Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
14-05-2014, 13:29
Carisma 1.8 GLI + Gaz ???
Autor Wiadomość
doprze
[Usunięty]

Wysłany: 04-06-2007, 19:05   Carisma 1.8 GLI + Gaz ???

Witam

właśnie kupuję auto i stoję przed wielkim dylematem: Carisma czy Galant.
O ile galanta oglądałem na żywo, to tej Carismy niestety nie:

CARISMA

Czy ze zdjęć możecie coś wywnioskować? czy opłaca się jechać obejrzeć czy nie? (coprawda tylko 90 km, ale nie mam w tej chwili czym jechać).

Z góry pozdrawiam
Przemek

Chooper 
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-06-2007, 19:16   

coś nie jest tu ok. O ile czarne progi w stosunku do całkowicie pomalowanych zderzaków (dolna część) jest jeszcze ok, to na bank są niefabryczne/pomalowane lustrka, bo w GLX były czarne.

doprze
[Usunięty]

Wysłany: 05-06-2007, 17:10   

Ok.

a cena w stosunku do wyposażenia i rocznika? biorąc pod uwagę, że to jednak komis, powiedzmy "dosyć elitarny" ;) hehe.

Mam twardy orzech... chyba jednak Galanta wezmę... troche tylko droższy, a o rok młodszy. I chyba mnie usterkowy od carismy?

stanik 
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
Wysłany: 05-06-2007, 21:01   

ciezko powiedziec, który lepszy bo nie widzimy galanta a i na żywo trzebaby oba obejrzeć.
Natomiast co do tej Carismy, to ciężko powiedzieć co jest z nią nie tak, ale... tak jak Chooperowi, mi też coś się nie podoba...
Faktycznie lusterka powinny być czarne w tej wersji (zderzaki i listwy, ja mam tak samo fabrycznie, czyli zderzaki cale w kolorze a listwa czarna). Poza tym z przodu brak chlapaczy a z tylu sa, trochę dziwna kombinacja, bo fabrycznie był komplet.
Poza tym, jakos to auto wyglada na tych zdjeciach na suuuuper zadbane jak na takie co bylo użytkowane na naszych drogach od nowosci.
Pozdrawiam

EDIT:

I jeszcze jedno, co już wcześniej mi się rzuciło w oczy, ale potrzebowałem porównania. Osłona siedzenia kierowcy przy pokrętłach jest jakby połamana, w każdym razie w tym aucie (i u mnie też) wygląda inaczej:

http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C2831789

Albo coś z nią jest kombinowane. Trzebaby oblukać dokłądnie na miejscu, bo po 157 tyś km to fotel mógł juz byc wymieniany (to częsta przypadłość Carism, ze siada zawieszenie fotela).
Pozdrawiam
#0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8

doprze
[Usunięty]

Wysłany: 05-06-2007, 21:11   

dzięki.

wybiliście mi z głowy tą carismę. Swoją drogą wszystkiego można się spodziewać po autach komisowych. Różne magiczne triki robią by auto wyglądało na lepsze niż jest w rzeczywistości (wiem o tym bo sam kiedyś to robiłem).
A jeśli ktoś się nie zna... da się nabrać na ładny lakier (malowany lub spolerowany), niewytarta kierownicę (wymieniają na nową) itp itd.

Pozdrawiam

piwkotom 
moderator mitsumaniak
maruda

Auto: Touareg V8 :)
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 05-06-2007, 21:20   

prawde mowiac mam maly dylemat... u mnie w Cari lusterka byly w kolorze nadwozia i byly ori i tez mialem GLX?? Chyba, ze jest cos o czym nie wiem a to nie jest niemozliwe ;)
Cena jest chyba OK jak za ten rocznik, jednak bardzo dobrze bym mu sie przyjrzal. W przebieg kompletnie nie wierze. Zakupione w salonie w Polsce i nie ma ksiazki serwisowej.... hmmm... Brak ori dywanikow. Wyglada na zadbane wiec moze faktycznie jest jakis haczyk (poza przebiegiem oczywiscie).

Aaaa... i cos mi nie pasi kolorystycznie tylny zderzak ale to moze kwestia fotek.

zwolin 
Forumowicz
baaardzo zły miś ;-)

Auto: Carisma 1.8 GDI
Wysłany: 05-06-2007, 23:21   

ta czerwona to po niezłym dzwonie raczej jest.

Zapraszam na Stronę Piotrusia - podaruj 1% mojemu dziecku

doprze
[Usunięty]

Wysłany: 06-06-2007, 06:30   

w tamtym roku kupowałem samochód - znalazłem na Allegro ślicznego Lancera w kombi - zdjęcia "bjuti", przez telefon stan "perfecto". Więc w samochód i jazda. pojechałem 450 km, by na miejscu okazało się, że Lancer ma coś w sobie.... tzn ma "organy" z conajmniej innych 2 lancerów, wspawaną ćwiartkę i wogóle stan do niczego. Oczywiście nie kupiłem...
... ale stało się to dla mnie przestrogą by nie wierzyć zdjęciom, ani zapewnieniom sprzedawcy.
Przez tą głupią przygodę jeździłem przez jakiś czas , a tfu.... Lanosem.
Ale teraz wracam na "jasną stronę mocy" ....

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi