|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CA4A 1,6] Obroty spadają na 0 |
Autor |
Wiadomość |
serKlakier
Forumowicz
Auto: Lancer 92r 1.5 12v+ Galant 2.5
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-06-2007, 15:55 [CA4A 1,6] Obroty spadają na 0
|
|
|
Co może być przyczyna, obrotomierz wskazuje 0obr a silnik pracuje na obrotach nie mniejszych niż 500obr.
Ktoś mi powiedział że to jakiś silniczek krokowy, czy to może być prawda i co to za silniczek jaka jest jego cena?? |
|
|
|
 |
ziutoon [Usunięty]
|
Wysłany: 22-06-2007, 17:57
|
|
|
A moze ktos ci majstrowal przy zegarach ?
od kiedy to masz, tzn od zakupu auta czy jakos od kilku dni ?
Ja jak u siebie zamontowalem zegary INDIGLO to teraz mam oszukane obroty o jakies 300 ale specjalnbie sie tym nie przejmuje, moze u ciebie tez ktos cos kombinowal.
pozdrawiam |
|
|
|
 |
serKlakier
Forumowicz
Auto: Lancer 92r 1.5 12v+ Galant 2.5
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-06-2007, 18:17
|
|
|
to się czasem pojawia czasem znika.
np jesienią miałem ten problem a puźniej zniknął a teraz znowu się pojawił. |
|
|
|
 |
BuBu0707 [Usunięty]
|
Wysłany: 23-06-2007, 15:00
|
|
|
ja tez tak miałem ze spadały mi na 0... teraz mam inaczej powyzej 2-2,5tys. i mi sie zdaje ze to jest wina silniczka krokowego...fakt, faktem zmienialem tarcze obrotow ale teraz znowu mam oryginalne ale ilosc obrotow jest odpowiednia do wydawanego dzwieku silnika, s strzałki zakladalem przy wlaczonym silniku i ustawilem wskazowke na 1,1 ale ostatnio mi zaczelo to wariowac ... nic innego jak tylko wyciagnac silniczek krokowy i przeczyscic go paliwem i zamontowac spowrotem |
|
|
|
 |
|
|