|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CA4A 1.6] coś cieknie |
Autor |
Wiadomość |
greentee [Usunięty]
|
Wysłany: 11-06-2007, 22:58 [CA4A 1.6] coś cieknie
|
|
|
Witam!
Dzisiaj przy wymianie klocków hamulcowych u mechanika zauważyłem spore spocenie oraz mały wyciek w okolicach półosi. Wygląda to mniej więcej tak:
Zdjecia robilem pod domem, nie u mechanika. Lepszych niestety nie moglem zrobic, ale chyba widać o co chodzi.
Mechanik powiedział mi ze do wymiany sa simeringi półosi. Szukalem po sklepach, ale nigdzie nie moge znaleść czegoś takiego. Czy ktoś mógłby mi ktoś powiedzieć co jest przyczyną tego wycieku, co musze wymienić i ile mniej wiecej bedzie to kosztować.
Z góry wielkie dzięki za pomoc |
Ostatnio zmieniony przez harpagan 24-10-2007, 21:42, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21947 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 12-06-2007, 00:09
|
|
|
Mechanik ma rację w tym przypadku. Może zapytaj japaneze o te uszczelniacze. |
|
|
|
 |
Don_Be [Usunięty]
|
Wysłany: 17-06-2007, 21:50
|
|
|
W jakich granicach bedzie kosztowała naprawa tego co napisał kolega wyżej?I czy jest to cos groznego że trzeba to zrobic jak najszyciej? |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21947 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 18-06-2007, 08:13
|
|
|
Don_Be napisał/a: | W jakich granicach bedzie kosztowała naprawa tego co napisał kolega wyżej? | Sam uszczelniacz ok. 30 zł. Robocizna nie wiem, bo takie rzeczy sam naprawiam. |
|
|
|
 |
wichura1
moderator mitsumaniak download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Pomógł: 105 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 3021 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 18-06-2007, 09:38
|
|
|
Don_Be napisał/a: | W jakich granicach bedzie kosztowała naprawa tego co napisał kolega wyżej?I czy jest to cos groznego że trzeba to zrobic jak najszyciej? |
O tyle groźne, że skrzynia będzie miała niedostatek oleju, co może skutkować zużyciem łożysk i kół zębatych. |
_________________ Mitsumaniaku !!! Tutaj Download (u góry strony). |
|
|
|
 |
|
|