Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Dziwna praca silnika-gaśnie na światłach
Autor Wiadomość
robson1
[Usunięty]

Wysłany: 12-06-2007, 23:04   Dziwna praca silnika-gaśnie na światłach

Niedawno kupilem Cari 1.8Gdi 2000r. Niestety cos klekotało i mechanik stwierdził że trzeba wymeinić głowicę. Tak więc znalazłem cudem nową głowicę ale po jej wymianie problem nie zniknął. Auto juz nie terkocze ale i tak chodzi dość specyficznie. Najgorsze jest to że gaśnie, np. kiedy stoję na swiatłach. Mechanik załąmuje ręce i nie wie co jest grane. Jutro jadę na komputer ale nie wiadomo czy to pomoże. Ktoś miał podobne problemy?

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 12-06-2007, 23:18   

poszukaj tematow o czyszczeniu przepustnicy w gdi

mlun 
Mitsumaniak
Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-06-2007, 23:28   

Szkoda że nie znalazłeś tego forum wcześniej bo byś sobie zaoszczędził wydatrków.To terkotanie to albo popychacze albo cykanie wtryskiwaczy.

robson1
[Usunięty]

Wysłany: 12-06-2007, 23:39   

kupilem uzywana glowice za 500 zl bo litwin ktory mi robil powiedzial ze od tego popychacza powiekszylo sie gniazdo

[ Dodano: 13-06-2007, 19:01 ]
mieszkam w angli carizme gdi sport kupilem bardzo tanio 1250 funtow 2000 rok 78000 mil ful mot i tax s nowe opony alufelgi super auto nawet nie patrzylem na stan techniczny chodzi mi o to trykanie.serwis w angli jest bardzo drogi a trykotal bardzo glosno i gasl mi na swiatlach czasami a zawsze przy skrecaniu kierownicy przy parkowaniu.kolega dal mi numer do litwina z serwisu subaru on powiedzial ze to napewno kompensatory jest ich 16 ale potem jak rozebral i sprawdzil to kazal mi szybko sprzedac auto bo od stukania jednego kondensatora wyrobilo sie gniazdo w glowicy a nowa przekracza duzo wartosc auta.muj brat znalazl mi jednak na alegro na aukcji za 500 zl nikt nie licytowal razem z wysylka do domu a potem do angli kosztowalo mnie wszystko 660 zl litwin mi wymienil dalej trykotalo jeszcze mocniej.zainteresowal sie tym szew litwina super kozak od aut okazalo sie ze glowica ta kuppiona dlugo stala a ma w sobie duzo kanalow i chyba sie ze dwa zatkaly wzieli wiec ja na jakies czyszczenie sygnalami dzwiekowymi tych kanalikow.potem ja wyczytalem u was ze tez duzo zalezy od oleju chcialem kupic tak jak u was wyczytalem mobil1 5w5o ale tu nie ma i kpilem mobil1 0w40 litwin wlal i teraz cicho mi cyka ale gasnie dalej jutro jade na komputer nie znam sie na autach wiec jest to pisane jezykiem laika

[ Dodano: 18-06-2007, 19:54 ]
czesc auto mi gasnie i kierownica ciezej chodzi cari 2000 gdi z gory dzieki

Odpowiedz do tematu