|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Grzechotka |
Autor |
Wiadomość |
Mrcz [Usunięty]
|
Wysłany: 20-12-2005, 10:03 Grzechotka
|
|
|
Witam
Pierwszy raz na tym forum
i od razu pytam
Może ktoś z posiadaczy DID-a się spotkał z grzechotnikiem uaktywniającym się w zakresie obrotów 1500-2000.
Na początku myślałem, że to jakiś wibrujący element deski rozdzielczej (grzechot wyraźniej słychać od środka) ale teraz to mi coraz bardziej przypomina odgłos zaworów.
Kiedyś troszkę podobny dźwięk słyszałem, kiedy w silniku benzynowym wyskoczył popychacz zaworu.
Dodam jeszcze, że dźwięk jest wyraźniejszy przy rozgrzanym silniku
Jakieś podpowiedzi?
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 20-12-2005, 14:53
|
|
|
Tak, ten typ tak ma. Charakterystyczny dźwięk grzechotnika. Na początku też mnie to raziło. Po czasie przyzwyczaiłem się. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
minimus [Usunięty]
|
Wysłany: 23-12-2005, 22:17
|
|
|
No mój typ tak nie ma. Rozumiem, że tak nie było zawsze? Chyba bez ASO się nie obejdzie? |
|
|
|
 |
|
|