Przesunięty przez: Bzyk_R1 17-12-2017, 10:12 |
Nowy Outlander i jego sprzedaż |
Autor |
Wiadomość |
Jackie
Mitsumaniak Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 15 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 3599 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 23-03-2007, 10:41 Nowy Outlander i jego sprzedaż
|
|
|
Piszę, bom nieco sfrustrowany, otóż wspomniane auto ma się w A.D. 2007 sprzedać w ilości 470 szt. I fajnie, tylko, że na dzień dzisiejszy jest sprzedanych ok. 300samochodów. A nie dotarł jeszcze do salonów, nikt nim nie jeździł, ba nikt go na żywo nie widział. Problem polega na tym, że sprzedaż ewidentnie przekroczyła oczekiwania. Własnie dziś zamówiłem 7 samochodów ( w sumie będę miał ich 10) a mój plan to 36szt. Ja wiem, że Adam robi co może i kupuje samochody po jakichś Hiszapnach, Włochach i innych skandynawach ale cholera - samochodów w zasadzie nie ma....a jak coś się pojawia na stoku to okazuje się, że są już sprzedane. Z jednej strony - super, wysadzimy z siodła Hondę (zupełnie spokojnie, jak sądzę) ale z drugiej - jak ja mam wykonać plan?
Pozdrawiam |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
http://wybieramaso.pl/ |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 23-03-2007, 10:52
|
|
|
Jackie napisał/a: | jak ja mam wykonać plan? |
zamow fure u chinczykow
maly plagiat |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24310 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 23-03-2007, 12:07
|
|
|
Jackie - wolumen sprzedazy sie zwieksza. Czas obnizyc ceny czesci . |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 23-03-2007, 13:13
|
|
|
Ja na zywo widzialem nowego Outlandera, nawet 2, stoja w Mitcarze. Jeden chyba salonowy jest. Ale fakt sytuacja lekko dziwna. |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 24-03-2007, 00:10
|
|
|
Popyt przewyższył podaż a fabryka nie wyrabia... |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
stanik
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
Pomógł: 26 razy Dołączył: 15 Lut 2006 Posty: 1248 Skąd: Legionowo k/Wawy
|
Wysłany: 24-03-2007, 01:14
|
|
|
ale honda z civiciem ma chyba to samo, bo tez jakies chore czasy oczekiwania. Toyota corolle i auris, mimo moim zdaniem ceny zaporowej ma juz samochody sprzedane z dostaw ktore mają być za pół roku (przynajmniej tak mówią w salonie toyoty w wawie). Wiec chyba generalnie koncerny jakos malo rzucily na nasz rynek w porowwnaniu do tego co ludzie zaczeli kupywac (bo wydaje mi sie ze jakos wiecej).
Pozdrawiam
PS a co do toyoty to tak jakby potwierdzeniem dla mnie tej wysokiej sprzedazy byl fakt ze handlowcom zupoelnie nie zalezalo na sprzedaniu samochodu. Dwa razy sie umawial ze zadzwoni i ani razu nie zadzwonil... zostal kupiony samochód innej marki |
_________________ #0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8 |
|
|
|
 |
drout [Usunięty]
|
Wysłany: 24-03-2007, 09:11
|
|
|
Znakiem tego Polacy znów zaczęli kupować nowe samochody, tylko się cieszyć. |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 24-03-2007, 10:53
|
|
|
dokladnie, sytuacja robi sie podobna z 99 roku kiedy to kupilem carisme tzn. sprzedaz aut rusza do przodu w tym roku (w tym tez kupilem )
a co do outlandera to cena jest super, silnik tez wiec czego wiecej chciec
acha zapomnialem dodac ze podobnie jest z innymi markami. |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 24-03-2007, 11:11
|
|
|
arturro napisał/a: | zn. sprzedaz aut rusza do przodu w tym roku (w tym tez kupilem ) |
no bo to by wychodzilo ze te auta z 99 roku maja po 8 lat i pewnie wiekszosc z tych ludzi ktora do tej pory nie zmienila to robi to teraz
ciekawe co bedzie w peugeocie z tym ichnim outlanderem |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 24-03-2007, 11:27
|
|
|
Matejko napisał/a: | ciekawe co bedzie w peugeocie z tym ichnim outlanderem |
jesli ich cena bedzie konkurencyja to mysle ze wyjda na tym lepiej, bo co by nie pisac peugeot ma wiecej zwolennikow niz mitsu. |
|
|
|
 |
eMBe [Usunięty]
|
Wysłany: 26-03-2007, 07:31
|
|
|
No to przykra sprawa, bo jeśli dostępność Peugeota 4007 i bliźniaczego Citroena będzie lepsza, to ludzie kupią tamte auta (nie licząc zwolenników marki).
A potem tak jest, że wszyscy narzekają na słabą sprzedaż nówek w kraju, tylko jak kupić to nowe auto, skoro go nie ma. Wystarczy wejść na pierwszą lepsza stronę dealera w DE i tam prawie każdy ma już do sprzedania nowego Outlandera (na szczęście dla naszych dealerów tym razem cena nówki w DE jest wyższa) |
|
|
|
 |
Jackie

|
Wysłany: 26-03-2007, 09:14
|
|
|
eMBe napisał/a: | bo jeśli dostępność Peugeota 4007 i bliźniaczego Citroena będzie lepsza, to ludzie kupią tamte auta (nie licząc zwolenników marki). |
Raczej nie sądzę, PSA nie ma homologacji na silnik 2.0 a jedynie na 2,2, czyli akcyza jest dużo droższa (13 i hak %) więc będą droższe i to pewnie sporo.
Pozdrawiam |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 26-03-2007, 10:24
|
|
|
Jackie, raczej nie sadze, zeby byly sporo drozsze. Brak cla zrobi swoje... No chyba, ze sie myle i beda clem oblozone albo w Koncernie PSA siedza durnie i skalkuluja cene tak, ze nie beda konkurencja dla Mitsubishi - ktorego nie bedzie w salonach....
Czasem zimny prysznic pomaga spojrzec na problem ze swiezym spojrzeniem Jacku. Nie tyle Tobie co tym wyzej i nie mowie tu o MMC Car Poland raczej o darmozjadach w Holandii... |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Jackie

|
Wysłany: 26-03-2007, 10:46
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | No chyba, ze sie myle i beda clem oblozone |
Są produkowane w Japonii więc będą obłożone cłem. PSA nie będzie tych aut robiło u siebie.
Pozdrawiam |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER