Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak to jest ?
Autor Wiadomość
tom-ash
[Usunięty]

Wysłany: 20-05-2007, 13:37   Jak to jest ?

Witam. Mam pytanie. Mianowicie: jak to jest ? czy cześci np. od mitsubishi pajero I anglika będa pasowac do normalnego europejskiego ?? chodzi o elementy karoseri takie jak błotniki i drzwi :) I czy blachy od benzyniaków ( wszystko do krótkiego pajero ) też będą pasować do diesla?? Bo szukam cześci ale nie wiem czy moge też uwzględnić wersje benzynowe. z góry dziekuje za podpowiedzi :)

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 21-05-2007, 11:00   

Powinno wszystko pasowac.

tom-ash
[Usunięty]

Wysłany: 22-05-2007, 09:56   

No własnie też mi się tak wydaje. Na zdjęciach wyglądają identycznie. I jeszcze jedno pytanie otóż po tym jak otarłem się o lampe, i zniszczył się cały bok wraz z lampami możliwe ze doszło do jakiegoś spięcia. Kiedy na nastepny dzień próbowałem odpalić auto to akumulator był wyładowany, ale gdy go naładowałem przekręciłem kluczyk i wszystko w porzadku poza tym że nie świaci mi się kontrolka nagrzania świec :/ co moze być przyczyną ? spalona zarówka, czy moze coś "głębiej" ?

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Wysłany: 22-05-2007, 10:50   

Proponowalbym jednak przejrzec dokladnie instalacje elektryczna. Moze u jakiegos dobrego elektryka.

grechotnik
[Usunięty]

Wysłany: 05-06-2007, 20:19   

jak chodzi o te części do anglika, to myślę że takie rzeczy jak błotniki itp. to powinno pasować bez problemu, gorzej może być w przypadku np. ściany tylnej komory silnika. Ona rzecz jasna nie będzie pasować bo dziura na kolumnę kierownicy jest po drugiej stronie. Reszta powinna być.
Jak chodzi o tą żarówkę, to sprawdź sobie czy nie spalił ci się jakiś bezpiecznik. Bywa że na jednym bezpieczniku jest mnóstwo rzeczy, a tym jeśli jest tak jak w Pajero że jest ich nie wiele.

Nygus
[Usunięty]

Wysłany: 05-06-2007, 21:30   

mam pytanie, nie chcę zakładać nowego tematu... Czy znacie jakieś strony gdzie można kupić nowe części do Mitsubishi Pajero III ?? Potrzebuję pokrywę plastikową silnika i kilka takich drobiazgów. Czy takie rzeczy da się zamówić czy tylko w salonie Mitsubishi da radę ? (miałem wcześniej Range Rover-a i z częściami do niego było bezproblemowo, przez internet;))

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Wysłany: 06-06-2007, 08:03   

Wiem tylko tyle, ze w sklepie w Mitcarze (ASO w Wawie) mozna zamawiac czesci. Maja katalogi i program. Niestety za byle duperel zaplacisz mala fortune. Tak dla sprawdzenia podaje numer telefonu:
022 5433713

kudeł
[Usunięty]

Wysłany: 06-06-2007, 22:19   

Z Anglikami to jest dużo wpadek, lusterka boczne chodzą pod innymi kątami, skrzynia przebudowana na prawo (ale da się zrobić), drobiazgów jest wiele namieszanych, ale większość jest OK.

acinski
[Usunięty]

Wysłany: 28-06-2007, 15:22   

na bank nie będzie pasował układ kierowniczy. Przekładnia jest lustrzanym odbiciem. Reszta jest identyczna bo nawet układ wydechowy konieczny w Anglii z prawej strony u nas jest po tej samej stronie.

Odpowiedz do tematu