Chromowe taśmy na listwy boczne |
Autor |
Wiadomość |
e-gen
moderator

Auto: Clio II ph2 1.4 16v (k4j c710)
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 14 razy Dołączył: 11 Gru 2005 Posty: 590 Skąd: Toruń
|
Wysłany: 21-05-2007, 23:49 Chromowe taśmy na listwy boczne
|
|
|
Czy możecie polecić na allegro sprawdzone taśmy (listwy)chromowe do naklejenia na listwy boczne (stare wyskrobałem)?? |
_________________ Dysponuję skanerem OBDII oraz manomentrem do sprawdzania kompresji - zainteresowanych podpięciem proszę o kontakt na priva |
|
|
|
 |
Simones [Usunięty]
|
Wysłany: 24-05-2007, 00:33
|
|
|
Ja przyznam sie, ze kupilem na probe najtansze ciete z metra (niebieska belka) i trzymaja sie juz z pol roku bez zarzutu. Trzeba miec tylko cos baaardzo ostrego do ich ciecia, bo latwo zniszczyc przezroczysta cienka folie ochronna, ktora sa powleczone. |
|
|
|
 |
Artoos [Usunięty]
|
Wysłany: 24-05-2007, 08:27
|
|
|
Simones, powiedz mi oblepiałeś obie strony tego powiedzmy półkwadratu na dole szyb, czy tylko bok? |
|
|
|
 |
Simones [Usunięty]
|
Wysłany: 24-05-2007, 12:58
|
|
|
Tylko bok, inaczej nie da rady bo zawsze bedzie widac laczenie. Poza tym bylby przesyt. |
|
|
|
 |
e-gen
moderator

|
Wysłany: 24-05-2007, 17:03
|
|
|
Chodzi mi po głowie coś takiego link allegro
bo raczej cała reszta z allegro to meblówki |
_________________ Dysponuję skanerem OBDII oraz manomentrem do sprawdzania kompresji - zainteresowanych podpięciem proszę o kontakt na priva |
|
|
|
 |
Simones [Usunięty]
|
Wysłany: 24-05-2007, 20:39
|
|
|
e-gen napisał/a: | bo raczej cała reszta z allegro to meblówki |
bo tak napisal sprzedawdca z tej aukcji ? Napisal tez, ze odpadna po pierwszym myciu, a moje przetrwaly juz nie jeden mroz, upal, snieg, deszcz i nawet nie maja zamiaru sie na zadnym rogu odkleic, a tez sie po nich tego nie spodziewalem. Tak czy siak firma Carpoint zrazila mnie do siebie jakoscia wykonania zarowek chromowych do kierunkowskazow, wiec nie ryzykowalem i z tym. |
|
|
|
 |
e-gen
moderator

|
Wysłany: 24-05-2007, 23:13
|
|
|
akurat nie sugerowałem się tym co pisze sprzedawca o swojej konkurencji, bo wiadomo że każda sroczka swój ogonek chwili...
niemniej jednak inni sprzedawcy listew mają sporo negatywów no i cena za metr 4 zł czy 3.5 zł bardziej wskazuje na zasotoswanie w mebelkach niż w samochodach - dlatego wdzięczny będę za podanie sprzedawcy od którego ktoś brał listwy i był zadowolony |
|
|
|
 |
Simones [Usunięty]
|
Wysłany: 27-05-2007, 07:38
|
|
|
No niestety nie mam juz tej aukcji w historii. Pamietam tylko, ze na zdjeciu to byla listwa rozwijana z niebieskiej belki; jesli to cos pomoze. |
|
|
|
 |
Herdi [Usunięty]
|
Wysłany: 27-06-2007, 00:01 Re: Chromowe taśmy na listwy boczne
|
|
|
Ja wszelkiej maści listwy na różne samochody kupuję w firmie specjalizującej się tylko w tym i spiankach do właściwie wszystkiego - salony od nich kupują a zwą się Romix |
|
|
|
 |
Simones [Usunięty]
|
Wysłany: 27-06-2007, 00:54
|
|
|
To powiedz cos wiecej, jak z trwaloscia, wykonaniem, ile wytrzymuja na aucie, jakie koszta za np. 1m o sr. 12mm, no i gdzie mozna to kupic |
|
|
|
 |
Herdi [Usunięty]
|
Wysłany: 27-06-2007, 01:09
|
|
|
Simones napisał/a: | To powiedz cos wiecej, jak z trwaloscia, wykonaniem, ile wytrzymuja na aucie, jakie koszta za np. 1m o sr. 12mm, no i gdzie mozna to kupic |
Nigdy nic nie odlazło - trzeba było zrywać, a co do gdzie kupić to http://www.romix.pl. Nie mam pojęcia czy robią sprzedaz wysyłkową ale jesli coś potrzebujecie to piszcie - podjade kupie i Wam powysyłam |
|
|
|
 |
Simones [Usunięty]
|
Wysłany: 27-06-2007, 03:04
|
|
|
Mozesz sprawdzic ceny? Bo w tym cenniku to sie listew nie doszukalem. Gdzie i ktore listwy zakladales na swoim aucie ??? Czy te listwy posiadaja taka przezroczysta folie ochronna ??? |
|
|
|
 |
Herdi [Usunięty]
|
Wysłany: 27-06-2007, 08:00
|
|
|
Simones napisał/a: | Mozesz sprawdzic ceny? Bo w tym cenniku to sie listew nie doszukalem. Gdzie i ktore listwy zakladales na swoim aucie ??? Czy te listwy posiadaja taka przezroczysta folie ochronna ??? |
Nie tylko na swoim i na Mietka jeszcze nic nie kleiłem, ale klientów samochody juz od lat ), które?? uuu ciężko odpowieidzęć, bo co sobie klient życzy to się nakleja - wybiera jadę kupuje i jest. Taśma jest szara lub czarna 3M ku...o mocna. |
|
|
|
 |
e-gen
moderator

|
|
|
|
Ja zdecydowałem się na te listwy link do aukcji od użytkownika ATL-TUNING_com
i jestem zadowolony, ładnie wyglądają i nic nie odchodzi.
BTW
++szybka przesyłka, mimo iż z Berlina |
|
|
|
 |
e-gen
moderator

|
|
|
|
Ja zdecydowałem się na te listwy link do aukcji od użytkownika ATL-TUNING_com
i jestem zadowolony, ładnie wyglądają i nic nie odchodzi.
BTW
++szybka przesyłka, mimo iż z Berlina |
|
|
|
 |
|