyk ...to wymienie na syntetyk...a stanie sie cos powaznego jak lał mineralny a ja wleje teraz syntetyka??

Adaho_krak 
moderator

Auto: Megane GTline
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 02-05-2007, 16:48   

Mobil 1 - 10W40 to półsyntetyk, i przy Twoim przebiegu myśle że półsyntetyk to dobry wybór. Jeśli chodzi o producenta oliwy to czy to Castrol, czy Mobil, czy Shell, to jeden pieron. Dla silnika dobrze jest jednak trzymać się jednego oleju. Ja osobiście jeżdze na Shell Helix 10W40 półsyntetyk, przebieg na dzień dzisiejszy 156.000 i jestem zadowolony.

Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku
. - Przynajmniej się staram :)

Adam 00302/KMM

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 02-05-2007, 16:52   

micheal23 napisał/a:
stanie sie cos powaznego jak lał mineralny a ja wleje teraz syntetyka

krotko mowiac istnieje prawodpodobienstwo ( i to spore ) ze rozszczelnisz silnik :D

ps. witamy na forum :D widze ze jestes ze sz-n :D jeszcze lepiej :)

SAMAEL
[Usunięty]

Wysłany: 02-05-2007, 21:00   

półsyntetyk trochę gęstrzy będzie lepszy niż synt przy tym przebiegu. spokojnie lej mobila. w sumie jeden uj co się leje. to nie turbo lub wyżyłowany na. wtedy to ma znaczenie. inna sprawa że im lepszy olej (motul, redline, valvo vr1, castrol rs ) to częściej trzeba go zmieniać. motul zaleca zmianę co 3tyś km O.o

GOLDI
[Usunięty]

Wysłany: 03-05-2007, 01:12   

motul jest do naprawde zadbanych silnikow...! nie polecam do takeigo przebiegu... castrola RS chyba wyparl z rynku Edge?

SAMAEL
[Usunięty]

Wysłany: 03-05-2007, 07:52   

no motul to najlepiej po dotarciu po mega generalce... zajebisty olej ale trzeba zajebiście często wymieniać...

jest i rs i edge. rs'a już nie produkują ale jest na niego mały popyt z racji iż niewile osób potrzebuje 10w60 i dlatego jest jeszcze dostępny.... a jeżeli już do sportu to biorą coś lepszego niż castrol lub coś w styl royal purple 20w60.

a propos będe z kiepuczim ściągał dwie beczki po 20l royal purple 10w40. ktoś chętny na jeszcze jakąś beczkę ?? :D :D

micheal23
[Usunięty]

Wysłany: 03-05-2007, 10:58   

nio i ok. kupilem połsyntetyka jutro podjade jeszcze po uszczelke i wymienie na weekend.
DZIEKI ZA FACHOWA RADE.

_majkel_
[Usunięty]

Wysłany: 03-05-2007, 17:44   

ile wchodzi w ogole oleju do Gs-a? 2.0 ?

micheal23
[Usunięty]

Wysłany: 03-05-2007, 18:16   

4,4l z filtrem

GOLDI
[Usunięty]

Wysłany: 04-05-2007, 08:59   

dokladnie:) ale nie wiem od czego to zalezne bo raz mi weszlo tylko 3,7... czasem 4l a ostatnio 4,3 :) taki lol :)

tyrel79
[Usunięty]

Wysłany: 24-05-2007, 17:32   Monil 15W/40

Ja jeżdzę na mineralnym Mobil 15W/40 dlaczego miałbym wykończyć silnik tym olejem?A jeżeli mam go zmienić to na jaki po czymś takim?

Odpowiedz do tematu