|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Hubeeert 03-06-2007, 23:52 |
[CK1A 1.3] Klamki w Lancerku nie odbijają! |
Autor |
Wiadomość |
Bastek [Usunięty]
|
Wysłany: 01-06-2007, 20:22 [CK1A 1.3] Klamki w Lancerku nie odbijają!
|
|
|
Witam i przy okazji zapytam, czy macie jakies doswiadczenia z nie odbijającymi klamkami w drzwiach Najpierw przestała odbijać ta od pasażera z przodu, a teraz nie odbija i ta z prawej z tyłu, jest to trochę wkurzające i chcę to naprawić . zy spadły jakieś sprężynki, czy poprostu coś się wyrobiło i trzeba wymienić???
Pozdr i liczę na pomoc. |
Ostatnio zmieniony przez akbi 01-06-2007, 20:32, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 01-06-2007, 20:50
|
|
|
Rozkręć drzwi i zobacz - rozebranie jest bardzo proste - wykręsasz 2 śrubki a reszte wyciskasz- drzwi są na plastikowych kołkach.
Moze poprostu trzeba nasmarować, czasami jak zaśniedzieje to nieodbijąją, |
|
|
|
 |
Bastek [Usunięty]
|
Wysłany: 02-06-2007, 11:13
|
|
|
Dzięki za sugestie, ale czy robiłeś już to u siebie?
Chodzi mi o to aby ewentualnie kupić odpowiedni element i odrazu wymienić, po co robić 2 razy to samo, pozdr, |
|
|
|
 |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 02-06-2007, 11:28
|
|
|
Mi klamki odbijają i nie mialem takiego problemu ale niedawno rozbierałem drzwi i oczywiscie wszystko przy okazji nasmarowałem. Bastek - rozebranie drzwi zajmie Ci max 10 min wiec jak by to było to to poco wydawać kase...................no chyba ze chcesz "nowe". |
|
|
|
 |
Bastek [Usunięty]
|
Wysłany: 02-06-2007, 11:47
|
|
|
Jasne, że tak, pobawię się więc jak będe na działce, tylko tylne drzwi ok-tam nie ma elektryki,
czy z przodu robimy to samo, czy jest inna opcja zdjęcia tapicery? |
|
|
|
 |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 02-06-2007, 12:32
|
|
|
Tak samo - masz jedną małą śrubkę gdzie się otwiera od środka -pod tą wajchą i druga na alektryce - elektryke dolikatnie wyciągasz i od spodu masz kostkę która sie rozłącza i dalej tylko wycisnąc kołki to wszystko- nie ma wiecej niczego co by trzymało-aaaaaaaaaa jest jeszcze jedna mała śrubka- mniej wiecej tam gdzie jest lusterko-troche niżej na tapicerce - jest taka mała zaślepka -trzeba ją otworzyc i ukaże Ci sie mała śrubka i to jest wszystko.
Przód od tyłu różni sie w zdejmowaniu tą mała śrubką Wiesz moze byc tak ze sprężyna tylko zeskoczyła i trzeba ją włożyć- jak np nie będzie sprężyny to zobacz moze spadła i jest nadal w drzwiach
Powodzenia |
|
|
|
 |
Bastek [Usunięty]
|
Wysłany: 02-06-2007, 12:56
|
|
|
dzięki, tak zrobie, pozdr |