|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Co do Phase-Linear CFS165.25? |
Autor |
Wiadomość |
hayabusa [Usunięty]
|
Wysłany: 27-01-2008, 21:46 Co do Phase-Linear CFS165.25?
|
|
|
chodzi o radio i wzmacniacz.O wytłumieniu drzwi pamiętam.
na radio około 600pl,na wzmaka drugie tyle.
---JVC-SH-909+alpine V 12---np.,to ma sens?
wzmacniacz wystarczy dwukanałowy,nie będę rozbudowywał tyłu.
muzyka to pink floyd,alan persons project,U2,marillion itego typu ...
-wiem że tak troszkę od d...strony ,jest jak jest ,te głośniki spodobały mi się w sklepie jako jedyne(no dego tam nie było heh),słuchu absolutnego nie mam,ale trochę lepiej niż fabryczne mogło by grać.. |
|
|
|
 |
KamykGdynia [Usunięty]
|
Wysłany: 28-01-2008, 17:03
|
|
|
czyli do wydania masz 1200zl
Radio- clarion 9375 300zl
zostaje 900zl
nastepnie dobre 2-kan z 500zl
zostaje 400zl i dokladasz je do pieniedzy ze sprzedazy i kupujesz dego PO 650
No i mamy efekt "wow".
O kablach nic nie wspomniales wiec zakladam ze na okablowanie itp osobny budzet.
Pozdrawiam
Kamyk |
|
|
|
 |
hayabusa [Usunięty]
|
Wysłany: 29-01-2008, 14:45
|
|
|
o to chodzi że te głośniki spokojnie mi wystarczą,poza tym naprawdę nie są najgorsze(chociaż za dużo się ich nie nasłuchałem)
-prośba o dobranie coś do nich,dwukanałówka-dobra -sprecyzujmy-jakiej firmy
-ten clarion ponoć gra zacnie ,czemu nie,ale nie bez powodu podałem te jvc -bo ponoć też jest całkiem spoko ,poza tym podoba mi się z zewnątrz(czarne bardziej)-wiem że to ma przede wszystkim grać ,tylko czy ja jestem w stanie usłyszec różnice?
-w każdyn razie dzięki Kamyk za zwrócenie uwagi na zupełnie inną drogę,w końcu phase są póki co jak nówki więc można je łatwiej sprzedać teraz,a i jeszcze co do używek znacie jakieś pewne żródła ,tak żeby się nie okazało że po 20minutach wyskakuje error 6i po zabawie... |
|
|
|
 |
KamykGdynia [Usunięty]
|
Wysłany: 29-01-2008, 19:24
|
|
|
Hm... 909 moze byc - to dobre radio
Inna sprawa czy masz taki gust ze lubisz wydawac kase na duperelki w radiu ( dla mnie radio moze nawet nie miec wyswietlacza byle dobrze gralo)
9375 racja czasami error 6 lub 3 wyskakuja jak laser dojechany dlatego napisalem 300zl bo warto dodac nawet te 50zl i miec dobry egzemplarz.
Konkludując sprawa radia jest otwarta seria SH99 lub SH909 jak najbardziej tak.
Chodzi mi o to jak dobrze wykorzystać fundusze ktorymi dysponujesz.
Zapodaj mi na prv wiad- podam Ci tel do typka co ma sprawdzony sprzet - drozej niz przecietnie ale w znacznym stopniu w duzo lepszym stanie no i sprawdzone.
Wzmacniacze
z tego co teraz na allegro moge polecic Audisona VR209 - cieple brzmienie, nie kuje w uszy, troche misiowaty na dole ale generalnie wzmak juz cos soba reprezentuje, z tego co wiem to filtrow nie ma
U.S.Amps XT-800.2 - nie sluchalem ale bardzo popularne za Oceanem, podobno sie sprawdzaja
ESX Q 604 - zacna seria, 4kan na wypadek jak sie zachce suba (a sie zachce:) )
Z tego co nie ma teraz na allegro ale warto kupic to u-dim Junior 2kan bardzo fajnie grajacy wzmacniacz, melodyjny.
Pozdrawiam
Kamyk |
|
|
|
 |
Gattsu [Usunięty]
|
Wysłany: 29-01-2008, 19:55
|
|
|
Za 300 zetów to cięęęężko o dobroego clarka 9375, raczej trzeba liczyć ok 500-600 zł... Do muzyki jaką słuchasz to bardziej pasuje moim zdaniem Alpine... JVC to w ogóle do takiej muzyki nie pasuje (oczywiście brzmieniowo...), natomiast co do wzmacniacza to zdecydowanie polecam Stega: jeżeli 2-kanałowy to stara seria K np. K-9 ( ztym, że używka w okolicach 900-1000 zł...) lub Steg ale z serii niższej (równie dobrej...) Qmos (używane za ok 600-800 zł)... Steg jest bardzo dynamiczny, nie przymula i w muzyce rockowej daje radę... I co najważniejsze ma mocy w nadmiarze: nawet do 15 % więcej na kanał niż to co deklaruje producent... |
|
|
|
 |
KamykGdynia [Usunięty]
|
Wysłany: 29-01-2008, 23:44
|
|
|
Nooo 500 to przesada - za 400zl mozna 9175 kupic a gdzie tu do 600
Napisz prosze co w graniu 99 Ci nie pasuje do rocka?
No i Qmos moze byc troche za ostry na gorze , clark by to uspokoił ale juz np. niektore pionki nie. Dobrej podstawy basowej ciezko odmowic stegowi.
Pozdrawiam
Kamyk |
|
|
|
 |
Gattsu [Usunięty]
|
Wysłany: 30-01-2008, 20:55
|
|
|
Nie wiem jak Ty Kamyk, ale ja mówię o 9375 za takie pieniądze... Bo 9175 to co prawda prawie to samo, ale to prawie właśnie robi róznicę... I za taką kwote to jeszcze można trafić ładnie utrzymany i niewyeksploatowany model clarka, a wiadomo za niższą też ale już w stanie wskazującym na większe zużycie...
99 to znam tylko Pionka...
JVC to raczej do muzyki tanecznej, hip-hopu itp. ... |
|
|
|
 |
KamykGdynia [Usunięty]
|
Wysłany: 31-01-2008, 18:02
|
|
|
Hm... dla mnie 93 to prawie jak 91 ale o gustach sie nie dyskutuje.
Co do ceny to wystarczy looknac na allegro - dobre komplety z papierami chodza po 350-400zl.
Ad JVC
Inaczej, w ilu aplikacjach sluchales np. 99 ze tak mowisz?
Pozdrawiam
Kamyk |
|
|
|
 |
hayabusa [Usunięty]
|
Wysłany: 31-01-2008, 21:23
|
|
|
how how Panowie ,wiadomo że każdy słyszy inaczej-ale posłuchać wszystkiego się nie da,tak czy inaczej mi podchodzi jvc i to chyba ważne,ale przyznam się że za wiele nie posłuchałem,radio można zmienić w razie co ale obawiam się jvc-sowskiej mechaniki ,bo jak zaliczy padake to może być bez odwrotu,z drugiej strony z tym budżetem już raz kupiłem nowego clariona i wtopa totalna,dobrze że znalazłem nabywce,masakra,dlatego teraz szukam używek
pozdrawiam serdecznie i dzięki za wszelkie wypowiedzi |
|
|
|
 |
Gattsu [Usunięty]
|
Wysłany: 31-01-2008, 21:34
|
|
|
Mnie JVC w ogóle nie leży, a słyszałem pare systemów na JVC i mnie nie przekonały po prostu... Wolę Alpine... |
|
|
|
 |
hayabusa [Usunięty]
|
Wysłany: 10-02-2008, 14:30
|
|
|
no cóż oglądałem parę nowych radyjek w sklepie(posłuchać raczej ciężko-zbyt dużu ciżby he he),no i z wyglądu tylko oceniając to takie do 300 euro to troszkę tandetnie---wniosek jeden używka ---miałem kiedyś w starej hondzie kaseciaka firmy techniks,trudno powiedzieć jak to grało,pewnie kiepsko ale wykonane było przepięknie,metalowe pokrętełka ,wszystko oksydowane,a nie przyciski z plastikowego chromu,które wyginają się pod palcem -masakra,
Kamyk a z tych starszych clarionków ,w miare grających ,to coś zpokrętełkiem tradycyjnym by się znalazło? |
|
|
|
 |
Gattsu [Usunięty]
|
Wysłany: 10-02-2008, 16:55
|
|
|
Z tradycyjnym pokrętłem to Alpine serii 79xx szczerze polecam... |
|
|
|
 |
KamykGdynia [Usunięty]
|
Wysłany: 11-02-2008, 11:28
|
|
|
Z tego co pamietam to tylko DRX9575 ma pokretlo zamiast "piramidki"
No i co to wg. Ciebie znaczy tradycyjne - potencjometr bezposrednio wlutowany w sciezke?
Bo jak tak to tylko 9255 pasuje no ale tutaj ceny zaczynaja sie od 1200zl
Ja smigam teraz na zmiane z 91 i 93 ale skoro Ci takie sterowanie nie podoba to bym sie rozgladal za 9575.
Alpinki serii 79XX to kompletnie inny profil brzmienia - bardzo jasne, przejrzyste i jak zle dobierzesz inne komponenty moze byc ostro na gorze.
Co nie zmienia faktu ze np. 7906 to super radyjko ale np. to ze na kieszen a nie panel moze juz przeszkadzac.
Jezeli chcesz poeksperymentować to mozesz kupic 7915M jeden z nizszych deckow z tej serii ale zaznajomisz sie z profilem brzmienia. Da sie go kupic relatywnie tanio a jak Ci sie granie spodoba to mozna latwo sprzedac i kupic 06 a mozne nawet 09 |
|
|
|
 |
hayabusa [Usunięty]
|
Wysłany: 11-02-2008, 15:09
|
|
|
podjarałem sie 06 jest śliczna na allegro,trzeba będzie tylko wyciągac całość ,zobaczymy czy uda się mi ją zakupić,jeśli tak to pogadamy o wzmacniaczu |
|
|
|
 |
Gattsu [Usunięty]
|
Wysłany: 11-02-2008, 20:34
|
|
|
Nooo..., 06-tka :prosta, klasyczna, a ujmująca... Bardzo dobry wybór...
09-tka Alpine to juz cena oscylująca wokól 2000 zł... |
|
|
|
 |
|
|