|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[MSS 1.3] SILNIK - Nie zapala, brak kontrolki check engine |
Autor |
Wiadomość |
mt60
Nowy Forumowicz
Auto: Space Star
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 26-03-2009, 18:57 [MSS 1.3] SILNIK - Nie zapala, brak kontrolki check engine
|
|
|
Na początku witam wszystkich i zwracam się z takim problemem.
Dziś chciałem sprawdzić sygnały z sondy lambda gdyż mój misiek pali za dużo benzyny i gazu.Po rozłączeniu kostki w tunelu niechcący dotknąłem złącza sondy i zrobiło się małe pstryk.Myślałem,że przepaliłem bezpieczniki w komorze silnika lub bezpieczniki pod kierownicą .A tu klops wszystkie sprawne.Wszystkie kontrolki się zaświeciły oprócz check engine. Nie wiem co dalej Poradźcie co dalej
Pozdrawiam Mirek |
Ostatnio zmieniony przez JCH 09-04-2009, 11:43, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
xjacobs
mod MSS
Auto: MSS 1.6 2004 / 406 coupe 2.0
Pomógł: 10 razy Dołączył: 27 Maj 2008 Posty: 762 Skąd: Giżycko/Warszawa
|
Wysłany: 29-03-2009, 11:53
|
|
|
palił za dużo czyli ile? |
|
 |
mt60
Nowy Forumowicz
Auto: Space Star
|
Wysłany: 31-03-2009, 21:35
|
|
|
Tak ,15 LPG i 12 PB. W sobotę znalazłem uszkodzenie , przepalony bezpiecznik od alarmu pod kokpitem. Zamówiłem dzis nową sonde lambda uniwersalną ,zobaczymy czy to jest to,czy spalanie sie unormuje.Miśka kupiłem dopiero od dwóch miesięcy i wgryzam się w temat
Pozdrawiam Mirek |
|
|
|
 |
zibeusz [Usunięty]
|
Wysłany: 25-07-2010, 21:41
|
|
|
Mam podobny problem nie zapala mi się check engine i nie mogę odpalić silnika poprzednio co jakis czas w trakcie jazdy silnik gasł zapała się owa kontrolka.Czy to możliwe że komputer padł?? |
|
|
|
 |
|
|