|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Silnik krokowy |
Autor |
Wiadomość |
Manysh [Usunięty]
|
Wysłany: 07-06-2009, 14:30 Silnik krokowy
|
|
|
Czy ktos sie orientuje ile kosztuje siilnik krokowy do carismy GDI ? byłem w kilku sklepach i powiedziano mi ze tylko w Mitsubishi lub szrot |
|
|
|
 |
Faraonix
Forumowicz

Auto: Pajero 2.8 TD / 1996
|
Wysłany: 07-06-2009, 16:16
|
|
|
Najpierw sproboj reanimowac swoj, wymontuj, wyczysc, zalej wd40.
Przypuszczam ze nie bedzie tani. Na szrocie pewnie z kilkadziesiat funtow, a w mitsubishi moze 100-500 - trudno powiedziec.
Pracowalem kiedys na szrocie i do passata uzywka byla chyba za 40 czy 50 funtow |
|
|
|
 |
Manysh [Usunięty]
|
Wysłany: 07-06-2009, 16:56
|
|
|
probowałem reanimowac ale to juz nie wiele daje musze kupic nowy. Mam nadzieje ze nie 500F, bo jak nie dostane na szrocie to auto na złom pojdzie |
|
|
|
 |
Faraonix
Forumowicz

Auto: Pajero 2.8 TD / 1996
|
Wysłany: 07-06-2009, 21:24
|
|
|
W polonezie gdzie byl jedno-punktowy wtrysk popodginalem blaszki zeby przepustnica byla delikatnie otwarta. Wtedy powiedzieli mi za krokowca 500zl a ja zrobilem wolne obroty przy pomocy kombinerek ale w carismie to chyba nie wyjdzie.
Ewentualnie zamiast dawac auto na zlom jesli nowy krokowiec bedzie kosmicznie drogi mozesz sprobowac gdzies go przewiercic albo cos podszlifowac zeby nigdy do konca nie domykal. Trzeba rozebrac i zobaczyc co z nim mozna zrobic |
|
|
|
 |
Manysh [Usunięty]
|
Wysłany: 08-06-2009, 17:05
|
|
|
Serwis 165F ale 3 tygodnie czekania |
|