Przesunięty przez: Hubeeert 14-05-2014, 13:29 |
Carisma 96 r 1.6 opinia |
Autor |
Wiadomość |
arczaso [Usunięty]
|
Wysłany: 09-06-2007, 16:12 Carisma 96 r 1.6 opinia
|
|
|
Witam
Co sadzicie o takim czyms carisma
Dzisiaj ogladalismy i wstepnie jest zaklepane za 8500 zl Wyposazenie jak wyzej
Do tego wymieniony rozrzad, oleje, klocki, chlodnica Auto kupowane od mechanika tak wiec dbal o nie dosyc
Wiadomo ze z przodu delikatnie szturchniete wymieniana maska, zdezak i chlodnica Konstrukcja nie tknieta
Minusy to "dziwna" skrzynia biegow trzeba troszke walczyc i 5 sie dosc luzno "majta" (ale z tego co czytalem w carismach to norma i tuleje do wymiany. Dobrze mysle? ) troszke rdzy czy tylnej klapie kolo zamka i co troszke dziwi nie ma poduch Taka przyjechala z dojczow rok temu
W poniedzialek bedzie nabijanie klimy i solidna przejazdzka. Na cos jeszcze zwracac uwage? I ogolnie jak sie wam widzi te autko? Warte uwagi i tej kwoty
Foto dodatkowe
carisma
carisma I
carisma II
carisma III
carisma IV
|
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 89 razy Dołączył: 15 Kwi 2005 Posty: 9211 Skąd: s kątowni
|
Wysłany: 09-06-2007, 16:18
|
|
|
nie ma poduch bo wystrzelily i zamontowali tylko zaslepki . do tego auto dluuuuuuuuugo stalo na gratce |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 09-06-2007, 17:11
|
|
|
Najlepiej zapomnij o nim. Za podobną kasę utrafisz takie z poduchami i bez dzwona w mordeczkę. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 10-06-2007, 14:41
|
|
|
syf pod maska ze ja pitole, co tam jest na tych nadkolach ?? |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
mlun
Mitsumaniak Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Pomógł: 30 razy Dołączył: 01 Sie 2006 Posty: 2834 Skąd: Otwock
|
|
|
|
 |
major
Mitsumaniak Major

Auto: carisma 1.6, galant 2.5 V6
Pomógł: 8 razy Dołączył: 29 Wrz 2006 Posty: 678 Skąd: kalisz i wrocław
|
Wysłany: 10-06-2007, 19:07
|
|
|
Nie za ciekawy model poszukałbym innego |
_________________ Moje autka:
Carisma GLX 1.6 1996 rok
Galant SPORT EDITION 2.5 V6 1998 |
|
|
|
 |
stanik
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
Pomógł: 26 razy Dołączył: 15 Lut 2006 Posty: 1248 Skąd: Legionowo k/Wawy
|
Wysłany: 10-06-2007, 22:30
|
|
|
od mechanika i dbal o nie nieco? Stary, daj spokoj, auto jest w stanie tragicznym. Pod maska widac syf jakis malo. Ja mam znajomych mechanikow i u wszystkich ich auta sa jak cukiereczki, chyba ze tzw "woly robocze" to juz w gorszym. A tutaj z przodu wymienione sporo rzeczy. Śruby od błotników pordzewiałe (w ogóle wszystko co możliwe jest tam albo pordzewiałe albo tak usyfione) w związku z czym stawiam, że były ruszane i wymieniane (albo auto stało wieki pod chmurką bez maski. DO tego mocowania chłodnicy tez makabra (chlodnicy nie widac w sumie wiec nie wypowiadam sie). Puszka filtra powietrza jest połamana, pytanie czy nie trzeba będzie jej wymienic bo może łapać jakieś lewe powietrze. Akumulator powinien mieć ładną obejmę do trzymania a nie jakąś linkję od bagażu.
Powiem krótko, to nie jest auto mechanika. Co najwyżej zrobił je na handel i to najtańszym możliwyum sposobem. Bo jakby robił dla siebie to byłoby tip top. Dużo widać gołym okiem ze zdjęć niedociągnięć, to myślę, że tych ukrytych jest dwa razy tyle i wyjdą po czasie. Chyba lepiej dołożyć tego tysiaka czy półtora i poszukać czegoś lepszego , niz włożyć w tego kilka tysięcy jak się zacznie sypać.
Aha, tylny zderzak też według mnie był ruszony, jest inaczej spasowany po lewej i po prawej stronie. To nie musiało być nic groźnego, ja też tak mam) ale według mnie był ruszony. DO tego brak oznaczeń z tyłu (choć widzę zapędy tiuningowe właściciela) no i co tam się dzieje przy oświetleniu tablicy rejestracyjnej, bo dokładnie nie wiadc? U mnie jest to miejsce sporej ilości rdzy.
Pozdrawiam |
_________________ #0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8 |
|
|
|
 |
zwolin
Forumowicz baaardzo zły miś ;-)
Auto: Carisma 1.8 GDI
Pomógł: 6 razy Dołączył: 19 Lut 2007 Posty: 481 Skąd: Wawa Ursus
|
Wysłany: 11-06-2007, 18:43
|
|
|
Na moje oko, to ta Carisma przedstawia jakąkolwiek wartość po przemnożeniu jej wagi i ceny złomu. Dawno takiego syfilisu nie widziałem. Nie dość, że walona, to jeszcze widać "tjuninkowe" zapędy właściciela. Diabli wiedzą, w czym jeszcze grzebał. Odpuść sobie, bo zdrowia szkoda na taki samochód, o kasie nie wspominając. |
_________________ Pozdrawiam
Zapraszam na Stronę Piotrusia - podaruj 1% mojemu dziecku |
|
|
|
 |
arczaso [Usunięty]
|
Wysłany: 12-06-2007, 20:52
|
|
|
Sorry ze tak pozno odpisuje ale ostatnie dni to troszke burza...
Ogolnie historia wyglada tak...
Auto zostalo zakupione ale to jest troszke pisania Auto jest dla mojej dziewczyny i zostalo zakupione przez jej ojca "znawce" motoryzacji, alfe i omege i poprostu mechanika nr jeden w polsce. Wygladalo to tak ze juz jak pisalem tego posta to autko zostalo juz zaliczkowane i zaklepane ( bez wizyty u mechanika z 200 metrowa jazda do trojki po miescie, po 30 minutach ogladania, ogolnie na gebe) KU NASZEMU WIELKIEMU ZASKOCZENIU i bez zadnej konsultacji I nie pytajcie mnie jak zostala decyzja podjeta bo nikt do okola nie wie. Ale to dopiero poczatek.
Po tym co tu napisaliscie i co poczytalem w necie ,razem z piekna delikatnie i mniej delikatnie nalegalismy zeby go zabrac do warsztatu, przegonic po autostradzie, sprawdzic zawieszenie, geometrie ogolnie to co sie robi przed kupnem auta... na co uslyszelismy ze to bzdura, zeby nie szukac dziury w calym, tego auta nie trzeba sprawdzac bo mistrzu go sprawdzil, a gdy pokazalismy forum to zostalo to zostaliscie uznani za "malolatow ktorzy sie nie znaja" No i tym sposobem auto zostalo kupione
Dla mnie rece opadaja
I tu sie historia konczy...niestety a to i tak bardzo ogolny skrot i zarys sytuacji
A dzis juz drugi dzien kompletuje sie wyposazenie oraz czesci jakie mialy byc naprawione zobaczymy co bedzie dalej, ale myslac realistycznie to pewnie bede odwiedzal dzial techniczny dosc czesto
Dzieki wszystkim za pomoc bardzo |
|
|
|
 |
saphire

|
Wysłany: 12-06-2007, 21:05
|
|
|
To teraz niech ten ,,znawca'' sponsoruje te części i naprawy |
|
|
|
 |
major
Mitsumaniak Major

|
Wysłany: 12-06-2007, 21:28
|
|
|
Czasami waro jest posłuchać sie "matołów" ale to wszystko wyjdzie w niedalekiej przyszłosci |
Carisma GLX 1.6 1996 rok
|
|
|
 |
arczaso [Usunięty]
|
Wysłany: 12-06-2007, 21:34
|
|
|
Zeby oczywiscie nie bylo z "matołami" cytowalem i nie jest to wogole moja opinia Zeby nikt sie nie obrazal
Naprawy oczywiscie ze beda sponsorowane odgornie
Sam bede podliczal co za ile i wogole zeby z ciekawosci wiedziec ile sie zarabia na "okazjach" i mysle ze po czasie gdzies sie watek z kosztami pojawi |
|
|
|
 |
saphire

|
Wysłany: 12-06-2007, 22:21
|
|
|
Jak juz podliczysz koszty to przypomnij sponsorowi opinie z forum o tym miśku. Choć może i dobrze że tacy sponsorzy się trafiają - przynajmniej kolejny misiek może będzie zregenerowany. |
|
|
|
 |
major
Mitsumaniak Major

|
Wysłany: 12-06-2007, 23:18
|
|
|
Nie no nikt tu sie nie obraża my jestaśm ogólnie przyjazne forum |
Carisma GLX 1.6 1996 rok
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 12-06-2007, 23:56
|
|
|
eee no przynajmniej bedziesz czesto na forum wpadal, a cari bedzie doprowadzona do stanu ideal z nasza pomoca
pozatym bez obrazy oczywiscie, ale mimo uplywu lat powiedzenie "przyjdzie glupi i kupi" jest ciagle na czasie szczegolnie u handlarzy |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
|