|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przebieg w GDI |
Autor |
Wiadomość |
goral [Usunięty]
|
Wysłany: 31-10-2007, 10:35 Przebieg w GDI
|
|
|
Witajcie ,
moja carusia już zrobiła 200 tyś km.
Silnik zachowuje się dobrze, pracuje bez problemów tylko trochę zawory klekoczą ale myślę że po wymianie oleju , który muszę już wymienić, będzie ciszej.
Czy z tym przebiegiem w silnikach GDI należy zrobić jakiś remont etc. ?
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 31-10-2007, 13:33
|
|
|
goral napisał/a: | Czy z tym przebiegiem w silnikach GDI należy zrobić jakiś remont etc. ? |
przy 200t km nie, przy 350-400 bardziej juz prawdopodobne *
*=>no chyba ze czujesz utrate mocy, wyczuwasz drgania jednostki napedowej itp...
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
burzasty [Usunięty]
|
Wysłany: 06-11-2007, 23:39
|
|
|
dokładnie-jak nie masz problemów to po co Ci remont??Chyba ze cierpisz na nadmiar kaski.Ja mam przjechane 185 tysi:).Co do remontów to przeczytałem ostatnio gdzieś na stronach jakiś opis kolesia co ma volvanke z silnikiem GDI/podobno/ i prawie 500 tysi przejechał silnik jeszcze działa bez większych problemów:). Ja bym się nie spieszył z remontami.Jak to mówią :lepsze jest wrogiem dobrego".Skoro wszystko działa to nic nie robić a klekotanie to jak czytam norma w GDI.U mnie jak mam zimny silnik czasem zaklekota ale potem wszystko wraca do normy a kaskę, którą chciałeś przeznaczyć na remont lepiej wydaj na inne przyjemności:). |
|
|
|
 |
|
|